Meny

”CracksNow” kommenterar ransomware-anklagelserna: Mitt konto blev hackat

Den inte helt okända uppladdaren CracksNow blev för cirka en vecka sedan avstängd från en större mängd torrentsajter efter det visat sig att många av hans uppladdade torrenter innehöll ransomware-programvara. Mer specifikt var det GandCrab det rörde sig om, som i sin tur låser användarens dator och tvingar ägaren betala en lösensumma för att få tillgång till datorn igen.

bannedcracksnow 1

CracksNow har nu lättat på hjärtat och snackat lite med Torrentfreak och enligt dem hävdar uppladdaren att han inte har någonting med virusspridningen att göra då hans konto måste ha blivit hackat. Enligt han själv testar en kollega till honom alla torrenter i en skyddad miljö innan de laddas upp och samtliga filer ska ha varit rena innan uppladdningsögonblicket.

När diverse torrentsajter larmade om att hans torrenter var infekterade laddade han hem dessa och konstaterade chockerat att så var fallet. För bara några dagar sedan blev hans egen sajt hackad och det kan vara troligt att samma hacker bär ansvaret för de infekterade torrenterna. CracksNow tar dock på sig fullt ansvar för det som har hänt och stödjer torrentsajternas beslut om att stänga av honom:

“I fully support the decision. All the torrents should be deleted so that nobody else gets infected. I don’t want anyone to get infected because of me. The damage done to the reputation of CracksNow is irreversible. I will never be able to upload on the torrent sites again and I understand that.”

Hans egen sajt (https://cracksnow.com/) har nu repat sig från attacken, men som han själv säger är hans tid som ”trusted”-märkt uppladdare förbi och han kommer förmodligen aldrig få ladda upp torrenter på en seriös torrentsajt igen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN