Meny

AT&T ska börja stänga av kunder som misstänks för illegal fildelning

Den amerikanska telekomjätten AT&T flaggar regelbundet kunder som laddar ner upphovsrättsskyddat material, och nu ska företaget även börja stänga av användare som inte lyssnar på varningarna. Tidigare har internetoperatörer bara stängt av abonnemang efter att de blivit tvingade att göra så av en domstol. Operatörerna menar själva de inte kan avgöra var gränsen ska dras.

Den hårdare hållningen kommer förmodligen som följd av upphovsrättslobbyns många stämningar, där de hävdar att operatörerna inte gör vad de kan för att förhindra piratkopiering. Enligt en rapport fildelar cirka 12 procent av AT&T:s kunder trots att de fått upprepade varningar, och riskerar därför att stängas av inom kort.

Lagen som reglerar det hela, DMCA-akten, är dock lite luddig och kräver att operatörer ”stänger av konton som inte bättrar sig efter upprepade varningar”. Förutom att lagtexten är svårtolkad är det även svårt att bevisa vem som egentligen har fildelat, då ett IP-nummer sällan väger särskilt tungt som bevismaterial.

Det återstår att se om det bara är tomma ord från AT&T:s sida, eller om de kommer börja stänga av användare till höger och vänster.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN