Meny

Best Buy stäms av tv-bolag: ”Personalen hjälper kunderna piratkopiera”

Den gigantiska nordamerikanska alltiallo-kedjan Best Buy har stämts tillsammans med ett större gäng ytterligare återförsäljare. Anledningen sägs vara att dess personal aktivt ska ha gett kunder råd om hur de ska kunna ta del av piratkopierat material. Tillsammans med jättekedjorna ska även uppemot 50.000 privatpersoner stämmas i samma veva.

Bakom stämningsansökan hittar vi den problemtyngda TV-leverantören Allarco Entertainment, som främst surnat till på alla Kodi-boxar som säljs till höger och vänster. Även om Kodi är helt en fullt laglig mediespelare kan programmet modifieras för att spela upp piratkopierat material. Och enligt Allarco är det just detta som har hänt.

kodi-box

Som bevis har företaget anlitat utredare som spelat in över 100 timmars videomaterial. På detta ska storkedjornas personal ha gett kunderna råd om hur de ska komma åt piratkopierat material – vilket förstås är helt förskräckligt wink wink.

Om Allarco Entertainment får som de vill ska Best Buy och resten av gänget inte längre få ge några ”goda råd” beträffande Kodi-boxarna. Personalen ska med andra ord hålla klaffen – men då kunderna förmodligen har tillgång till Google lär den ”positiva” effekten med stor sannolikhet utebli helt, om Allarco vinner fallet vill säga.

Hela stämningsansökan hittar ni här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN