Meny

Amerikanskt copyright-troll får skaka galler i fem år

John Steele, en av advokaterna bakom den oseriösa advokatbyrån Prenda Law, har dömts till ett fem år långt fängelsestraff. Enligt åklagaren var samma man en av hjärnorna bakom en utpressningsskandal som utspelade sig i USA för något år sedan.

Prenda Law-gänget laddade upp torrenter på välkända fildelningssajter (inkl. The Pirate Bay) för att senare stämma nerladdare på hutlösa summor pengar, vilket bevisligen är olagligt i USA, men inte i Sverige.

Johns kumpan, Paul Hansmeier, dömdes förra månaden till 14 års fängelse för sin del i härvan. Anledningen till att John kom så här pass billigt undan beror på att han var betydligt mer samarbetsvillig samt att han visat prov på stor ånger, rapporterar Star Tribune.

Steele hann vara advokat i sammanlagt 11 år, men är numera avstängd på livstid. Detsamma gäller även Hansmeier. Enligt domen ska Steele även betala omkring 15 miljoner kronor i böter till sina offer. De före detta advokaterna har överklagat sina domar och menar att de kan försättas på fri fot tills det att deras överklaganden är färdigbehandlade. Detta sa dock domaren nej till.

Det återstår fortfarande att se om domarna spikas, men i princip allt talar för att de båda fifflarna får fortsätta sina scamming-karriärer på närmsta fängelse.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN