Meny

Winrar gillar inte nätpirater – men har en skön attityd mot vanliga användare

Många känner säkert igen kompressionsverktyget WinRAR, som fyller 25 år nästa april. I skrivande stund finns programvaran installerad på omkring 500 miljoner enheter. Mer specifikt är det bara Chrome och Acrobat Reader som slår dem på fingrarna när det kommer till antalet aktiva användare, och det är förmodligen WinRAR-gängets affärsmodell som ligger bakom stora delar av succén.

Alla användare får ta del av fullversionen av WinRAR i 40-dagar helt utan kostnad. Därefter får de stå ut med en ”Aktivera din licens”-skylt, men den är det bara att klicka ner. När tidsfristen väl löpt ut är många av WinRARs funktioner fortfarande tillgängliga – utan att användarna behöver betala en spänn.

Många vill dock norpa premiumversionen utan att betala för sig. För bara några dagar sedan dök en Keygen, eller nyckelgenerator (som låser upp programmet gratis) upp på Github. Den togs dock ner illa kvickt efter att WinRARs advokater blivit varse om situationen. Samma företag har dock en ganska avslappnad inställning till vanliga användare, och hakar inte upp sig på personer som ”testar” provversionen lite väl länge. Så länge ingen använder sig av någon av de crackade versioner som finns att tillgå på ett större gäng torrentsajter är de hur nöjda som helst.

winrar-på-the-pirate-bay

Den extremt långa (oändliga) provperioden har dessutom blivit lite av ett skämt i forumkretsar. Ett stort antal memes har tagits fram, som ni ser nedan.

mjccsjm

winrar-trial-never-ends

Och inte tjurar WinRAR-gänget för det. ”- De är faktiskt ganska underhållande”, säger en av WinRARs representanter till Torrentfreak.

Men om WinRAR inte skulle passa bör 7-Zip ses som ett bra alternativ. Programmet klarar av det mesta som WinRAR fixar – och är dessutom helt gratis. Men WinRAR är dock fortfarande störst – och så lär det förbli ett ganska långt tag framöver.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN