Meny

Xtream Codes-affären är krångligare än förväntat

Igår stormade polisstyrkor från ett antal EU-länder lokaler som kunde knytas till IPTV-portalen Xtream Codes verksamhet. Men trots att aktionen verkar ha varit välplanerad förstår uppenbarligen inte många av de inblandade ens vad Xtream Codes är.

Europols Filippo Spiezia mumlade igår fram en ganska osammanhängande ramsa vilket innebar att många onlinepublikationer, såsom Reuters, trodde att Xtream Codes sålde IPTV-abonnemang och sammanlagt hade 50 miljoner kunder.

Detta är såklart helt uppåt väggarna fel då Xtream Codes egentligen bara är en form av mellanhand som kopplar samman köpare och säljare. Man kan därför argumentera för att IPTV-plattformen egentligen är helt laglig, men de myndigheter som ansvarat för nerläggningen tycker bevisligen inte att så är fallet.

Det är även oklart om polisen kommit över några personuppgifter och om de tänker ge sig på IPTV-säljare samt kunder om så är fallet. Det finns med andra ord ett antal frågetecken som behöver slätas ut i denna ganska krångliga härva.

Hur som helst finns det en uppsjö av likvärdiga IPTV-portaler som både vill och kan fylla det tomrum som Xtream Codes lämnat efter sig. Så det är med andra ord långtifrån säkert att nedstängningen av Xtream Codes har en så pass stor effekt som polisväsendet hävdar, om ens någon alls.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN