Meny

4 miljoner namnunderskrifter ska lämnas in till EU-parlamentet i protest mot Artikel 13

På torsdag, när uppladdningsfiltret, eller Artikel 13 ska färdigställas, kommer en namninsamling med över 4 miljoner underskrifter att lämnas över till Europaparlamentet. Den slutgiltiga omröstningen sker dock inte förrän i januari.

Artikel 13 har förändrats ett antal gånger för att kunna få ett så brett stöd som möjligt, men än så länge är upphovsrättsinnehavare, videoplattformar och befolkningen i stort relativt kritiska till förslaget.

Imorgon lämnar gänget bakom kampanjsidan SafeTheInternet in namninsamlingen till Axel Voss i EU-parlamentet i Strasbourg. Samma aktivister försökte lämna in en miljon underskrifter förra året, men då tog Voss inte emot dem, men på torsdag har han lovat att göra så.

4 miljoner

Många menar att en algoritm inte kan avgöra vad som ska vara tillåtet eller inte. EU-parlamentarikerna försöker göra både upphovsrättsinnehavare och EU-befolkningen nöjda på samma gång, men frågan är om någon egentligen kommer bli riktigt nöjd med Artikel 13?

Representanter från the International Union of Cinemas, Premier League och La Liga har öppet kritiserat uppladdningsfiltret, och menar att förslaget gör mer skada än nytta. När deras röster kompletteras med över 4 miljoner namnunderskrifter kommer EU-parlamentarikerna med stor sannolikhet få svettas rejält om de klubbar igenom Artikel 13.

Du kan fortfarande göra din röst hörd genom att skriva under namninsamlingen på SafeTheInternets webbsida.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN