Meny

TVAddons-grundaren Adam Lackman går mot personlig konkurs

Adam Lackman, mannen bakom TVAddons som under 2017 ansattes av en större mängd kanadensiska mediebolag, ser ut att gå mot personlig konkurs. Skadeståndskraven och rättegångskostnaderna har helt enkelt skenat iväg, och även om en Gofundme-insamling startats upp ser läget ganska dystert ut.

TVAddons var länge ett utmärkt ställe där de bästa Kodi-tilläggen kunde hittas, inklusive de som låg i den lagliga gråzonen. TVAddons lever och frodas fortfarande, men numera är det en längre process som gäller innan nya Kodi-appar tillåts komma in i gemenskapen.

Om vi går tillbaka till Adam Lackmans situation är det sammantaget två rättsfall som samma man fått stångas med. Ett av dessa, fallet mot kanadensiska DISH Networks, har gjorts upp i godo och kommer aldrig nå en domstol. Det andra fallet, där bland annat Bell Canada, TVA och Videotron deltar är det ingen förlikning i sikte, och mycket talar det rättsfallet kommer stå Lackman dyrt.

Lackman får även medhåll från The Pirate Bay-grundaren Peter Sunde, som anser att mediebolagen gör allt för att knäcka honom finansiellt. Något som Sunde själv har en ganska bra erfarenhet av.

“Copyright-kartellerna stämmer fortfarande allt och alla som de inte gillar. De beter sig som en maffiaorganisation med mål att tvinga motståndarna till personlig konkurs så att de vinner rättstvisterna per automatik.” Skrev Sunde förra veckan via Twitter.

Oavsett hur det går för Lackman i framtiden är han i stort behov av donationer, som ni kan ge via Gofundme.com om ni så önskar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN