Meny

Var fjärde fransman streamar från piratkällor

Enligt en ny studie som den franska upphovsrättsgruppen Halopi publicerat streamar 24% av fransoserna material från olagliga källor. Det vanligaste är att så kallade streamingsajter används såsom RojaDirecta, StreamonSports och FootStream.tv (17%). På andra plats hamnade sociala nätverk såsom Facebook och Twitter (14%) och tredjeplatsen kneps av dedikerade IPTV-strömmar (5%) såsom de som IPTVKing, RapidTV och NordicIPTV erbjuder.

Samma organisation säger även att de så kallade IPTV-strömmarna växer fortast och är farligast för upphovsrättsinnehavarna då utbudet helt enkelt kan klonas rakt av. IPTV-kunderna har dessutom strömmat in med oerhörd fart vid större evenemang såsom Fotbolls-VM samt vid Champions League-sändningar.

Det står också klart att det är den låga prisnivån som lockar. 66% av IPTV-kunderna angav att de inte vill betala mer än 100 Euro för ett tv-abonnemang. Och om vi jämför vad IPTV-piraterna skulle betalat om de tecknat sig för BEIN Sports, Canal+ samt SFR Sport kommer de väldigt billigt undan. Då skulle samma utbud kosta omkring €800, rapporterar Torrentfreak.

Nedan ser ni några bilder på hur Halopi tror att IPTV-streamandet går till:

image-57 image-56

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN