Meny

Amerikanskt TV-bolag vill tackla IPTV-hotet med Blockchain-teknik

Den amerikanska TV-jätten Dish, som bland annat äger Sling TV, har tröttnat på alla IPTV-pirater. Enligt Torrentfreak är de på god väg att ta fram ett blockchain-baserat antipiratsystem, som ska vara öppet för i princip hela upphovsrättslobbyn.

Enligt patentansökan rör det sig om ett avancerat system som ska kunna särskilja lagligt material från olagligt sådant. Mer specifikt vattenstämplas det licensierade materialet, som på så sätt förses med ett digitalt fingeravtryck. Så fort blockchain-verktyget sniffat fram olicensierade IPTV-strömmar markeras de som osäkra, medans de lagliga alternativen vitlistas.

Som jag tidigare nämnt ska antipirat-verktyget vara en decentraliserad historia, dvs. öppet för precis alla upphovsrättsinnehavare. Och det kan vara ett logiskt val. Om de väljer att gå den vägen skapas en gemensam standard som många aktörer kan hjälpa till att förbättra undan för undan.

Om projektet blir verklighet kan IPTV-pirater ha all anledning att svettas. Men samtidigt – den olicensierade IPTV-branschen kan sin sak, och ligger oftast steget före upphovsrättslobbyn. Det finns inget som säger att Dish skulle lyckas med sitt försök då dessa typer av antipiratsystem är helt oprövade, eller med andra ord inte existerar. Med stor sannolikhet kan hela systemet visa sig bli ett hårt (och dyrt) slag i luften.

Nåväl. Kriget fortsätter, och tills det att antipirat-systemet fått se dagens ljus får Dish fortsätta på den islagna vägen, dvs. att stämma alla IPTV-leverantörer de får syn på.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN