Meny

UFC 246-fighten streamades av en ovanligt klantig Twitch-användare

UFC-legendaren Conor McGregor har gjort comeback. För någon dag sedan ställdes han mot Donald ”Cowboy” Cerrone i T-Mobile Arena, Las Vegas. Fighten slutade precis som väntat, McGregor överlistade Cowboy på bara 40 sekunder. Förmodligen lite väl fort, om vi frågar de som betalat för att kika på spektaklet.

De lagliga alternativen har ganska bra konkurrens när det kommer till UFC-eventen, dels i form av alla olicensierade IPTV-plattformar och dels via Kodi-tilläggen. Men trots att många olagliga alternativ finns på plats väljer somliga pirater att hitta på nya lösningar. Twitch-användaren SkarrsWorld strömmade hela UFC 246-drabbningen via hans Twitch-kanal, och enligt Torrentfreak valde över 140.000 användare att ta sig en kik.

Att ”amatörer” livestreamar olagligt material via Twitch är ovanligt, och chansen för att spelplattformen lyckas identifiera honom bör vara stor. I synnerhet då han tog emot ett minst sagt knepigt meddelande, som ploppade upp mitt under sändningen:

”Denzel pressed charges on you so if you come around you’re getting […] until court day. Give your uncle the house key now I’m coming to pick […]”

Att många väljer att inte betala för sig kommer förmodligen inte som någon större chock för UFC, som knappast bjussar på de mest generösa licensavgifterna. Viaplay, som är den enda lagliga UFC-distributören i Sverige, tog ut 499 kronor i PPV-avgift. Det motsvarar strax över tolv kronor per sekund om vi tar hänsyn fightens effektiva tid.

Enligt forskning som utförts inom området bör de lagliga tv-plattformarna erbjuda bra prissatta tjänster och ett brett utbud. Om de inte gör så kan pirat-alternativen ta över fullständigt. På rak arm misslyckas både Viaplay och UFC på minst en av punkterna, dvs. när det kommer till prisnivån – och då går det som det går.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN