Meny

Antivirus-företag flaggar uTorrent som osäkert

Torrentklienten uTorrent är fortfarande mycket populär, och vid skrivande stund förstavalet för miljontals fildelare. Men sedan klienten köpts upp av Tron har både uTorrent och Bittorrent fokuserat alltmer på kryptomarknaden. Det är förstås helt okej, även om användarna förmodligen främst är ute efter att kunna ladda ner torrenter på ett smidigt sätt.

Nu rapporterar Torrentfreak att uTorrent betraktas som osäkert av antivirus-aggregatorn Virustotal, där nio antivirus-företag slagit bakut.

utorrent-enligt-virustotal

Dessa typer av resultat har längre betraktas som falskt positiva, men den här gången verkar läget mer allvarligt. Microsoft, och i förlängningen Windows Defender, valde att ryta ifrån redan år 2017, och betraktar fortfarande torrentklienten som ”potentiellt oönskad mjukvara”.

utorrent-enligt-windows-defender

Vissa varningar kan triggas av de program som följer med på köpet när uTorrent installeras på ett nytt system. Men det är långtifrån säkert att förklaringen är så pass enkel. uTorrent-gänget har tidigare valt att baka in Bitcoin-miners och annat trams i programvaran, vilket ledde till en massiv PR-katastrof.

Administratörerna bakom uTorrent har fått chansen att förklara sig, men har inte gjort så. Med detta sagt: Om ni fortfarande använder er av uTorrent gör ni så på egen risk. I mina ögon är den konkurrerande och helt öppna klienten qBittorrent ett betydligt bättre väl.

Läs mer: Här listas de bästa torrent-klienterna

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN