Meny

Bethesda släpper DRM-fri version av Doom Eternal av misstag

Doom Eternal skulle ha släppts i november 2019, men då Bethesda ville finputsa ytterligare ett tag fördröjdes lanseringen. Men idag smällde det – Doom Eternal är numera tillgängligt i hela världen.

I Doom Eternals PC-utgåva ingår kopieringsskyddet Denuvo. Det finns på plats för att spelets piratversion ska kunna fördröjas. Men historiskt sett överlistas alltid Denuvos skydd förr eller senare, det är bara en fråga om när det ska inträffa.

Doom Eternals skydd blev dock ruskigt kortlivat. En Reddit-användare på r/crackwatch hade laddat ner Bethesda.net-versionen av spelet. I spelmappen hittade han två .exe-filer som var helt identiska, en av dessa vägde in på 368 MB, medan den andra var betydligt lättare (67 MB).

crackwatch-doom-eternal

Enligt de rapporter som framkommit ska den mindre filen vara DRM-befriad. Det går helt enkelt att ersätta den tyngre (Denuvo-infekterade) filen med mindre varianten, utan att spelet påverkas på något sätt.

Någon inom försörjningskedjan ska ha placerat den DRM-fria filen i en mapp vid namn ”original”, och därmed gjort det busenkelt för diverse hackare att överlista Denuvos skydd.

Spelet delas för fullt online och Torrentfreak rapporterar om att många lirar den DRM-fria versionen utan några som helst problem. Doom Eternal ska dock kräva ett Bethesda-konto, men ett gäng ryska hackare ska ha vaskat fram en potentiell lösning på det problemet.

doom-eternal-hack

Någon piratversion är det dock inte tal om, åtminstone i nuläget. Men torrentsajten Fitgirl Repacks har dock listat spelet vid ”coming soon”-sektionen, så en piratrelease kan vara nära.

fitgirl-doom-eternal

För att sammanfatta läget har Bethesda gjort bort sig rejält. Denuvos DRM-skydd behövde inte ens knäckas – det räckte med att pilleriplocka en stund i filstrukturen. Det har dessutom skämtats rejält på nätet, där Bethesda hyllas för att ha crackat sitt eget spel.

bethesda-skämt

Somliga menar dock att Bethesda ska kunna rädda upp situationen, och att det kan röra sig om ett tidsbegränsat demo, men det är väldigt lite som pekar på att så är fallet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN