Meny

Bandersnatch laddas ner som bara den – trots att valmöjligheterna försvinner

Det är mycket snack om Black Mirrors Bandersnatch-avsnitt som gjorde stor succé för någon vecka sedan. Avsnittet piratkopieras hej vilt på diverse torrentsidor, trots att interaktiviteten försvinner helt. Releasegrupperna har med andra ord inte lyckats skapa en version där valmöjligheterna behålls.

I Bandersnatch följer vi den unge programmeraren Stefan Butler och hans kamp för att skapa datorspelet Bandersnatch. Genom att välja ”ja” eller ”nej” ett antal gånger blir du efter ett tag introducerad till ett av totalt fem möjliga slut. Avsnittet tog väldigt långt tid att spela in och var mycket välgjort, även om många av de val du gör spelar mindre roll.

Hypen på internet var dock enorm, och Torrentfreak menar att serieavsnittet blev mycket populärt på diverse torrentsidor. Det finns till och med en oklippt version med över fem timmars material, för den som vill ha lite huvudvärk.

Val bandersnatch e1546827169324

Än så länge finns det inget sätt att ladda ner den interaktiva versionen. Den version som finns tillgänglig är helt fri från valmöjligheter, vilket förstås tar bort det mesta som är unikt med avsnittet.

Det går att fråga sig om någon releasegrupp klarar av att skapa en version där valmöjligheterna behålls. Netflix har med stor sannolikhet fler interaktiva avsnitt på ingång, och det ska bli intressant att se om piratscenen hänger med i svängarna. Även om Bandersnatch kanske inte var ett mästerverk i mina ögon är formatet fortfarande extremt intressant.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN