Meny

Visselblåsare: Apples underleverantörer lyssnar på allt vi säger

En visselblåsare som arbetat för en underleverantör till Google avslöjade för en tid sedan att deras röstassistent, Google Assistant, uppfattar och sparar allt vi säger. Visselblåsaren ska i sin tur arbetat i Belgien och där denne analyserade röstinspelningar av olika typer.

Nu har en ny visselblåsare rutit till, och denna gången är det Apple som ska vara i blåsvädret. Samma företag har en ganska hög svansföring inom integritetsområdet och storsatsar enligt egen utsago på att öka vår digitala integritet. De beskyller ofta även (indirekt) Google för att inte göra detsamma.

Visselblåsaren ska enligt The Guardian arbeta för en okänd Apple-underleverantör, och även om Apple dyrt och heligt lovat att all data hålls anonym menar visselblåsaren att det går att identifiera enskilda användare med hjälp av röstdatan.

Visselblåsaren har bland annat fått lyssna på läkarsamtal, knarkhandel samt sexuella aktiviteter. Det ska främst vara Apple Watch som ligger bakom det hela, då denna enhet kan aktiveras av misstag på ett relativt enkelt sätt.

Vi bör kunna räkna med att Apple ändrar sina rutiner inom kort, inte minst för att den  stackars visselblåsaren ska få slippa lyssna på sovrumsstånkande i tid och otid.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN