Meny

BitTorrent-trafiken ökar efter en längre tids nedgång

Nuförtiden är tjänster såsom Youtube och Netflix väldigt dominerande och de båda växer sig starkare för varje år som går. Tjänsterna kräver dessutom en hel del bandbredd och på vägen till toppen tog de stora andelar från BitTorrent-trafiken.

Samma trend håller dock på att brytas. Detta enligt en ny studie från den kanadensiska bredbandsleverantören Sandvine, som i sin tur hållit koll på dessa ärenden i årtionden. Fildelning står globalt för 3 procent av trafiken som sker nedströms och 22 procent av den trafik som sker uppströms. Och av dessa 22 procent består hela 97 procent av BitTorrent-trafik.

Anledningen till att denna typ av trafik återigen ökar tror experter beror på att de lagliga streamingtjänster som finns att tillgå är för dyra. Om en konsument vill se på alla favoritserier måste denne teckna avtal med stort ett antal streaming-leverantörer, och vips är halva månadslönen borta. I verkligheten tecknar många sig för en eller två streamingtjänster, för att som komplement ladda ner resten av serierna filmerna via BitTorrent-protokollet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN