Netflix har luftat plånboken rejält under de senaste åren, och bjussar numera på ett gigantiskt antal spännande serier. I listan nedan hittar ni både klassiker samt nya tillskott – och med lite tur tar det inte länge innan ni hittat någonting sevärt.

För att kunna ta del av Netflix fullständiga utbud, som är över tre gånger större än det svenska, ta gärna en närmare kik på ”Lås upp Netflix”-guiden eller på VPN-topplistan.

Tips: Använd gärna snabblänkarna för att hitta en bra serie på ett snabbare sätt.

Snabblänkar

Varför är Netflix USA-utbud flera gånger större än det svenska?

För att ge ett rakt svar: På grund av ett trasigt licenssystem som gör att samma material (tex. en tv-serie) kan säljas flera gånger, dvs. till flera regioner. Och vem vinner på det? Inte Netflix, inte tittarna heller – utan de redan snorrika filmbolagen som fullkomligt badar i kosing.

Tillägg: Vissa av de serier som listas nedan kan endast nås på den amerikanska delen av Netflix, men om så skulle vara fallet hojtar jag till på ett tydligt sätt. Nedan hittar ni ett antal exempel på serier som är USA-exklusiva:

 • The West Wing (IMDB: 8.7)
 • Dexter (IMDB: 8.7)
 • House MD (IMDB: 8.7)
 • Parks and Recreation (IMDB: 8.6)
 • Futurama (IMDB: 8.5)
 • Lost (IMDB: 8.4)
 • Person Of Interest (IMDB: 8.4)
 • The Walking Dead (IMDB: 8.3)
 • 30 Rock (IMDB: 8.2)
 • Frasier (IMDB: 8.1)
 • Get Shorty (IMDB: 8.1)
 • Jericho (IMDB: 8.0)
 • The Borgias (IMDB: 7.9)
 • Nurse Jackie (IMDB: 7.7)
 • Lost Girl (IMDB: 7.7)
 • Nikita (IMDB: 7.7)
 • The L Word (IMDB: 7.6)
 • The Magicians (IMDB: 7.6)
 • The 4400 (IMDB: 7.4)
 • HAPPYish (IMDB: 7.3)

Kan Netflix låsas upp gratis?

Det finns många gratis-VPN-alternativ tillgängliga för bland annat Windows, Mac, iOS och Android – men inga av dem kan rekommenderas. De läggar vantarna på er webbhistorik för att efter det sälja vidare rubbet till diverse reklaminstitut, som skapar skumma annonsprofiler.

De renodlade gratisalternativen är i bästa fall oärliga, och i värsta fall är det spionprogram och annat trams som står på schemat. Håll er till de stabila premium-alternativen istället, det är den bästa vägen att gå. Många av dem kostar inte mer än 15 kronor månatligen, om ni är beredda att teckna er för ett lite längre abonnemang vill säga.

Vilka är de bästa Netflix-serierna just nu?

Nu är det färdigsnackat – över till listan, och som ni själva ser presenteras de mest populära tv-serierna först.

1Breaking Bad (2008)

breaking-bad-netflix

IMDB: 9.5
Genre: Drama/Thriller

En amerikansk kemilärare får en olyckligt nog en cancerdiagnos som innebär att han förmodas framlida inom en snar framtid. Med sin högst mediokra lön oroas han över hur hans familj ska klara sig med bara en inkomst.

Lösningen på detta lilla problem blir att tillverka Meth-amfetamin i stora mängder, något som huvudkaraktären Walter White bevisligen klarar av med bravur. Tillsammans med en av sina tidigare studenter tar han sig in i drogvärlden och brottas bland annat med illasinnade karteller och farliga missbrukare. En väldigt intressant aspekt i serien består av hur huvudkaraktärens personlighet, och även relationen till hans familj och vänner, påverkas av de påfrestningar som ett liv som knarktillverkare innebär.

2Planet Earth (2006)

planet-earth-netflix

IMDB: 9.4
Genre: Dokumentär

Den brittiska dokumentären Planet Earth är BBC:s dyraste naturdokumentär någonsin. Serien, som tog totalt fem år att spela in, narreras av den framlidne klenoden David Attenborough.

I dokumentärseriens 11 avsnitt går vi igenom jordens alla geografiska zoner och klimattyper. Öknar, Djungler, Djupa hav höga berg, inga platser är beskonade från Planet Earth:s kamerateam. Serien beskrivs av både kritiker och tittare som en av de bästa naturdokumentärerna i modern tid.

3Rick and Morty (2013)

rick-and-morty-netflix

IMDB: 9.3
Genre: Animerad komedi

Rick and Morty handlar i stort om den arrogante och vilda vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn, den ofta ångestladdade och osäkra Morty. Tillsammans utforskar de galaxer, ställer till det på Mortys skola och tittar på intergalaktisk TV. Rick och Mortys minst sagt dysfunktionella familj består av mamman Beth, den evigt arbetslöse pappan Jerry och storasystern Summer, som även de deltar på en hel del äventyr.

Det kan säkerligen vara lätt att till en början skrämmas av den mycket excentriske forskaren Ricks upptåg. Många jag känner slutade följa serien efter något eller några avsnitt då de snabbt ansåg att Rick and Morty var lite väl urflippad. Om ni bara har tålamod och ger serien en ärlig chans är min förhoppning att även ni kommer gilla den. IMDB-betyget på 9.3 är trots allt inte lätt uppnått.

4Kosmos: En resa i tid och rum (2014)

cosmos-a-space-odyssey-netflix

IMDB: 9.3
Genre: Dokumentär

Den kända amerikanska astrofysikern Neil deGrasse Tyson tar oss i 13 avsnitt genom hela solsystemet och mer därtill. Samma man guidar oss även genom nya världar och stjärnsystem. Både kritiker och publik hyllar serien som både informativ och visuellt fantastisk.

5Sherlock (2010)

IMDB: 9.2
Genre: Kriminaldrama

Sherlock är en mycket spännande serie som jag misstänker har undgåtts av många svenskar då den producerades av den brittiska public service-kanalen BBC. Serien kan beskrivas som en moderniserad version av novellernas Sherlock Holmes. Sherlock (Benedict Cumberbatch) ackompanjeras av sin eviga följeslagare, den pensionerade militärläkaren John Watson (Martin Freeman).

Tillsammans löser de mordgåtor i fyra snyggt producerade och påkostade säsonger. Avsnitten är nästan långfilmslånga, vilket kan beskrivas som mycket unikt. Detta möjliggör att avsnitten verkligen inte behöver stressas igenom. Morgan Freeman och Benedict Cumberbatch gör väldigt bra ifrån sig och många menar att det var tack vare denna serie skådespelarna fick sina stora genombrott i Hollywood.

6Life (2009)

life-netflix

IMDB: 9.1
Genre: Naturdokumentär

I Life följer vi återigen följa BBC-teamet som i sin tur kartlägger vildmarkslivet över hela jorden. Serien, som totalt innehåller 10 avsnitt, behandlar ämnen såsom bland annat jakt och evolution men riktar även in sig på djurarter såsom primater och fiskar, som ofta får kameralinsen riktad mot sig.

Kritiker menar att serien håller en väldigt hög nivå och att det är intressant att följa djur som ibland måste göra hemska och oväntade saker bara för att kunna överleva. David Attenborough medverkar som narratör och får även han god kritik av både tittare som kritiker. Om du gillar naturdokumentärer kommer du definitivt gilla Life.

7Twilight Zone (1959)

twilight-zone-netflix

IMDB: 9.0
Genre: Drama/Skräck

En kultklassiker från 1959. Inspelad i en tidsepok helt utan biljakter, häftiga explosioner och annat ”lull lull”. Och med tanke på IMDB-betyget kan den vara väl värd en närmare kik. En nyutgåva släpptes för övrigt år 2019, men många anser fortfarande att originalet är klart bäst.

The Twilight Zone finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

8Firefly (2002)

IMDB: 9.0
Genre: Äventyr/Drama/Science fiction

Firefly handlar om en härjad krigsveteran, Malcolm Reynolds, som är kapten på ett transportskepp vid namn Serenity. Hans besättning består av ett gäng färgstarka karaktärer, bland annat en doktor, en mekaniker samt en krigsveteran och hennes man, piloten på skeppet. Alla karaktärer i serien har ett stort sinne för humor och det är ofta en väldigt trevlig upplevelse att följa alla rappa ordväxlingar.

Kaptenen Malcolm bestämmer skutans färdriktning och gänget utför många både lagliga och olagliga uppdrag, allt för att kunna överleva i en hård värld där de ständigt jagas av allansen. Det är mycket tråkigt att serien slutade efter bara en säsong, då den i mina ögon fortfarande är en av de bästa Sci-fi-serierna som någonsin gjorts.

9Arrested Development (2003)

IMDB: 8.9
Genre: Kriminaldrama

En familj som förlorar allt kan trots detta vara riktigt underhållande. Det råder ingen brist på originella karaktärer och kultserien är fortfarande riktigt populär. Det hela börjar med att familjens mäklarfirma går omkull och familjefadern George Bluth kastas i finkan, vilket han i och för sig inte protesterar över. Familjen tvingas numera bo i ett av företagets överblivna hus och lyxbilarna har ersatts med en kranbil som hörde till privatplanet, resten av tillgångarna har frusits efter Georges fängelsebesök.

Som tidigare nämnts är serien något egen, på ett bra sätt. Arrested Development är en genomtänkt komediserie som alltid har glimten i ögat och ofta bjuder på någonting extra skoj, ingen masstillverkad dussinserie med andra ord. Som huvudrollsinnehavare hittar vi bland annat Jason Bateman, Michael Cera samt Portia de Rossi och serien är skapad av Mitchell Hurwitz.

10House of Cards (2013)

house-of-cards-netflix

IMDB: 8.9
Genre: Drama

Kevin Spacey innehar huvudrollen i Netflix storsatsning House of Cards. Han spelar här en hård och bufflig karriärpolitiker som med list och lögner gör karriär i Washington. Vid sin sida har han sin lika manipulativa och skarpsinta fru, spelad av Robin Wright. Som tittare skapas en hatkärlek till karaktärerna och det är svårt att inte gilla huvudkaraktären, Francis Underwood, som många gånger brutalt hämnas på människor som kommer i hans väg.

De två första säsongerna är ursinnigt starka, återstående säsonger går i mitt tycke i lite väl långsamt tempo. I den sjätte och avslutande säsongen blir vi även utan huvudkaraktären på grund av en tidigare skandal där Spacey anklagades ett sexuellt övergrepp.

11Stranger Things (2016)

netflix-stranger-things

IMDB: 8.9
Genre: Drama/Skräck/Fantasy

Netflix megahit Stranger Things utspelar sig 80-talets USA, närmare bestämt i Hawkins, Indiana. Serien inleds med att en pojke, Will, försvinner. Många deltar i sökandet inklusive Wills tre bästa vänner.

Polischefen letar efter naturliga orsaker till försvinnandet medans de som står Will närmast misstänker att övernaturliga krafter kan ha legat bakom försvinnandet. Det tre närmsta vännerna är minst sagt lite egna i sitt uppträdande men detta gör dock bara att man fattar än mer tycke för karaktärerna.

Serien är påkostad och skådespelarinsatserna mycket tillfredsställande. Om ni inte har sett serien rekommenderar jag verkligen att ni gör det.

12Narcos (2015)

narcos-netflix

IMDB: 8.9
Genre: Kriminaldrama/Biografi

I Narcos får vi bevittna drogkartellers spridning och verkan runt om i världen. I den första säsongen kastas vi in i slutet på 70-talet, väl där följer vi kokainkungen Pablo Escobar (Wagner Moura) och hans livsöde.

Skådespelet från många av huvudkaraktärerna är greppande och storyn förflyttar sig i ett lagom snabbt tempo. Seriens varken glorifierar eller ser ner på Pablos livsöde och skildrar båda sidorna i kampen om kokainet. Många scener i Colombia är även väldigt stämningsfullt filmade.

13Friends (1994)

friends-vänner-netflix

IMDB: 8.9
Genre: Dramakomedi

Den omåttligt populära dramakomedin avspeglar sex vänner i 20-årsåldern och deras liv i New York. Spritt över många säsonger är gruppen bland annat med om familjeproblem, kraschade och nyfunna förälskelser samt bråk sinsemellan som både leder till både skratt och gråt.

Karaktärerna är mycket välspelade och samtliga av dem är lite galna på sitt eget sätt och har ofta glimten i ögat. Det är med andra ord mycket enkelt att relatera till de ofta väldigt underhållande karaktärerna.

14Black Mirror (2011)

black-mirror-bandersnatch-netflix

IMDB: 8.9
Genre: Drama/Science Fiction/Thriller

Black Mirror består av lite längre, dystopiska avsnitt som ofta vill påvisa den moderna teknologins negativa effekter. Varje avsnitt tar plats i en ny verklighet där människor kämpar för att övervinna, och ibland bara överleva, tekniska uppfinningar som gått överstyr. Serien, som är mycket tänkvärd, visar ofta både samhället och människor från deras värsta sida. Det är enkelt att sitta och reflektera en bra stund efter varje avsnitt och undra vad det egentligen var man såg.

Serien är väl sevärd och bli inte skrämda bara för att det första avsnittet är något annorlunda. Ett pilotavsnitt som för övrigt vill belysa problematiken vad gäller främst ryktesspridning online och ständig, digital övervakning. I kort är detta en serie som verkligen utmanar ditt tankesätt och ofta får dig att reflektera.

Bilden ovan är tagen från Bandersnatch-avsnittet. Det vill säga det avsnitt där vi får välja handlingen själva. Episoden blev mycket omtyckt, och hamnade till och i torrentform, trots att valmöjligheterna försvann helt.

15The Office (UK  2001 och USA  2005)

the_office-netflix

IMDB: 8.8
Genre: Drama/Komedi

Om ni låser upp Netflix fullständiga utbud blir både den brittiska samt den amerikanska versionen av The Office tillgängliga. Manus är skrivet av humorikonen Ricky Gervais, och båda versionerna är störtroliga rakt igenom.

Parks and Recreation finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

16The Haunting of Hill House (2013)

IMDB: 8.8
Genre: Skräck/Drama

I den kritikerrosade serien The Haunting of Hill House får vi träffa ett gäng syskon som växt upp i ett hemsökt hus. Serien växlar ofta mellan dåtid samt nutid och syskonskaran försöker hela tiden komma underfull med vad de såg som barn. Ett hemsökt hus låter rent löjligt enligt vissa syskon medans andra tar deras tidigare upplevelser på mycket stort allvar.

Alla som gillar skräckgenren måste se The Haunting of Hill House. I min närmaste bekantskapskrets vägrade mer än hälften att kika mer än 10 minuter innan TV:n blev svart. Själv tittade jag utan ljud, huttrandes under en filt. Med detta sagt är många överens om att serien är mycket läskig, och ett av avsnitten är så pass skräckinjagande att mardrömmar kommer som ett brev på posten. Vissa tycker dock att handlingen flyttar sig fram i ett alltför lågt tempo och klagar över stela dialoger, men det struntar vi i, serien måste ses!

Bland huvudrollsinnehavarna hittar vi Michiel Huisman, Carla Gugino samt Henry Thomas och serien är skapad av Mike Flanagan.

17Peaky Blinders (2013)

peaky-blinders-netflix

IMDB: 8.8
Genre: Kriminaldrama

Peaky Blinders handlar om ett kriminellt gäng med samma namn som verkade i 10-talets Birmingham. Bossen i gänget, Tommy Shelby, får det hett om öronen när en ny chefsinspektör får i arbete att ”städa upp” på stadens gator. Peaky Blinders får under seriens gång brottas både med representanter för lagen samt andra kriminella ”entreprenörer”.

Både tittare och kritiker är över lag mycket nöjda med serien när det kommer till bland annat skådespelarinsatser, miljö och manus.

18Monte Pythons Flygande Cirkus (1969)

monte-python-flying-circus-netflix

IMDB: 8.8
Genre: Komedi

Denna serie är en brittisk sketchkomedi på fyra säsonger skapad av den mycket välkända komikergruppen Monte Python. Serien var på sin tid väldigt annorlunda och nyskapande då den innehöll lite udda skämt som ibland inte ens innehöll någon egentlig poäng.

Kritiker och tittare menar att deras humor var både smart och filosofisk. Samma kår hyllar även både skådespelarinsatser och manus. Denna serie rekommenderas till alla som gillar komik, skämten som dras i serien har faktiskt även åldrats mycket väl.

19Dexter (2006)

dexter-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Action/Drama

Michael C Hall spelar här en seriemördare som lever enligt en strikt kod: Han har bara ihjäl andra mördare som lyckats lura systemet. På nätterna dödar han diverse hemskingar och på dagarna arbetar han på ett labb där han hjälper Miamipolisen lösa mordfall. Ibland är det till och med herrn själv som stått för eländet.

Hur som helst – de första fyra säsongerna, och egentligen hela serien, är helt underbar och väl värd en närmare kik.

Dexter finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

20House MD (2004)

house-md-sänds-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.7
Genre: Drama

Läkarnas Sherlock Holmes, Dr. Gregory House, är en antisocial, kaxig, pillerknaprande men samtidigt rätt fyndig läkare som dessutom är vansinnigt bra på det han gör. Dr House leder en avdelning som specialiserat sig på lite mer ovanliga sjukdomsfall, och humornivån är som väntat på topp.

House MD finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

21The West Wing ”Vita Huset” (1999)

west-wing-på-netflix-1

IMDB: 8.7
Genre: Drama

I The West Wing, eller ”Vita Huset”, som titeln heter på svenska, följer vi ett gäng presidentrådgivare som har fullt upp med att styra landet. I serien får vi se hur det går till när presidenten Josiah ”Jed” Bartlet försöker ta sig igenom två mandatperioder samt hur medarbetarna jobbar för att detta ska ske så smärtfritt som möjligt.

Många kritiker beskriver serien som en av världens mest träffsäkra och mest underhållande politiska skildringarna som någonsin skapats.

The West Wing finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

22Better call Saul (2015)

better-call-saul-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Kriminaldrama

Den silvertungade advokaten Saul spelad av Bob Odenkirk, tidigare känd från Breaking Bad, har fått en egen spinoff som verkligen överraskat på ett positivt sätt. I serien som utspelar sig i New Mexico får huvudkaraktären ett helt annat djup i jämförelse med den komiska bifiguren i Breaking Bad. Saul för en evig kamp mot sin bror, kollegor och vänner och lyckas ofta komma vinnande ur många situationer tack vare sitt munläder.

Seriens inledande tre säsonger har visat sig vara mycket starka och underhållande. Den fjärde säsongen släpps i Augusti 2018.

23Making a murderer (2015)

making-a-murderer-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Dokumentär

I denna dokumentärserie, som är filmad över en tioårsperiod, följer vi Steven Avery, en nyligen frigiven fånge som efter att ha avslöjat korruption i ett lokalt polisdistrikt återigen blir misstänkt för ett nytt brott. Den 16 år långa fängelsedomen vad gäller det första brottet samma man misstänktes för revs upp då Steven kunde DNA-testas för att visa sig vara oskyldig.

Dokumentärserien hyllas av kritiker som mycket ambitiös och välgjord och av tittare som väldigt beroendeframkallande.

24Dark (2017)

dark-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Kriminaldrama

Denna tyska serie som utspelar sig år 2019 i staden Winden. Serien inleds med att huvudkaraktären Jonas återvänder till skolan efter en två månader lång sjukhusvistelse. Anledningen till sjukhusvistelsen visar sig vara att hans far tagit livet av sig under mystiska omständigheter. Några veckor efter Jonas hemkomst försvinner ett barn i den lilla staden och sökandet efter samma barn utvecklar sig till en mycket spännande historia.

Serien finns att tillgå både på tyska och dubbad till engelska. Jag skulle rekommendera att ni ser den på originalspråket. Dark är en minst sagt komplicerad historia och vill du bara koppla av efter en lång arbetsdag är kanske inte denna serie det bästa valet. Den blir dock väldigt spännande och stämningsfull om du kan titta på serien utan distraktioner och med ett öppet sinne.

25The Punisher (2017)

the-punisher-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Action/Äventyr

Serien inleds med att protagonisten, den före detta marinsoldaten Frank Castle, utövar sin hämnd mot de som orsakat hans familjs död. Frank plågas av minnen från ett tragiskt förflutet och en återkommande plats som den första säsongen kretsar kring består av en supportgrupp för ex-militärer. Huvudkaraktären ska lösa en omvälvande konspiration där bland annat FBI är inblandade.

Som namnet avslöjar består serien till en stor del av väldigt spännande, och framförallt många, välgjorda actionscener. The Punisher blir aldrig heller långtråkig eller överdriven då det alltid finns en anledning till det ofta grova våldet som utspelar sig.

26Daredevil (2015)

daredevil-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Action/Drama

Som barn var protagonisten Matt Murdock (Ben Affleck) med om en olycka där han var utsatt för kemiskt avfall. Detta gav den annars blinde superhjälten en chans att se världen på ett nytt sätt. Matt arbetar på dagtid som advokat tillsammans med sin sidekick Foggy, och på nätterna gör han sitt bästa för att göra Hells Kitchen, New York, till en bättre plats.

Actiondramat Daredevils huvudkaraktär Matt känns trovärdig och handlingen är logisk och spännande då man även får lära känna antagonisterna och deras motiv. Det märks i mitt tycke att serien har anpassats för en lite äldre publik.

27Archer (2009)

IMDB: 8.7
Genre: Animerad komedi

Archer handlar om en, enligt ägaren Malory, storslagen spionagentur vid namn ISIS (Detta namn ändrades dock när terrorgruppen med samma namn började härja fritt). Som huvudkaraktär har vi den humoristiske och väldigt egocentriska Sterling Archer (Jon Benjamin). Agenturens ägare och chef, som för övrigt är hans mor, Malory, styr företaget med en järnhand. Övriga karaktärer är även de ytterst roliga och lite lagom urflippade.

Avsnitten är välskrivna och i mina ögon mycket intressanta och spännande. Det är inte bara hjärndöda oneliners i avsnitten, utan ofta en mycket rolig och medryckande handling som ofta innehåller en stor dos med humor i både det mörkare och ljusare slaget.

28Sons of Anarchy (2008)

IMDB: 8.6
Genre: Kriminaldrama

I Sons of Anarchy följer vi ett tätt sammanslutet motorcykelgäng i den fiktiva staden Charming. Serien inleds med att motorcykelklubbens (för tillfället) vicepresident Jax Teller börjar ifrågasätta både MC-klubben och hans egna motiv. Serien behandlar aktuella ämnen såsom medborgargarden, myndighetskorruption och rasism.

Kritiker och tittare beskriver serien som välskriven och rå, med många våldsinslag. Karaktärerna beskrivs som något egna men ändå trovärdiga. Mest populär var seriens tredje säsong då nästan 5 miljoner människor tittade på serien varje vecka.

29Parks and recreation (2009)

parks-and-recreation-på-netflix-i-usa-1

IMDB: 8.6
Genre: Komedi

Här följer vi Leslie Knope (Amy Poehler) som arbetar som lokalvårdare i Indiana Parks. Hennes huvuduppgift är först och främst att renovera ett övergivet byggprojekt som istället ska bli en vacker park. Men som väntat blir det problem med bland annat byråkrati, jobbiga grannar och mycket annat.

Som hjälp har Leslie som tur är ett helt team bakom sig, och som en av dessa snubbar hittar vi ingen mindre än Ron Swanson, som hatar byråkrati och överstatlighet i alla former.

Serien har gått hem rejält: Karaktärerna beskrivs som djupa och roliga och Amy Poehler berömdes rejält för hennes insats.

Parks and recreation finns endast tillgängligt på den amerikanska delen av Netflix. 

30Mindhunter (2017)

mindhunter-netflix

IMDB: 8.6
Genre: Drama/Thriller

I Mindhunter kastas vi in i slutet på 70-talet där två FBI-agenter, arbetandes på beteendeenheten, intervjuar extremt våldsamma och farliga fångar för att på något sätt får reda på hur de tänker. I denna tidsepok betraktar många polisiär beteendeforskning som en oseriös hobby och våra protagonister får ofta kämpa för att göra sina röster hörda. Serien är mycket spännande och skådespelarinsatserna väldigt goda.

Det är intressant att få följa med detektiverna när de beblandar sig med karaktärer som visar upp sin mörka och obehagliga sida. Det kan ta något avsnitt att komma in i rätt stämning då tempot ibland är lite lågt, men om du väl orkar med de första avsnitten blir du rikligen belönad.

31Money Heist (2017)

money-heist-poster

IMDB: 8.6
Genre: Drama/Action

I denna spanska dramaserie följer vi med när ett gäng rånare ska infiltrera det spanska kungliga myntverket. I ledarrollen hittar vi en tankspridd men godhjärtad man som kallas för professorn, och om allt går som det ska blir hela rånargänget 2.4 miljarder euro rikare – men vägen dit visar sig vara både lång och slitsam.

Kritikerna verkar gilla serien, som faktiskt bara lyckades lite sisådär på hemmaplan, dvs. i Spanien. I mina ögon är serien dock glorifierat trams, där en förvirrad ledare basar över ett gäng omogna samt irrationella rånare som klantar till det i tid och otid. Professorn hade förmodligen hittat ett mer emotionellt moget gäng på närmsta förskola, vilket innebär att serien får ett rejält underbetyg i mina ögon.

32Futurama (1999)

futurama-visas-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.5
Genre: Animerat/Komedi

Kultserien Futurama handlar om Pizzabuds-killen Philip J. Fry som lyckas med konststycket att frysa ner sig själv och vakna upp 1.000 år senare, dvs. 2099. Hans familj och alla hans vänner är därmed borta sedan länge, men han får åtminstone en chans att börja om på nytt – och det gör han verkligen.

I framtiden arbetar han som en budkille för Planet Express Corporation tillsammans med den hårda kaptenen Leela, den alkoholiserade roboten Bender, en självömkande krabba och många fler.

Serien är nerlagd sedan länge, men många hyllar den fortfarande som en av de bästa animerade vuxenserierna som någonsin skapats.

Futurama finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

33Bojack Horseman (2014)

bojack-horseman-netflix

IMDB: 8.5
Genre: Animerat/Komedi/Drama

I denna serie följer vi hästen Bojack, röstskådespelad av Will Arnett, även känd från Arrested Development. Samtliga karaktärer består av diverse djur och många av karaktärerna återspeglar djurens personlighetsdrag. Katten, Princess Carolyn, är självständig och tuff medans hunden, Mr Peanutbutter, är tillgiven och generös.

Serien bjuder på ett stort lass charm och det är svårt att inte gilla den ofta väldigt bittra och levnadströtta hästapållen. Bojack medverkade i sin ungdom i en stor TV-serie som gjorde honom både känd och rik. Nu i 50-årsåldern har han både svårt att få jobb och behålla vänner, om han nu vill ha några sådana. Seriens välskrivna manus gör att man bara kan skratta, både åt och med, den självhatande och alkoholiserade hästen.

34Memories of the Alhambra (2018)

IMDB: 8.5
Genre: Drama

En chef för ett stort investmentbolag träffar en kvinna vid Alahambrapalatset i Granada, Spanien. Serien handlar i mångt och mycket om ett AR-spel som investeraren försöker förstå sig på.

Enligt kritikerna är skådespelarinsatserna mycket goda, och även om handlingen beskrivs som något svår att hänga med i är det enligt recensenterna lätt att fastna. Ett mycket bra val om du kan stå ut med lite koreanska.

35The IT Crowd (2006)

the-it-crowd-netflix

IMDB: 8.5
Genre: Komedi

Djupt nere i en källare hittar vi seriens två huvudkaraktärer, de socialt förbättringsbara Moss och Roy, som arbetar under chefen Jen på ett stort IT-bolag. Serien handlar i mångt och mycket om Moss och Roys liv, både på jobbet och på fritiden. Panndaskningarna är dock många då de båda är lite (mycket) socialt klumpiga.

Både tittare och kritiker är nöjda och menar att det är lätt att tycka om karaktärerna samt att manuset är välskrivet.

36Modern Family (2009)

modern-family-netflix

IMDB: 8.5
Genre: Komedi

Den omåttligt populära komediserien började sändas år 2009. 22 Emmy-vinster senare är serien snart inne på sin totalt tionde säsong. Modern Family behandlar i stort tre väldigt olika familjer som alla är släkt och även ofta ställer till det för sig själva och andra.

De första tre säsongerna togs emot mycket väl av både kritiker och tittare. Efter detta blev kritiken mer mixad men trots detta är serien väldigt rolig och framförallt unik.

37Lost (2004)

lost-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Drama

I den gamla kultserien Lost träffar vi på ett gäng människor som överlevt en flygkrasch och hamnat på en öde ö. Väl där måste de kämpa för att överleva samt för att få svar på varför den ö de tvingats leva på är så pass skum (ok, även människorna är lite skumma – minst sagt).

Om vi ska lyssna på kritikerna är Lost en väldigt annorlunda serie, men på ett bra sätt. Intrigerna är många, spänningen hög, och i mina ögon har serien åldrats bra, vilket innebär att den fortfarande är riktigt sevärd.

Lost finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

38Person of Interest (2011)

person-of-interest

IMDB: 8.4
Genre: Drama/Action

Här följer vi en stenrik ex-lönnmördare som numera programmerar, och gör det ganska bra. Så bra att han vaskat fram ett supersmart AI-system som kan förutspå vilka som kommer att vara inblandade i diverse brott. Men han får dock inte reda på vilken roll personerna i fråga har. De kan med andra ord lika gärna vara gärningsmän såsom brottsoffer.

Serien hyllades av kritiker som både berömde skådespelarinsatserna samt handlingen. Person of Interest sändes i sammanlagt fem säsonger och avslutades år 2016.

Person of Interest finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

39Brooklyn Nine-Nine (2013)

brooklyn-nine-nine-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Komedi

Serien handlar i stort om den omogna men talangfulle storstadspolisen Jake Peralta, spelad av Andy Samberg, och hans upptåg gentemot polischefen Raymond Holt, spelad av Andy Braugher.

Serien planerades endast visas i en säsong på 22 avsnitt. Men efter att både tittare och kritiker visat sig tycka om serien har den förlängts i många omgångar. Antalet skämt per minut är skyhöga och serien är mycket lättsam och ett mycket bra val om du bara vill slappna av lite.

40The Umbrella Academy (2019)

IMDB: 8.4
Genre: Action/Fantasy

I kort ett riktigt mästerverk som förtjänar en rejäl introduktion. Serien inleds med att 43 spädbarn föds av kvinnor runt om i världen som inte varit gravida innan själva födelseminuterna. Efter detta bestämmer sig en miljardär för att adoptera dessa av någon konstig anledning, och efter mycket om och men slutar det med att han får uppfostra sju av barnen. Barnen tränas under hela uppväxten för att kunna bilda The Umbrella Academy, som i sin tur ska rädda världen.

I serien är det dock inte längre några barn det handlar om utan vuxna män och kvinnor i 30-årsåldern, som många av dem bär på superkrafter men också emotionella problem på grund av den något stränga uppfostran de fått ta emot. Detta gäng; Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya och ”Five”, återsamlas nu för att försöka lösa mordet på deras styvfar och för att göra det hela ännu stressigare är det som sagt en värld som ska räddas i samma veva.

Då serien är en riktig jättesatsning från Netflix sida är åsikterna många. De flesta är dock rörande överens om att The Umbrella Academy är någonting alldeles extra. Humorn finns, handlingen är medryckande och karaktärerna gör logiska val baserade på deras respektive personligheter. Vissa beskriver dock serien som lite udda, men för alla som gillar superhjälteserier är detta en ”must see”.

I rollistan hittar vi bland annat Ellen Page, Tom Hopper samt David Castañeda och serien skapades av Jeremy Slater.

41Drakprinsen (2019)

the-dragon-prince-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Animerat/Barn

Den riktigt populära barnserien Drakprinsen handlar om två prinsar som blir riktiga bundisar efter att de blir tvungna att försvara sig mot en läbbig lönnmördare. Kritikerna är inte många, men de finns. Många av dessa tycker att animationsstilen känns något lat och hafsig, men denna lite mer unika stil lovordas av nästan alla, så man borde kanske inte lyssna alltför mycket på allt bröl.

I övrigt anser många att handlingen är mycket medryckande och att röstskådespelarna gör ett väldigt bra jobb. I huvudrollerna hittar vi Jack De Sena, Paula Burrows samt Sasha Rojen och serien är skapad av Aaron Ehasz och Justin Richmond.

42Sense 8 (2015)

sense-8-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Drama/Science Fiction

Denna serie handlar om åtta personer, alla från olika kulturer och olika delar av världen, som länkas tillsammans både mentalt och känslomässigt. Seriens antagonist, Whispers, jagar ständigt de åtta förmågorna och spårar dem genom att använda deras egna krafter emot dem.

Sense 8 är en serie med mycket action och kan till en viss del påminna om den gamla thriller/skräck-långköraren Arkiv X. Många scener är väldigt vackra och omväxlande då serien spelats in i många olika världsdelar. Det är även väldigt lätt att fatta tycke för de åtta protagonisterna som ofta är humoristiska samtidigt som de jagas och är under ständig press.

Samtliga säsonger finns tillgängliga på Netflix 

43Trolljakten (2016)

trolljakten-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Animerat/Action/Komedi

Nej, det är inte Robert Aschberg som är i farten. I Dreamworks trolljägarna får vi däremot följa James Lake Jr, en tonåring som en dag hittar en mystisk amulett som leder honom till en hemlig värld full av troll och andra magiska varelser. James introducerar sina kompisar till den nya världen och tillsammans skyddar de deras sömniga förort från diverse monster och andra elakheter.

Många kritiker hyllar serien högljutt och kallar den både ambitiös och nyskapande. Samma serie har även belönats med ett antal Emmys. Även tittarna är mycket nöjda med serien och många vuxna väljer att skjutsa fram ett barn framför TV:n så att de också får titta en stund.

44Trailer Park Boys (2001)

trailer-park-boys-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Komedi

Serien kretsar kring en hop vuxna människor som många är präglade av de konsekvenser en uppväxt i en trailer park medger. Många av karaktärerna är dessutom väldigt egna och godhjärtade. Nästan alla avsnitt jag har hunnit se har visat sig vara mycket underhållande.

Vid en första anblick är det lätt att tro att översittande producenter och manusförfattare via serien ska göra narr av de mindre bemedlade som valt att bo i trailer parks. Detta är dock inte fallet. Karaktärerna har så pass kul och är med om så spännande saker att ingen kan få för sig att se ner på det härliga gänget som egentligen bara vill ha kul och vara sig själva.

Huvudkaraktärerna har även många roliga fejder mot den något överviktige parkföreståndaren Jim. Om ni inte har sett denna serie bör ni verkligen ge den en chans.

45Final Space (2018)

final-space-på-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Animerad komedi

Final Space är an animerad rymdkomedi som handlar om livet för huvudpersonen Gary och hans bedårande, tillika utomjordiska, kompis Mooncake. Gary är instängd i ett rymdskepp där han avtjänar ett straff för att tidigare betett sig klantigt och nonchalant. När vi får träffa Gary för första gången har han bara ett fåtal dagar kvar på sitt fem år långa straff och samma man är som vanligt väldigt optimistisk, även när han sitter i rymdskeppsfängelse.

Kort därefter träffar Gary Mooncake, en ”planetförstörare”, som han lyckas bli väldigt god vän med. Mooncake (och Gary med för den delen) jagas av det telekinetiska monstret ”Lord Commander” som paret kommer ha upprepade duster med. Tillsammans med sina robotar och Mooncake drar Gary ut på många trevliga äventyr i Galaxen.

Serien togs emot väldigt bra av både fans och kritiker. Humorn är väldigt egen, och handlingen kan även den av vissa ses som lite spretig, i synnerhet i början av den första säsongen. Om du gillar animerade komediserier bör du dock ge denna titeln åtminstone en chans.

46The Expanse (2015)

the-expanse-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Drama/Science fiction

The Expanse utspelar sig över 200 år i framtiden. I denna verklighet är hela vårt solsystem koloniserat och resurser som vi idag tar för givet, bland annat dricksvatten, är väldigt värdefulla. Serien behandlar inte bara huvudpersonen, polisdetektiven Josephus Miller, och hans sökande efter en försvunnen ung kvinna, Julie Mao.

Den beskriver även relationen mellan tre större folkgrupper och geografiska platser, vilka består av Jorden, med FN i spetsen, Mars och Bältet. Förhållandena, grupperna emellan är minst sagt kyligt, och insatser görs för att förhindra ett öppet krig mellan Jorden och Mars. I bältet är förhållandena mycket hårda och överskottet av deras arbete är inget de själva får ta del utav.

Serien, som inte verkar ha någon jättebudget, är mycket välskriven och skådespelarinsatserna är långt över förväntan. Den värld som huvudkaraktären Josephus befinner sig i känns trovärdig och så känns även de val han och andra karaktärer gör under seriens gång. Det är så lätt för en sci-fi-serie att floppa och visa sig vara för överdriven och svårtolkad. Denna serie håller dock måttet med råge.

47Godless (2017)

IMDB: 8.4
Genre: Westerndrama

I Godless får vi på 1880-talet följa antagonisten och gängledaren Frank Griffin, som är på jakt efter sin avhoppade och ständigt rymmande protege, Roy Goode. Jakten på Roy leder gängledaren till en gruvstad, endast bebodd av kvinnor, på grund av en tidigare gruvolycka.

Serien har ett mycket bra manus och många duktiga skådespelare som gör bra ifrån sig. För mig tog det lite tid att komma in i seriens handling då tempot var högt redan från början. När man väl förstod handlingen var det dock bara att luta sig av och njuta av en väldigt välgjord serie.

48Sex Education (2019)

IMDB: 8.4
Genre: Komedi/Drama

Sex Education handlar om en blyg och lite tillbakadragen kille som tillsammans med några vänner drar upp en sexterapi-avdelning på sin gymnasieskola. Killen har knappast någon praktisk erfarenhet av det hela men då hans mamma är sexolog har han fått lära sig vare sig han velat eller inte.

Serien hyllas för i princip allt. Skådespelarna gör fina insatser, handlingen är medryckande och karaktärerna är allt annat än platta. I rollistan hittar vi bland annat Asa Butterfield, Gillian Anderson samt Emma Mackey och serien är skapad av Laurie Nunn.

49Happy (2017)

happy-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Kriminalkomedi

Serien Happy handlar om en hitman, Nick Sax (Chritopher Meloni), som vaknar upp allvarligt skadad i en sjukhussäng. Väl vid medvetande hälsas han välkommen av en charmant och alltid lika positiv, flygande blå häst. Hästen menar vid samma tillfälle att han är en osynlig vän till en flicka som han påstår befinner sig i fara. Detta är början på ett spännande, rolig och väldigt barnförbjuden kriminalserie.

Låt dig inte luras av den blå och fluffiga hästen, serien är mycket mörk och det är likaså den humor som utspelar sig. Om ni ger serien en chans är jag nästan säker på att ni kommer att gilla den.

50Dirk Gently’s holistiska detektivbyrå (2016)

dirk-gently-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Sci-fi/Komedi

I denna serie följer vi den excentriske och extroverta Dirk Gently (Samuel Barnett) som menar att han är en ”holistisk detektiv”. Dirk är ständigt på rymmen från ett CIA-projekt kallat ”Project Blackwing”, som i sin tur kartlägger individer med speciella förmågor. Om inte detta vore nog har allas vår Dirk ytterligare en fiende vid namn Bart, med samma ursprung som huvudkaraktären. Men istället för att välja att bli en holistisk detektiv valde Bart att bli en holistisk mördare, vilket inte Dirk är särskilt överförtjust i.

Kritiker och tittare beskriver serien som mycket unik och karaktärerna som trovärdiga.

51The Witcher (2019)

the-witcher-liten

IMDB: 8.3
Genre: Action/äventyr

The Witcher är baserad på  Andrzej Sapkowskis bokserie med samma namn. Netflix-serien tar vissa friheter i jämförelse med böckerna, men är trots det mycket populär. Serien kretsar kring häxmästaren Geralt af Rivia, som jagar monster i en miljö som påminner om ett medeltida Polen. Utöver det träffar han även på häxor, prinsessor och sist men inte minst en musikbegåvad snubbe som vaskat fram hitlåten ”Toss a coin to your Witcher”.

Serien gick hem hos nästan alla. Som vi var inne och nosade på tidigare avviker serien en skvätt i jämförelse med böckerna och tv-spelen. Vissa reagerade starkt på det, medan andra inte brydde sig ett skvatt. Många är dessutom eniga om att Henry Cavill gjorde ett kanonjobb med att porträttera Geralt af Rivia, så serien kan absolut vara värd en chans.

52Frasier (1993)

frasier-visas-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.3
Genre: Komedi

Här följer vi terapeuten Dr. Frasier Crane som nyss flyttat till Seattle för att kunna starta ett nytt liv. När han inte snicksnackar med patienter driver han även en rätt populär radio-talkshow samt bråkar med sin gamle far och hans bror, eller ja, alla.

Nästan alla som uttalat sig gillar Frasier och hans upptåg. Manuset är välskrivet och med en vansinnigt namnkunnig rollista (David Hyde Pierce, Kelsey Grammer mfl.) var det nog svårt att misslyckas. I korthet – en ruskigt bra serie.

Frasier finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

53Get Shorty (2017)

get-shorty-poster

IMDB: 8.3
Genre: Komedi/Action

I Get Shorty följer vi en före detta mafioso som vill lyckas i Hollywood. Serien beskrivs som många står vassare än filmen, och likvärdiga serier med för den delen. En kritiker hävdar att Get Shorty kan beskrivas som en blandning mellan Breaking Bad och Fargo – och det kan mycket väl stämma. Alla som gillar mörk och sarkastisk humor bör med andra ord känna sig hemma.

Get Shorty finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

54The Inbetweeners (2008)

the-inbetweeners-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Kriminaldrama

I The Inbetweeners följer vi fyra väldigt pubertala, engelska grabbar, som gör allt för att passa in, vilket de tyvärr ofta inte gör. Gänget själva betraktar sig som ”inbetweeners” då de känner sig (marginellt) coolare än skolans nördar men underlägsna de populäraste eleverna.

Både kritiker och tittare är överens om att serien är både rolig och nyskapande. Många tittare påstår även att igenkänningsfaktorn är hög när de jämför gängets kämpade med sin egen skolgång.

5513 November (2018)

november-13-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Dokumentär

Dokumentärserien 13 November behandlar den terrorattack som skedde i Paris år 2015 samma datum. I den tre avsnitt långa serien får vi följa både polis-, räddningstjänstpersonal samt överlevande som berättar om sina upplevelser under terrordådet.

Kritiker och tittare menar att serien ger en mycket bra bild över vad som hände den ödesdigra dagen.

56The Walking Dead (2010)

the-walking-dead-på-netflix-usa

IMDB: 8.3
Genre: Drama

Efter att sheriffen Rick Grimes blivit skjuten och trillat in i en koma vaknar han upp i ett tomt sjukhus: Och yes – det en zombieinvasion som precis har inletts. Dessa zombies kallas för övrigt för ”walkers” och tillsammans med ett rätt gäng överlevare ska han och resten av skaran försöka överleva i ett dystopiskt USA.

Enligt kritikerna håller serien inte samma höga nivå samtliga säsonger, men med tanke på IMDB-betyget kan den trots allt vara väl värd en kik.

The Walking Dead finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

57Wild Wild Country (2018)

wild-wild-country-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Kriminaldokumentär

Den verklighetsbaserade serien Wild Wild country handlar om den indiske gurun (sektledaren) Osho och hans strävan efter att driva en fungerande, helig stad, mitt i den nordamerikanska öknen. Lokalinvånarna är föga förvånande inte överlyckliga och det hela utvecklas snabbt till en internationell skandal.

Kritiker och tittare menar att dokumentärserien på sex delar är mycket välgjord och fångar de verkliga händelserna på ett mycket trovärdigt sätt.

58Ozark (2018)

IMDB: 8.3
Genre: Kriminaldrama

I Ozark får vi följa familjen Byrde, en tillsynes vanlig familj med en far med ett desto mer ovanliga arbetsuppgifter. Familjefadern Marty (Jason Bateman), som tidigare arbetade som finansiell rådgivare, tvättar nu pengar åt en stor mexikansk drogkartell. När saker och ting minst sagt kör ihop sig i Chicago bestämmer familjen sig för att flytta till Ozark-området i Missouri.

Samtliga skådespelare, och i synnerhet Jason Bateman, gör ett väldigt bra jobb när han porträtterar den självbelåtne före detta finansmannen Marty. Storyn är mycket spännande och karaktärerna gör val som känns logiska, vilket inte alltid är fallet inom denna genre.

59How I Met Your Mother (2005)

how-i-met-your-mother-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Komedi

Denna serie inleds med att en pappa (Ted Mosby) sätter sig ner med sina barn och berättar en historia om hur han träffade deras mamma (vilket bevisligen tar en stund). Berättelsen om hur Ted träffade sin framtida partner återberättas via minnen han haft tillsammans med hans bästa vänner Marshall, Lily, Barney och Robin. I seriens nionde och avslutande säsong får vi äntligen reda på hur och vem Ted träffar.

Många tittare gillar både humorn, manuset och skådespelarinsatserna. Ett genomgående tema är dock att de första säsongerna även är de starkaste.

6030 Rock (1999)

30-rock-på-netflix-usa

IMDB: 8.2
Genre: Komedi

I 30 Rock träffar vi på Elizabeth ”Liz” Lemon (Tina Fey) som basar över humorprogrammet ”The Girlie Show”. Tillsammans med hennes nya chef, Jack Donaghy (Alec Baldwin), ska de vända på steken och få det rätt mediokra humorprogrammet att bli en succé.

Både Fey och Baldwin hyllas för sina insatser och allt som allt ses serien som både smart och rolig.

30 Rock finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

61The End of the F***ing World (2017)

end-of-the-world-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Äventyrskomedi

I denna serie följer vi de två tonåringarna James (Alex Lawther) och Alyssa (Jessica Barden) som av somliga på skolan betraktas som två outsiders. De lär känna varandra och ger efter en stund sig iväg på en road trip för att hitta Alyssas biologiska far.

De två huvudskådespelarna gestaltar sina rollkaraktärer på ett ypperligt sätt och jag måste säga att jag gillade samtliga av seriens åtta, något korta avsnitt. Storyn tar vid tillfällen många spännande svängar utan på att något sätt kännas överdriven. Denna serie är någonting jag verkligen rekommenderar.

62American Vandal (2018)

american-vandal-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Dokumentär/Parodi

American Vandal parodierar moderna ”true crime”-dokumentärer (Making a Murderer etc.) genom att porträttera ett påhittat fall där 27 bilar som står parkerade vid en skola vandaliseras. Som en förlängning av detta ska fallet utredas och problem uppstår när den huvudmisstänkte mannen som blånekar även får hjälp av dokumentärfilmaren Peter Maldanaldo för att bevisa sin oskuld.

Serien får god kritik av både tittare och kritiker och beskrivs som en mycket vass satir som är relativt välskådespelad.

63Altered Carbon (2018)

altered-carbon-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Science Fiction/Thriller

Joel Kinnaman spelar huvudrollen i Netflix påkostade, dystopiska framtidsthriller, baserad på en bok vid samma namn.

Serien utspelar sig år 2384 där tekniken har blivit så pass avancerad att ditt medvetande och din personlighet kan lagras i något som kan beskrivas som en liten frisbee, i serien kallad cortial slack. Detta föremål gör det möjligt för människor att byta kroppar för att på så sätt leva för evigt. Alla har dock inte råd att byta kropp när de så behagar. Detta är förunnat de rika, som ibland kallas för Meths.

Serien inleds med att Joel Kinnamans karaktär, den dömda brottslingen Takeishi Kovacs, blir ombedd att lösa ett mord begånget på en rik och mäktig man, Laurence Bancroft. Det märks tydligt att Netflix har kastat en stor pengapåse åt denna produktions håll. Serien bjuder på en spännande handling och många välgjorda scener, fulla med ögongodis. Likt många andra Science fiction-titlar gäller det att uthärda de första avsnitten för att senare kunna uppleva en välgjord värld med mycket att bjuda på.

6413 reasons why (2017)

13-reasons-why-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Drama

I Tretton skäl varför, eller 13 reasons why, får vi följa en tonåringen Clay som får ett mystiskt paket levererat till sitt hem. I paketet finns ett stort antal kassettband som en av seriens huvudkaraktärer, Hannah Baker, lämnat efter sig.

Hannah tog sitt eget liv två veckor innan kassettera levererades. På banden finns en dagbok där Hannah ingående berättar och anger 13 orsaker till varför hon valde att ta sitt liv. Serien kan beskrivas som minst sagt sorglig men samtidigt uppryckande och spännande.

65Orange is the new black (2013)

IMDB: 8.2
Genre: Dramakomedi

Den normalt skötsamma huvudkaraktären Piper blir haffad av polisen när hon smugglar drogpengar åt hennes ex-flickvän. På grund av detta blir hon dömd och skickad till ett kvinnofängelse där många färgstarka och framförallt humoristiska karaktärer huserar.

Omställningen från det civila livet till livet bakom galler blir stort och väl i fängelset utspelar sig många intriger. Ju fler säsonger du ser, desto bättre lär du även känna sidokaraktärerna som i många fall har spännande historier att berätta.

66The Staircase (2018)

the_staircase-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Dokumentär

Den Oscarsbelönade Filmmakaren Jean-Xavier de Lastrade står bakom denna greppande dokumentärserie. Serien kretsar kring en uppmärksammad rättegång som där författaren Michael Peterson åtalades, misstänkt för att ha mördat sin hustru, vars kropp hittats livlös under en trappa i familjens bostad. Vi får under en längre tid följa Michaels tid i rätten samt bevittna hans och den avlidne hustruns anhörigas reaktioner på det inträffade.

Dokumentärserien var mycket spännande och under avsnittens gång vill man bara ha svar på sina frågor gällande vad som egentligen hände den ödesdigra dagen då frun miste livet.

67The Killing (2011)

the-killing-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Kriminaldrama

The Killing kan beskrivas som ett relativt mörkt kriminaldrama där vi får följa de två polisdetektiverna Stephen Holder (Joel Kinnaman) och Sarah Linden (Michelle Enos). Polisduon tar sig under de två första säsongerna sig an ett mordfall där en tonåring, Rosie Larsen, hittats mördad i en bagagelucka i botten av en sjö. Kontrasten är stor mellan seriens huvudkaraktärer och detta leder ofta till väldigt underhållande ordväxlingar.

Joel Kinnaman gör ett väldigt bra jobb med att gestalta den lite mer spralliga karaktären medans Michelle Enos karaktär ofta håller sig mer jordnära. De första två säsongerna håller i mitt tycke högst klass. Om du väl fattar tycke för serien kommer du dock inte kunna låta bli att även titta på den tredje och avslutande säsongen.

68Manhunt: Unabomber (2017)

manhunt-unabomber-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Kriminaldrama

I den verklighetsbaserade Manhunt: Unabomber följer vi FBI:s mångåriga jakt på Unabombaren. Unabombaren, som har en förkärlek till att skicka bomber till universitet och postkontor, visar sig vara mycket svårfångad. Jakten på denna man är väldigt engagerande och huvudkaraktärerna har fullt upp med att ta fram en profil gällande vem egentligen denna man kan vara.

I serien följer vi främst handlingen från FBI:s perspektiv. Det hade dock varit givande om de delat på uppmärksamheten än mer och vi fått följa Unabombaren i mer detalj för att få större klarhet gällande vad som drev honom och varför han valde att utföra dessa hemska handlingar.

69Family Guy (1998)

family-guy-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Animerad komedi

I den politiskt inkorrekta animerade komediserien Family Guy får vi följa familjen Griffin, bosatta i den fiktiva staden Quhog, Rhode Island. Den arrogante och barnsligt roliga familjefadern Peter bor tillsammans med hans lite mer jordnära fru, Louis, och deras tre barn samt en hund i en typiskt villakvarter.

De tre barnen består av den lite socialt klumpige storebrodern Chris och hans lillasyster, den evigt utsatta Meg, samt genibebisen Stewie. Seriens husdjur består av en pseudointellektuell hund vid namn Brian. Family Guy är manusförfattad av främst Seth Macfarlane, som även bidrar med rösten åt många av karaktärerna, är i mitt tycke omåttligt rolig.

Serien kan trubbigt beskrivas som en lite mer utsvängd version av The Simpsons, väl värd att slänga ett getöga på. Det kan för övrigt läggas till att serien många gånger beskyllts för att vara rasistisk, vilket jag verkligen inte håller med om. Karaktärerna driver lika mycket med alla etniciteter och folkgrupper och det är alltid med glimten i ögat.

70Bates Motel (2013)

bates-motel-netflix

IMDB: 8.2
Genre: Drama/Skräck

I denna mycket välgjorda serie lär vi känna Filmen Psychos huvudkaraktär Norman Bates (Freddie Highmore) i hans ungdomsår. Norman och hans mor, Norma (Vera Farmiga), vill starta upp på nytt efter faderns bortgång och köper ett motell i en mindre stad. Allt eftersom serien fortskrider får vi veta mer om den mystiske och i många fall väldigt manipulativa Norman.

Bates Motel var i mina ögon mycket underhållande, dock ville man ibland bara sträcka sig in i skärmen och skrika år Norman som ibland betedde sig minst sagt märkligt. Serien har även många intressanta bikaraktärer, varav en är Normans bror, Dylan, som kan beskrivas som den mest jordnära i familjen. Bates Motel är mycket spännande och trots att serien ibland dippar lite i kvalitet är det mycket svårt att sluta titta.

71Marco Polo (2014)

marco-polo-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Äventyrsdrama

Marco Polo verkar i mitt tycke vara en serie som flugit under mångas radar. Serien skildrar Marco Polos yngre år och kan till stor del påminna om HBO:s storslagna äventyr, Game of Thrones.

Seriens huvudkaraktär är kanske inte världens djupaste men många sidokaraktärer gör ett mycket bra jobb. Om ni tycker att skådespelarna är lite stela beror det enligt vissa på den asiatiska kulturen, och inte på dåliga skådespelarinsatser. Även om serien kanske inte kan mäta sig med de främsta inom denna genre är den ändå värd att se.

72Russian Doll (2019)

IMDB: 8.1
Genre: Komedi/Drama

Den cyniske spelknackaren och New York-bon Nadia får uppleva samma dag om och om igen, och om inte detta vore nog dör hon dessutom på märkliga sätt precis varje gång, och vaknar slutligen upp i samma badrum bara för att behöva gå igenom samma procedur igen. Det är nu upp till Nadja att försöka bryta tidscykeln med livet i behåll, vilket visar sig vara en svår och lyckligtvis rätt underhållande process.

Miljöerna, skådespelet, manus, det finns mycket som håller hög kvalitet när det kommer till Russian Doll. Även om konceptet inte är nytt (Groundhog Day, Naken etc.) lyckas serien vansinnigt bra när det kommer till att fängsla publiken, det vill säga mig. Om du känner att serien inte riktigt är din grej bör du dock nog välja något annat att kika på då Russian Doll inte blir mindre urflippad med tiden, vilket enligt mig enbart är positivt.

Nadia spelas av Natasha Lyonne (Orange is the new Black) och serien är skapad av Leslye Headland, Natasha Lyonne och Amy Poehler.

73Jessica Jones (2015)

jessica-jones-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Action/Drama

I denna serie följer vi protagonisten Jessica Jones (Krysten Ritter), en före detta superhjälte som nu arbetar som privatdetektiv i Hells Kitchen, New York. I sitt lilla kontor, tillika bostad, försöker hon nu få ordning på sitt ofta väldigt kaotiska liv. Jessica är märkbart plågad av sitt tidigare liv som superhjälte och visar ofta bevis på självförakt och destruktivt beteende. Karaktären är för övrigt väldigt godhjärtad och gör sitt bästa för att hjälpa både kunder och vänner.

Det som gör denna serie extraordinär är sättet både skådespelarna och manusförfattarna fått Jessica Jones att vara mänsklig, med riktiga problem som alla andra. Det är inte någon ständigt leende och charmig actionfigur vi får se, utan en människa med speciella krafter som gör sitt bästa för att göra hennes och andras vardag lite bättre. Vid skrivande stund finns två säsonger att tillgå, i synnerhet den första av dessa är fantastiskt underhållande och spännande.

74Glow (2017)

glow-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Komedi/Drama

I Glow får vi ta en närmare titt på en grupp kvinnor som deltar i en professionell wrestlingliga i 80-talets Los Angeles. Många kritiker verkar ha fattat tycke för serien och både manus, tidsanda samt skådespelarinsatser prisas av både kritiker och tittare.

75Aggretsuko (2018)

aggretsukro-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Animerad komedi

I Aggretsuko, vilket är japanska för arga Retsuko, får vi träffa får vi en arg panda med samma namn som är 25 år gammal och singel. Aggretsuko arbetar som ekonom på ett större japanskt handelsbolag. För varje dag som går blir Retsuko bara argare och argare. Störiga kollegor, klagande chefer och dylikt försvinner ur huvudet när hon varje dag tar ut sin ilska genom att sjunga Death Metal på en lokal karaokebar. Efter fem år på samma arbetsplats börjar dock saker och ting se lite ljusare ut igen och hon börjar sakta med säkert öppna upp sig för sina kollegor. Kanske den röda pandans liv ändå kan förändras till det bättre?

Många tittare känner igen sig i Aggretsukos eviga kamp med humöret och serien beskrivs som både rolig, nyskapande och djup av såväl tittare som kritiker.

76Bloodline (2015)

bloodline-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Drama/Thriller

Serien handlar om en familj som på ytan ser ut att vara väldigt välmående, men som i verkligheten bär på hemligheter av det mörkare slaget. Samtidigt som de vuxna syskonen ska ärva ett större värdshus som varit inom familjen i över 50 år, dyker ytterligare ett syskon upp som kan beskrivas som det svarta fåret.

Seriens karaktärer använder ofta ett väldigt hårt språk som aldrig känns överdrivet och väl passar in sett till deras respektive personligheter. I synnerhet är den första säsongen mycket spännande och någonting utöver det vanliga. Därefter svalnar serien något men är trots det förfarande sevärd.

77The Blacklist (2013)

the-blacklist-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Thriller

The Blacklist handlar i mångt och mycket om en mycket smart och skicklig ”affärsman” vid namn ”Red” Reddington. Samma man har varit efterlyst av många myndigheter i över 20 år och alltid lyckats undkomma. Samma dag som en kvinnlig FBI-agent tar värvning på myndigheten ringer Red in och erbjuder sig avslöja identiteten på många dolda brottslingar samt deras planer, bara han får jobba ihop med den FBI-agent han tycker är mest lämpad för att hjälpa honom.

Kritiker och tittare menar att serien ibland blir lite väl klichéartad men att detta snabbt förlåts då densamma är så pass rolig och spännande.

78American Horror Story (2011)

american-horror-story-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Skräck

En serie bestående av hitintills tio säsonger där varje säsong är helt fristående, dock har samtliga säsonger ett tydligt och nytt skräcktema. I den första säsongen flyttar en familj i ett hus där de tidigare ägarna avled under mystiska former. Säsong två bjuder på en inblick (om än en rätt fiktiv sådan) i den rättspsykiatriska vården där handlingen speglar livet för både patienter och personal på en (väldigt annorlunda) psykiatrisk avdelning för dömda brottslingar.

Serien får ofta beröm för att den inte trillar in i klichéartade ordväxlingar och handlingar och faktiskt är nyskapande i sin genre. Om vi ser till tittarsiffror kan den första, tredje och fjärde säsongen beskrivas som de mest populära.

79Comedians in Cars Getting Coffee (2012)

comedians-in-cars-getting-coffe-på-netflix

IMDB: 8.1
Genre: Komedi/Reality

Här följer vi Jerry Seinfeld när han åker runt i en klassisk sportbil och plockar upp sina vänner – som oftast är kändare än kändast. Serien blev snabbt en jättehit och vid skrivande stund finns strax under 100 avsnitt tillgängliga på Netflix.

80F is for Family (2015)

f-is-for-family

IMDB: 8.0
Genre: Animerad komedi

F is for Family är en animerad komediserie där vi får följa familjen Murphys vardag i 70-talets USA. Huvudkaraktären, röstskådespelad av Bill Burr, är en stressad och ofta arg, men godhjärtad man.

Då Bill Burrs komik ofta är skrikig passade denna rollen perfekt för honom. Franks tre barn och hans fru är i sig även de intressanta karaktärer som ofta hittar på saker som leder till ytterligare stress för Frank. Serien är dessutom snyggt animerad och samtliga röstskådespelare gör ett mycket bra jobb, i synnerhet Bill Burr.

81Jericho (2006)

jericho-poster

IMDB: 8.0
Genre: Drama/Action

Här träffar vi på ett gäng Kansas-bor som får en något otrevlig överraskning, dvs. en atombomb som dimper ner i närheten av staden. Föga förvånande hamnar hela staden i överlevnadsläge och invånarna är beredda att göra nästan vad som helst för att få reda på vad som egentligen har hänt.

Vissa anser att serien inte är särskilt realistisk, men underhållande verkar den vara – det är nästan alla som uttalat sig överens om. Serien blev sammanlagt tre säsonger lång.

Jericho finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

82Big Mouth (2017)

IMDB: 8.0
Genre: Animerat/Komedi

I denna animerade serie får vi följa ett gäng väldigt pubertala ungdomar som växer upp USA. I samma serie medverkar även det väldigt underhållande hormonmonstret som ibland viskar in i örat och berättar hur karaktärerna ska bete sig. Just där tror jag väldigt många kan känna igen sig och tänka tillbaka på när de själva var i samma ålder.

Humorn är mörk och allt som oftast väldigt träffande och rolig. Big Mouth är kanske inte något som passar alla, jag gillade dock serien skarpt.

83Lilyhammer (2013)

lillyhammer-netflix

IMDB: 8.0
Genre: Kriminaldrama

Efter att ha vittnat mot New York-maffian blir den före detta gangstern Frank tvungen att gömma sig, vilket han också gör i den snöiga, Norska backhopparstaden Lillehammer. Frank går från att ha stor respekt av sina gelikar i New York till att bli en arbetslös invandrare i Norge, vilket ibland (ofta) visar sig vara rätt problematiskt. Efter ett tag tycker han det är rätt så tråkigt att vara en laglydig medborgare och bestämmer sig därför för att hitta på lite bus, vilket han även gjorde i de tre säsonger som serien sändes.

Tittare och kritiker menar att serien är välspelad och för det mesta mycket spännande.

84IZombie (2015)

izombie-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Komedi/Drama

I IZombie följer vi en ja, Zombie, vid namn Gwen som tack vare sina krafter hjälper polisen att lösa diverse brottsfall. Gwen fungerar i mångt och mycket som en vanlig kvinna bortsett från att hon minst en gång i månaden måste äta en mänsklig hjärna. Om hon inte gör detta förlorar hon gradvis sitt minne och sin intelligens.

Tittare lovordar ofta både manus och skådespelarinsatser och som med många andra serier gäller det att vara öppen och ge serien några avsnitt för att handlingen ska kunna ta sig och man lärt känna karaktärerna mer på djupet.

85Merlin (2008)

merlin-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Äventyr/Drama

I denna serie följer vi den mäktiga trollkarlen Merlin som ung, det vill säga under den tid då han endast var betjänt åt prins Arthur. Trots deras olika maktpositioner lyckas de bli riktigt goda vänner och resten får ni se själva (inga spoilers här inte), om ni vill ge serien en chans det vill säga.

Somliga kritiker menar att handlingen ibland inte är så logisk som den borde vara och att de val som görs kanske inte alltid speglar karaktärernas personlighetsdrag. Dock har serien gått hem ordentligt hos tittarna som många beskriver densamma som både beroendeframkallande och rolig.

86Damnation (2017)

damnation-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Äventyr/Drama

I Damnation kastas vi in i det nordamerikanska 30-talet där en man som utger sig för att vara en präst uppmanar lokalbor att protestera mot storindustrier samt landets regering. Både kritiker och tittare är överens om att serien är både välspelad och mycket spännande.

87Limitless (2015)

limitless-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Komedi/Drama

Serien Limitless, som bygger på en film från 2011 med samma namn, handlar om en 28-årig man som tack vare en designerdrog tillåts utnyttja hjärnans fulla potential. Samma man tar värvning på FBI och som en extern konsult hjälper han organisationen lösa de knepigaste brotten.

Kritiker beskriver serien som unik och nyskapande och även tittarna verkar gilla densamma och väljer att beskriva serien som mycket beroendeframkallande och välspelad.

88Maniac (2018)

IMDB: 7.9
Genre: Komedi/Sci-fi

Två främlingar, Annie och Owen, väljer att delta på ett försöksprogram för ett nytt läkemedel, som verkar vara lika skumt som personalen på testavdelningen. Ju längre de deltar i studien desto mer får de reda på när det kommer till deras undermedvetna och deras drömmar, som bara blir knasigare och knasigare. Datorn som styr hela läkemedelsprogrammet verkar i sin tur lite väl smart då den hotar med att hämnas om programmet skrotas.

Huvudrollsinnehavarna Jonah Hill samt Emma Stone gör mycket bra ifrån sig och handlingen är väldigt medryckande om man bara accepterar läget. Då det är en sci fi-serie det rör sig om gäller det att bara lägga tillbaka huvudet och njuta, istället för att ställa en massa kritiska frågor. Serien skapades av Cary Joji Fukunaga och Patrick Somerville.

89Syskonen Baudelaires olycksaliga liv (2017)

syskona-baudelaire-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Komedi

En mystisk eldsvåda dödar båda syskonen Baudelaires föräldrar och de blir därför skickade för att bo med sin släkting, greve Olaf. Samma man är fast besluten om att arvet efter föräldrarna ska bli hans. De båda syskonen märker samtidigt att de avlidna föräldrarna har varit del av ett mystiskt hemligt sällskap och försöker hindra Olaf från att förverkliga sina egoistiska planer.

Många tittare och kritiker gillar seriens mörka humor och tycker att det är svårt att bestämma sig om serien riktar sig till barn eller vuxna. Serien sägs även ta upp många detaljer som missades i filmen från 2004 med samma namn. Med mer speltid kan även tittaren lära känna karaktärerna på ett helt nytt sätt jämfört med filmadaptionen.

90Good Girls (2018)

good-girls-netflix

IMDB:7.9
Genre: Komedi

I serien Good Girls följer vi tre förortsmammor som istället för att gnälla över sin (i deras egna ögon) taskiga livssituation bestämmer sig för att göra inbrott i en lokal mataffär för att på så sätt kunna få tillbaka kontrollen över sina liv igen. Många tittare menar att serien både är lättsam, spännande och rolig.

Tips: Lås upp Netflix fullständiga utbud via en VPN-leverantör.

91Gotham (2014)

gotham-netflix

IMDB: 7.9
Genre: Kriminaldrama

Gotham är ett amerikanskt kriminaldrama med karaktärer hämtade från DC-universumet vilket även inkluderar Batman, eller det vill säga Bruce Wayne. I den första säsongen får vi följa James Gordon, en ny rekryt i Gothams polisstyrka. Tillsamman med veteranen Harvey Bullock ska de tillsammans lösa vem eller vilka som låg bakom mordet på Thomas- och Martha Wayne. Under utredningens gång får James möta den då unge Bruce Wayne som efter de hemska morden bor ensam tillsammans med sin Butler, Alfred Pennyworth.

De flesta tittare verkar gilla den nya tolkningen av DC-universumet och menar att ett bra manus varvas med ett ännu bättre skådespel.

92The Borgias (2011)

the-borgias-poster

IMDB: 7.9
Genre: Kriminaldrama

I The Borgias träffar vi på 1400-talspåven Alexander den 11 som i sin tur vill ta kontrollen över Italien med hjälp av sina många söner. Han, och sönerna också för den delen, är inte rädda för att ta till med våld för att få sin vilja igenom.

Serien beskrivs som helt underbar för historieintresserade, men några spännande biljakter blir det ju knappast tal om. Hur som helst – ett långt och spännande drama står på schemat för de som vill ge serien en chans.

The Borgias finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

93Nurse Jackie (2009)

nurse-jackie-på-netflix-1

IMDB: 7.9
Genre: Kriminaldrama

Här får vi se hur det går till när en drogpåverkad sjuksköterska lallar runt på ett New York-sjukhus. Många intriger är att vänta i en serie som blev hela sju säsonger lång. Många  verkar gilla Nurse Jackie då serien oftast beskrivs som lite mer äkta jämfört med liknande dramaserier såsom Greys Anatomy och dylikt.

Nurse Jackie finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

94Explained (2018)

explained-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Dokumentär

Ett dokumentärteam från Vox tittar närmare på en rad intressanta ämnen som förklaras och debatteras i korta avsnitt på cirka 17 till 18 minuter. Tack vare avsnittens längd är utfyllnadsmaterialet minimalt och teamet bakom serien ser till att synpunkter om ämnet förklaras på ett snyggt och kortfattat sätt. Serien gör sitt för att försöka svara på bland annat varför det finns skillnader mellan mäns och kvinnors respektive lönenivåer, varför många lever i monogami samt varför många bantningskurer misslyckas.

Somliga kritiker beskriver serien som något ensidig då du i vissa avsnitt (i deras ögon) enbart presenteras med ett perspektiv.

95Living With Yourself (2019)

living-with-yourself

IMDB: 7.8
Genre: Drama/Komedi

Paul Rudd, som bland annat är känd från Ant-Man-filmerna, spelar här en man som undergår en experimentell behandling för att med mål att rädda hans liv – vilket går lite sisådär. Istället ploppar en ny och förbättrad version av samma kille ut, och med det sagt måste han, som den gamla och lite mer risiga versionen, kämpa hårt för att behålla sitt gamla liv.

Även om handlingen kan låta lite väl utsvängd har serien faktiskt gått hem. Många berömmer både Paul Rudd samt manuset, som av någon underlig anledning beskrivs som logiskt. Hur som helst är denna serie med stor sannolikhet mycket sevärd.

96Chilling Adventures of Sabrina (2018)

chilling-adventures-of-sabrina-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Drama/Fantasy

Här följer vi tonåringen (och häxan) Sabrina som tvingas bolla häxeriet med familj och skola, vilket sätter henne i en riktigt jobbig men (enligt vissa) underhållande sits. Många anser att skådespelarinsatserna är solida, men handlingen får sig dock många kängor för att vara något långsam, aningen politisk och ibland även osammanhängande.

Som huvudrollsinnehavare hittar vi Kiernan Shipka, Ross Lynch samt Lucy Davis och serien är skapad av Roberto Aguirre-Sacasa.

97The Alienist (2018)

the-alienist-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Mystik/Drama

The Alienist utspelar sig i 1890-talets New York och väl där sker ett flertal besynnerliga mord på manliga sexarbetare. För att kunna lösa morden tar polischefen hjälp av en kriminalpsykolog, en polissekreterare samt en nyhetstecknare för att de i hemlighet ska kunna bedriva en utredning. De brokiga gänget får en hel del motstånd inom poliskåren som till varje pris vill skydda de högt uppsatta i samhället från granskning av detektivgänget.

Många tittare verkar gilla serien och efter en lite svagare början beskrivs serien ta rejäl fart för att bli mycket mer spännande.

98Mörk turism (2018)

dark-tourist-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Dokumentär

Journalisten David Farrier besöker ovanliga turistmål i bland annat Japan, Afrika, Europa och Asien.

Kritiker har mycket gott att säga om den levnadsglade och initiativrike journalisten. Somliga tycker dock att samma man bör vara lite mer öppen för andra kulturer och borde varit mer ödmjuk inför de personer vars kulturyttringar han fann lite udda.

99Lost Girl (2010)

lost-girl-poster

IMDB: 7.7
Genre: Drama/Fantasy

I Lost Girl träffar vi på ett övernaturligt väsen i form av Bo, som i sin tur livnär sig på människors energi. Serien handlar i mångt och mycket om hur samma kvinna försöker ta reda på vem hon egentligen är samt var hon kommer ifrån – vilket inte visar sig vara helt lätt.

Serien beskrivs som både humoristisk och spännande. Huvudrollsinnehavaren, dvs. Anna Silk, sägs också göra ett hejdundrandes bra jobb med att porträttera Bo. Med detta sagt – Lost Girl kan absolut vara värd en närmare titt.

Lost Girl finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

100Nikita (2010)

nikita-på-netflix-usa-poster

IMDB: 7.7
Genre: Drama/Action

Här får vi bekanta oss med Nikita, en lönnmördare som gett sig attan på att hämnas sin makes död. Organisationen bakom mordet, The Division, ska tas ner på knäna fortast möjligt.

Många kritiker är överens om att serien är mycket bra gjord. Handlingen är spännande, karaktärerna gör logiska val och beskrivs även som lätta att tycka om. Nikita sändes i sammanlagt fyra säsonger, och känns som ett självklart val för alla som gillar actionserier.

Nikita finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

101The Confession Tapes (2017)

the-confession-tapes-netflix

IMDB: 7.7
Genre: Dokumentär

I dokumentärserien The Confession tapes får vi följa många olika fall där dömda brottslingar argumenterar för sin oskuld. Serien vill bland annat peka på hål i det amerikanska rättssystemet och på det sätt misstänkta brottslingar förhörs. Det svider lite i kroppen när fångar övertygande argumenterar för sin oskuld och försöker vända på sitt tragiska livsöde.

Då vi enbart följer de dömda brottslingarna får vi ta dessa människor på orden och blint lita på att deras version av händelseförloppet är den sanna, vilket kan göra serien något vinklad. Ibland hoppas man nästan att de är skyldiga, för att ingen förtjänar att sitta oskyldigt inlåst. Serien är även välklippt och ofta mycket engagerande och medryckande.

102Designated Survivor (2016)

designeted-survivor-netflix

IMDB: 7.7
Genre: Action/Thriller

I Designated Survivor får vi följa den relativt okända politikern Tom Kirkman som efter en attack mot landets toppolitiker själv blir president tack vare successionsordningen. Tom blir tvingad att bolla ett svårt politiskt klimat samt sin egen familj medans han måste få reda på vem eller vilka som låg bakom attacken.

Många tittare menar att Kiefer Sutherland (Känd från serien 24) gör ett mycket bra jobb med att porträttera en ständigt pressad president.

103The OA (2016)

the-oa-netflix-1

IMDB: 7.7
Genre: Sci-fi/Fantasy

Prairie, en kvinna i 20-årsåldern, återvänder hem efter att ha varit borta i över sex år. På något lustigt vänster kan hon numera även se efter att hon tidigare varit helt blind. Några anser att det hela är ett mirakel medans andra tar avstånd från kvinnan. Enligt många handlar det om att komma in i seriens något annorlunda och mystiska handling, kan man väl göra det är serien en riktig tiopoängare.

Huvudskådespelarna består av Brit Marling, Jason Isaacs samt Scott Wilson och serien är skapad av Zal Batmanglij och Brit Marling.

104Evil Genius (2018)

evil-genius-netflix

IMDB: 7.7
Genre: Dokumentär

Evil Genius är en dokumentärserie som kretsar kring det så kallade ”Pizzarånet” som begicks i USA år 2003. Rånaren, som hade ett bomb-bälte kring halsen, satte sig senare panikartat vid vägrenen. Detta är starten på en mycket välfilmad och väl presenterad dokumentär i fyra avsnitt. Varje minsta detalj i fallet presenteras och det märks tydlig att skaparna gjort sina efterforskningar. Ett stort plus är även att det bara är fyra avsnitt, då tempot på detta sätt vara högt.

Storyn tar vid många tillfällen abrupta, ibland i gränslandet till humoristiska, vändningar när bland annat nya fakta presenterats. Storyn är som sagt väldigt unik och denna dokumentärserie på drygt tre speltimmar är med lätthet värd att se.

105Damnation (2018)

damnation-netflix-1

IMDB: 7.7
Genre: Western/Kriminalare

Här kastas vi in i det amerikanska 30-talet där en präst gett sig attan på att hjälpa de arbetare som vill gå ut i strejk. Men arbetsgivarna är inte sena med att sätta in motåtgärder, och detta i form av en brutal strejkbrytare vid namn Creeley Turner – som gör allt för att arbetarna ska hålla klaffen och gå tillbaka till jobbet. Serien är för övrigt baserad på en verklig händelse där där många oskyldiga miste sina liv.

En lång rad kritiker menar att Damnation håller Deadwood-klass, vilket bör ses som en komplimang som heter duga. I övrigt anser många att problem som även existerar i dagens samhälle, dvs. att stora företag nästlar in sig vid makten för att förbättra sina villkor, tas upp på et mycket bra och intressant sätt.

106Seven Seconds (2018)

seven-seconds-netflix

IMDB: 7.7
Genre: Kriminaldrama

Seven Seconds handlar om hur livet för många inblandade i Jersey City förändras efter att en vit polis allvarligt skadar en svart pojke. Spänningen ökar mellan stadens svarta och vita medborgare och många undrar när, eller om, polismannen kommer bli åtalad för det brott han är misstänkt för.

Många tittare menar att skådespelet håller mycket hög kvalitet och att handlingen är väldigt medryckande.

107Messiah (2019)

messiah-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Drama/mystik

Messiah handlar om den moderna världens reaktioner på en man som dyker upp i Mellanöstern, och påstår sig vara guds utvalde. CIA är långtifrån övertygade om att mannen är sänd från ovan, och misstänker att hela spektaklet är en stor bluff. Historien följs från alla tänkbara synvinklar; från CIA, israelisk polis, en präst och ett gäng palestinska flyktingar, och media förstås.

Många anser att handlingen är exceptionellt bra, och lika många menar att Messiah är ett modernt mästerverk. Miljön beskrivs dessutom som vacker, då många av scenerna är inspelade på platser som civila kan ha svårt att få tillträde till. Mer specifikt kan även Messiah vara värd en närmare kik, och då det är en Netflix-originalare det handlar om är serien tillgänglig precis överallt.

108The L Word (2004)

the-l-word

IMDB: 7.6
Genre: Drama/Romantik

I The L Word träffar vi på ett gäng lesbiska New York-kvinnor inklusive deras familjer och vänner. Alla verkar dock inte stötta tjejgänget, som ibland inte blir accepterade av sin omgivning.

Många tittare menar att serien är minst sagt originell, på ett bra sätt vill säga. Ett flertal anser också att det är uppfriskande att The L Word tar upp riktiga problem, och inte bara påhittade sådana, som vi kan träffa på i många andra serier.

The L Word finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

109The Magicians (2019)

the-magicians

IMDB: 7.6
Genre: Drama/Action

The Magicians, eller ”Harry Potter för vuxna”, handlar om ett gäng ungdomar som får reda på att allt magiskt som de tidigare trodde var rent trams, faktiskt existerar i verkligheten – och är mer farligt än vad de förväntat sig.

De som läst boken för att sedan ge sig på serien verkar vara nöjda. The Magicians är verkligen unik – och är absolut värd en närmare titt.

The Magicians finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

110Störst av allt (2019)

störst-av-allt-på-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Drama

Sveriges första Netflixserie, Störst av allt, gick hem helt ok i stugorna. Här följer vi en gymnasietjej vid namn Maja som misstänks för att ha planerat och deltagit i en skolskjutning, och riskerar att straffas för detsamma.

Kritikerna anser att handlingen är bättre än skådespelarinsatserna. Men men, ni det får ni avgöra själva.

111Sorjonen (2019)

sorjonen

IMDB: 7.6
Genre: Drama

Här följer vi en finsk kriminalare som enligt beskrivningen ska vara ovanligt rapp i truten, och enligt det vanliga ”jag är en upptagen polis”-stuket har han även problem på hemmaplan.

En finsk Sherlock Holmes – säger Netflix-gänget själva, och många kritiker verkar hålla med.

112Shooter (2016)

IMDB: 7.6
Genre: Actiondrama

Shooter är en mycket actionfylld serie baserad på filmen från 2007 med samma namn. BoB Lee Swagger, spelad av Ryan Philippe, är seriens huvudkaraktär, en före detta marinsoldat tillika ensamvarg som tvingas agera när han får reda på detaljer om en plan där USA:s president ska avrättas.

Seriens första två säsonger fick mycket bra kritik från både tittare och professionella tyckare. Serien slutade efter säsong 3 och samtliga av dessa finns tillgängliga på svenska Netflix.

113The Ranch (2016)

the-ranch-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Komedi/Drama

I The Ranch får vi följa den forne fotbollsspelaren Colt (Ashton Kutcher) som lägger sin halvmisslyckade fotbollskarriär på hyllan för att flytta hem och hjälpa till med familjeföretaget.

Många tittare beskriver seriens inledning som något långsam men när väl handlingen rotat sig är många överens om att serien tar sig ordentligt.

114Black Spot (2016)

black-spot-på-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Komedi/Drama

En polischef samt en åklagare av det piggare slaget utreder en rad otäcka brott i en ödslig och allmänt kuslig fransk stad. Och jepp – med detta sagt är det franska som gäller för hela slanten.

Serien gick hem ordentligt och både skådespelarna samt filmteamet berömdes av media.

115I am a Killer (2018)

i-am-a-killer-netflix-1

IMDB: 7.6
Genre: Dokumentär

I I am a Killer följer vi i tio avsnitt lika många dödsdömda fångar som väntar på att avrättas i USA. De dömda mördarna får alltid berätta sin version om vad som hänt vid brottsögonblicket. Intervjuer sker ofta även med anhöriga till brottsoffren, inblandade psykologer samt de poliser som utrett fallen.

Många tittare lovordar serien som nyanserad och insiktsfull och menar att dokumentärteamet har gjort ett mycket bra jobb med att kartlägga hur brotten påverkat anhöriga samt varför de begåtts.

116Magic for humans (2018)

magic-for-humans-netflix

IMDB: 7.5
Genre: Humor, Reality-TV

Justin Williams går ut på gatan och skämtar samt trollar lite med sin omgivning. Elaka (realistiska?) tungor menar att serien följer ett manus och att de människor samma man träffar på gatan i själva verket är skådespelare. Detta verkar i mångt och mycket vara en serie som du antingen gillar skarpt eller verkligen avskyr.

117W/ Bob and David (2015)

w-bob-and-david-netflix

IMDB: 7.5
Genre: Komedi

W/Bob and David är en sketchserie som handlar om (kanske inte så förvånande) Bob och David som i det inledande avsnittet gör entré efter att ha befunnit sig i en tidsmaskin i 16 år. En av huvudskådespelarna är den numera storkändisen Bob Odenkirk, även känd från Breaking Bad och Better Call Saul.

Både kritiker och tittare gillar i stort serien som drar många medvetet ”dåliga” skämt bara för att de kan. Stämningen är hög och skratten är många, menar de största fansen av serien.

118Larry Charles’ Dangerous World of Comedy (2019)

IMDB: 7.5
Genre: Komedi

Komediförfattaren Larry Charles reser världen runt för att hitta humorn i saker och ting, däribland en hel del farliga platser.

Vissa kritiker hävdar att komedispecialaren är lite väl amerikansk, men för de som älskar den amerikanska kulturen och lite ibland något udda humor kommer säkert att även tycka om Larry Charles’ Dangerous World of Comedy.

119The 4400 (2016)

the-4400

IMDB: 7.4
Genre: Komedi/Skräck

Här träffar vi på 4.400 människor som tidigare varit saknade, innan de helt plötsligt dimper ner från himlen vill säga. FBI kopplas in, och alla verkar vara intresserade över vad som egentligen har hänt. Det faktum att många av de återvända även fått övernaturliga krafter stillar heller inte nyfikenheten.

Åsikterna om serien är väldigt blandade. De som uttalar sig antingen älskar den eller hatar den. Nåväl – om du ger The 4400 en chans får du reda på vilken skara du tillhör.

The 4400 finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

120Crazyhead (2016)

crazyhead-netflix

IMDB: 7.4
Genre: Komedi/Skräck

I den brittiska skräckkomedin Crazyhead följer vi Amy och Raquel, två kvinnor i tjugoårsåldern som både måste klara av att handskas med vardagsproblemen samtidigt som de ofta måste fightas mot illasinnade demoner.

Tittare och kritiker menar att serien har ett relativt lagom tempo och att skådespelarinsatserna är mycket solida.

121The Hollow (2018)

the-hollow-netflix

IMDB: 7.4
Genre: Animerat/Mystik

I The Hollow får vi följa Adam, Kai och Mira, tre tonåringar som vaknar upp i en underjordisk bunker, helt ovetandes om hur de hamnade där. Den enda ledtråden de fått är en lapp med deras namn som någon lagt i deras fickor. Vi följer i stort ungdomarnas kamp för att hitta hem. På vägen dit (om de nu kommer hem det vill säga) träffar de på lite roliga, och ibland läskiga, karaktärer såsom bland annat ”Weird Guy”, som i sin tur kan teleportera både sig själv och ungdomarna till de ställen i världen de önskar besöka. Ungdomarna visar sig även (jag tror ingen hoppar i taket av förvåning) bära på superkrafter såsom superstyrka, förmågan att tala med djur samt väldigt goda simkunskaper.

Många kritiker verkar gilla serien som är tydligt nischad gentemot tonåringar. Serien beskrivs vara så läskig som den kan vara för att passa in på målgruppen.

122The Frankenstein Chronicles (2015)

the-frankenstein-cronicles

IMDB: 7.4
Genre: Kriminaldrama

I The Frankenstein Chronicles följer vi polisinspektören John Marlott (Sean Bean) som ska utreda vem eller vilka som är ansvariga för ett hemskt barnamord. Kritiker beskriver filmen som ”spännande och skräckinjagande” och tittarna gillar både den mörka atmosfären och Sean Beans skådespelarinsats.

123Disenchantment (2018)

disenchantment-netflix

IMDB: 7.4
Genre: Animerad Komedi

Disenchantment är en animerad komediserie nischad gentemot en vuxen publik. Skaparen till densamma är ingen mindre än Matt Groenig, mannen bakom megahittarna Futurama och The Simpsons. Serien handlar om en alkoholiserad prinsessa och hennes följeslagare Elfo, samt hennes personliga demon Luci. Vid skrivande stund är 20 avsnitt beställda.

Serien fick blandad kritik och många beskriver Disenchantment som mycket annorlunda, på gott och ont. Även om humor är subjektivt (somliga hatar serien) verkar många ändå tro att Matt Groenig:s nya serie har mycket stor potential.

124Star Trek Discovery (2017)

star-trek-netflix

IMDB: 7.4
Genre: Action/Äventyr

I Star Trek Discovery kastas vi in 10 år innan Kirk och Spock och gänget ledde the Enterprise. I Rymdskeppet USS Discovery upptäcker kaptenen Michael Burnham och besättningen hela tiden nya världar och livsformer.

Vissa kritiker hyllar serien som nyskapande men många Star Trek-fans ser denna nystart som en mycket blek version av originalserien. Om du gillar sci-fi bör du åtminstone ge serien en ärlig chans innan du sjunger med i klagokören.

125Luke Cage (2017)

luke

IMDB: 7.4
Genre: Action/Drama

Superhjälteserien Luke Cage handlar om en man som ”skadats” av ett experiment som ger honom superstyrka och en okrossbar hud. I kort är Luke en snäll och genomgod man som bara vill leva sitt liv i Harlem, New York. Men då det är en actionserie det rör sig om blir det en hel del trubbel som drabbar honom.

Många anser att storyn är stark och att huvudskådespelaren (Mike Colter) gör ett enastående jobb med att porträttera Luke Cage. Serien är enligt vissa lite väl långsam stundtals men allt som allt beskrivs Luke Cage som en mycket välsvarvad superhjälteserie som är väl värd en närmare titt.

Förutom Colter hittar vi även Simone Missick samt Theo Rossi som huvudrollsinnehavare. Serien skapades av Cheo Hodari Coker.

126The Fix (2018)

the-fix-netflix

IMDB: 7.4
Genre: Komedi

Den berömde komikern Jimmy Carr intar rollen som domare och ska försöka hålla ordning när diverse kändisar kommer på besök.

Åsikterna är extremt delade. De flesta som uttalat sig gillar serien skarpt och tycker att nästan alla skämt går hem. Somliga gillar dock inte skrattspåret och tycker att showen är lite väl politisk.

127The Innocent Man (2017)

IMDB: 7.4
Genre: Dokumentär

I denna serien följer vi Ron Williamson, en man som satt fängslad i över 11 år för ett brott som han inte begått. Dokumentärserien är baserad på en bok skriven av John Grisham, ”The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town”.

Om man ska tro kritikerna är tempot ofta relativt lågt, men då sanningen är komplicerad är detta kanske en nödvändighet?

128Tuca and Bertie (2019)

tuca-and-bertie

IMDB: 7.4
Genre: Animerat/Komedi

Här träffar vi på två kvinnliga fåglar i 30-årsåldern som bor i samma lägenhetskomplex, och dessutom hittar på en hel del bus.

När det kommer till kritikeromdömena är dessa ovanligt blandade. Vissa anser att fåglarna i fråga både roliga och finurliga, men minst lika många anser att serien är glorifierat trams som aldrig når upp i Bojack Horseman-klass. En kritiker sammanfattar läget enligt följande:

”It’s like someone sat down and said, ”Hey, what if we made Bojack Horseman, but without the poignant social commentary, the clever writing, or the deep characters?”

Men men, smaken är som baken – och om ni gillar animerade komediserier kan serien i alla fall vara värd en chans.

129Happyish (2017)

happyish-netflix-usa

IMDB: 7.3
Genre: Dokumentär

Här träffar vi på den medelåldriga mannen Thom Payne, som i sin tur har svårt att vara lycklig. För att stör salt i såren får han även en ny chef, och allt som allt beklagar han sig ofta över den nutida kulturen, som enligt han själv bara handlar om att se ung och frisk ut.

Många som gett serien en chans känner igen sig i Thoms situation, och menar att serien är mycket sevärd.

Happyish finns endast tillgänglig på den amerikanska delen av Netflix. 

130Dope (2017)

dope-på-netflix

IMDB: 7.3
Genre: Dokumentär

I Dope följer vi drogkriget i USA och Mexiko från både polisers och langares perspektiv.

Många kritiker gillar serien för att den gör sitt bästa för att ge en rättvis bild över varför drogberoendet är så pass stort och drabbar fattiga områden värst. Serien är kanske ingen Narcos men med en liten budget når man kanske närmare sanningen och hittar kanske karaktärer som aldrig annars hade trätt fram.

131Safe (2016)

safe-netflix

IMDB: 7.3
Genre: Drama/Mysterie

Michael C Hall axlar huvudrollen i Safe, där han spelar Tom, en änkling som ofta stressar iväg till sjukhuset för att operera diverse patienter. Hall har tidigare spelat huvudroller i bland annat ”Six feet under” samt ”Dexter”, och den brittiska accenten fixar han riktigt fint. Då lönen han håvar in förmodligen inte går av för hackor bor han tillsammans med sina två döttrar i ett grindat samhälle för välbärgade. Vardagen bryts dock när en av hans döttrar försvinner spårlöst och det blir upp till Tom att försöka hitta henne (polisen är makalöst inkompetent).

Serien får bra kritik för skådespeleriet, men handlingen har ett antal uppenbara hål. Tvisterna är dock många vilket gör serien otroligt spännande, men för att kunna fastna för Safe ordentligt måste man släppa det logiska tänkandet och bara flyta med, även om det gör ont.

Förutom Michael C Hall hittar vi även Amy James-Kelly samt Amanda Abbington i rollistan. Serien är skapad av spänningsförfattaren Harlan Coben, som eventuellt borde hålla sig lite mer jordnära nästa gång.

132Ultimate Beastmaster (2017)

ultimate-beastmaster-netflix

IMDB: 7.3
Genre: Sport, Dokumentär

Ninja Warrior har inte längre monopol på människor som tävlar i att komma snabbast igenom en hinderbana. 18 Toppidrottare från sex länder (ingen från Sverige tyvärr) tävlar här om vem som ska vinna en stor klump pengar genom att vara snabbast genom de rätt omväxlande hinderbanorna.

Serien får beröm av kritiker för att erbjuda ett internationellt perspektiv och ses som en breddad version av storebrodern Ninja Warrior. Sammantaget sex olika språk pratas vilket många ger serien en lite annorlunda prägel. Kommentatorerna är dock väldigt amerikanska på gott och ont.

133Cupcake och Dino (2018)

cupcake-and-dino

IMDB: 7.3
Genre: Animerad komedi

I denna serie, som på många sätt påminner om Svampbob Fyrkant, för vi följa en en muffins och hans dinosaurie-bror som tillsammans arbetar på ”general services”.

Kritiker beskriver serien som riktigt trevlig, med snygg animationsstil. De skämt som dras är inte för ”vuxna” vilket innebär att du inte behöver skicka in barnen på sitt rum bara för att du vill kika på några avsnitt.

134Nailed It! Holiday! (2018)

nailed-it-holiday-netflix

IMDB: 7.3
Genre: Reality-TV

En skara kockar (som tydligen inte är alltför talangfulla) ska försöka laga mat. De som deltar är rejält tävlingsinriktade, och det är inte så konstigt när den som vinner hela schabraket belönas med 10.000 dollar.

De flesta som har uttalat sig om serien verkar gilla den skarpt. Många beskriver den som en skön kontrast till de lite mer manusdrivna kocktävlingarna där professionella matsvarvare deltar. Somliga klagar dock på att presentatören är lite väl skrikig, men det är förmodligen lite av en smaksak.

135Bad Blood (2017)

bad-blood-netflix

IMDB: 7.3
Genre: Kriminaldrama

I detta verklighetsbaserade drama får vi se vad maffiaikonen Vito Rizzuto hittade på när han och resten av maffiagänget härjade runt på Montreals gator. I rollistan hittar vi bland annat Kim Coates, Lisa Berry och Eric Hicks.

Serien har fått mycket blandad kritik. Vissa anser att serien är underhållande, medans somliga tycker att det är för mycket snack och för lite pang pang. En kritiker som hyllar serien kallar den för ”Kanadensiska Narcos”

136Killjoys (2015)

killjoys-netflix

IMDB: 7.2
Genre: Action/Scifi

I Killjoys följer vi en trio med tuffa rymdagenter vid namn Dutch, John och Davin. Samma trio arbetar för en myndighet (RAC) som beslagtar både obetalda varor och människor som inte sköter sig. Gänget bor i ett systemet Quad, som består av fyra planeter och en gemensam måne. Som myndighetsagenter får de inte ta sida för någon enskild planet eller regering, vilket i förlängningen riskerar ställa till det rejält för de tre rymdkämparna.

Många tittare beskriver serien som lättsam och rolig och somliga gör även jämförelser till andra sciencefictionserier med många humorinslag likt Stargate SG1 och Firefly, vilket bör vara smickrande för en lite mindre sci-fi-serie.

137Hemlock Grove (2013)

hemlock-grove

IMDB: 7.2
Genre: Skräck/Thriller

Här träffar vi ett gäng människor som bor i Hemlock Grove – en småstad utanför Pennsylvania. Väl där sker det en lång rad övernaturliga händelser, vilket innebär att serien är lite småkuslig. I Hemlock Grove träffar vi även på Bill Skarsgård – som i sin tur spelar en av huvudkaraktärerna, Roman Godfrey.

Kritikerna då? Jodå – de tycker att serien är både välspelad och spännande, vilket bör innebära att Hemlock Grove borde på en chans. Serien är numera avslutad och består av sammanlagt tre säsonger, som alla går att hitta på Netflix.

138Den långa flykten (2018)

watership-down-netflix

IMDB: 7.2
Genre: Animerat/Äventyr

Här följer vi ett gäng kaniner i södra England som i sin tur måste fly och hitta ett nytt hem, vilket inte blir superlätt. Resan leds av två bröder som måste hålla gruppen borta från faror såsom rovdjur och mer illasinnade kaniner. I rollistan hittar vi bland annat James McAvoy, Nicholas Hoult och John Boyega, vilket kanske inte säger sådär jättemycket för oss svenskar. Serien är fyra avsnitt lång med en total speltid på cirka tre och en halv timme, och en nyversion av en film med samma namn som släpptes 1978.

Animationstekniken och specialeffekterna beskrivs som rätt bedrövliga. Inte för att de är särskilt dåliga, men för att publiken förväntar sig mer år 2019. Många trodde på en jätteflopp, men tji fick dem. Miniserien hyllades faktiskt som en riktigt bra tolkning av originalet. Stämningen och handlingen beskrivs som riktigt vass, men som sagt, animeringen är inget för den kräsne. Allt som allt en mycket sevärd serie som jag absolut rekommenderar.

139Selection Day (2018)

IMDB: 7.2
Genre: Drama/Sport

Två bröder, Radha och Manju, är ena riktiga hejare på cricket, och är i full gång med att förbereda sig inför en provträning med en större cricketklubb. Problemen är dock många. Pengar, eller bristen på just detta, är ett ständigt problem, samtidigt som farsgubben kanske inte är den mest stabila av människor.

Serien beskrivs som bra, utan att övertyga på något sätt. Vissa gillar inte de övernaturliga inslagen och språkbarriären från svenska till indiska är trots allt rätt stor. Selection Day kan dock säkert passa någon, i synnerhet om man gillar cricket.

140Total Drama Island (2007)

total-drama-island

IMDB: 7.2
Genre: Dokumentär

År 2007, mitt i tidsepoken när realityserier var som populärast, släpptes en animerad komediserie som parodierade samma fenomen. Serien gör narr av allt som hör till dokusåpor inklusive tävlingar, hemliga allianser och rygghuggande eliminationsmoment.

Tittare menar att de karaktärer som presenteras både är roliga och lite lagom extrema. Manuset beskrivs som välskrivet även om humorn ibland riskerar bli lite repetitiv enligt somliga.

141Karppi (2018)

karppi-deadwind

IMDB: 7.2
Genre: Drama/Kriminalare

I denna väldigt finska serie träffar vi på Sofia Karppi, en kvinnlig polisdetektiv som precis gått miste om hennes man. Samma kvinna blir även tvungen att utreda ett känsligt mordfall, vilket gör hennes liv än mer komplicerat.

Kritikerna då? Vad säger det gänget? Jodå – många verkar vara nöjda med vad de får se. Serien jämförs i många fall med Bron, och beskrivs vara nästan lika spännande och välgjord. Den enda kritiken som finns att hitta är att skurkarna är något enfaldiga samt lite väl urflippade. Om vi får tillbaka till Bron-jämförelsen beskrivs de skurkarna som lite mer tredimensionella samt tydligare när det kommer till brottsmotiven.

Men allt som allt – många verkar gilla serien, och den kan absolut vara värd en chans.

142Tidelands (2018)

tidelands-netflix-1

IMDB: 7.1
Genre: Sci-Fi

Serien inleds med att en död kropp flyter iland i en liten fiskeby vid namn Orphelin Bay. I den lilla staden bor det så kallade Tidelanders, som är till hälften människor och till hälften sirener.

Många menar att skådespelarinsatserna är av lite blandad kvalitet. De lite mer välkända namnen gör enligt recensenterna mycket bra ifrån sig medans de lite mer okända skådespelarna inte bjuder på lika bra insatser. Handlingen beskrivs dock som mycket spännande och medryckande av de flesta som uttalat sig.

143Dark Net (2016)

dark-net-netflix

IMDB: 7.1
Genre: Dokumentär

Dark Net handlar om den dolda delen av internet och vad som försiggår i denna (i många fall) tyvärr alltför skyddade zon. Det finns fördelar med dold kommunikation (visselblåsare, människorättskämpar), men även negativa konsekvenser. De negativa konsekvenserna får ett tydligt fokus i denna serie på totalt åtta halvtimmeslånga avsnitt. För att nämna ett axplock av avsnittens innehåll behandlas bland annat nättrollning, biohacking samt 3D-utskrifter av vapen.

Många kritiker och tittare menar att avsnitten är väl utförda och intressanta men att ibland fel experter får komma till tals. De människor vars öde man får följa är dock väldigt medryckande. I stort är denna serie mycket välproducerad och om du är intresserad av teknik, internet och vilka problem helt anonym kommunikation kan leda till kan denna serie vara någonting för dig. Om du bara vill slappna av efter en hård dag på jobbet bör du kanske dock välja någonting annat.

144Captive (2016)

IMDB: 7.1
Genre: Dokumentär

Captive är en dokumentärserie i totalt åtta delar som återskapar och speglar några av världens mest kända och farliga gisslansituationer. I samma serie får vi ta del av kidnappningsoffrens historier gällande vad de fått utstå under själva kidnappningen och efter densamma.Många kritiker hyllar serien som både realistisk och spännande medans somliga tittare anser att den stundtals är något långsam.

145Pine Gap (2018)

pine-gap-netflix

IMDB: 7.1
Genre: Drama/Thriller

I Pine Gap följer vi personalen på en australiensk underrättelseavdelning där de goda banden till USA tydligen ska testas. En hel del action utlovas med andra ord.

Kritiker menar att serien passar bra in i det nuvarande politiska klimatet och beskrivs som spännande av det stora flertalet. De som inte tycker att serien är något att hänga i granen klagar bland annat på för mycket ”filler” och en alltför klichéartad handling.

146Murder Mountain (2018)

murdermountain

IMDB: 7.0
Genre: Dokumentär

I Kalifornien, USA, kan man röka gröna växter till lungorna självantänder – vilket många tycker är kanonbra. Men hur står det till inom marijuana-branschen i samma region? Läget är inte helt stabilt om vi frågar Netflix-gänget.

I Murder Mountain granskas mycket av det fulspel som existerar inom samma bransch. Olicensierade marijuanaodlingar ploppar upp hej vilt, anställda försvinner – och ett jobb på Walmart hade förmodligen varit ett betydligt säkrare alternativ för många av de inblandade.

Många kritiker menar att de blivit positivt överraskade av att serien både har en bra handling samt att den går in på djupet vad gäller all problematik som existerar inom marijuanabranschen.

147Rotten (2018)

rotten-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Dokumentär

I Rotten granskas matbranschen i sömmarna, dvs. alltifrån korruption och slöseri till taskiga matvanor.

Men vad säger kritikerna då? Är det trevligare att kika på matfusk än gulliga delfiner? Nja, kanske det kanske. Serien har tagits emot riktigt bra, och beskrivs som både intressant och allmänbildande. I synnerhet är det avsnittet som behandlar flaskvattenindustrin, dvs ”Troubled Water”, som beröms mest.

148Wet hot American Summer: Ten Years Later (2017)

wet-hot-american-summer-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Komedi

I serien följer vi lägerdeltagare och lägerledare som i början av 90-talet befinner sig på Camp Fleetwood.

Många tittare menar att serien beskriver tidsandan väl och håller sig trogen originalfilmen genom att innehålla samma kemi och ofta väldigt träffande skämt. Somliga kritiker menar dock att serien är lite väl utsvängd ibland. Om serien håller måttet  och får en chans bestämmer bara du.

149You Me Her (2016)

you-me-her-på-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Komedi/Drama

Här följer vi ett förortspar som beslutar sig för att bjuda in en tredje kvinna in i mixen – ett beslut som minst sagt får ganska oanade konsekvenser.

Rösterna från kritikerna är i sin tur ganska blandade – vissa tycker att hela serien är tramsig medans andra beskriver att You Me Her har ett stort hjärta samt talangfulla skådespelare.

Tips: Lås upp Netflix fullständiga utbud med en VPN-tjänst

150Parfymen (2018)

parfymen-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Drama/Thriller

I Perfume träffar vi en polisutredare som ska försöka lösa ett antal skumma mord, och med tanke på att alla offer har fått sina smaklökar avlägsnade är det ingen komedi det rör sig om. Huvudskådespelarna består av Friederike Becht, Natalia Belitski och August Diehl. Inga jättekända namn för oss svenskar, men trots detta hyllar kritikerna deras insatser oerhört.

Serien beskrivs som både spännande och speciellt skrämmande. Det blev dock lite skriverier om att Perfume skulle vara kvinnoförnedrande, men detta blåste över rätt fort. Ett riktigt bra val om du kan stå ut med lite tyska.

151From Dusk till Dawn: The Series (2014)

from-dusk-til-dawn-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Skräck

Denna serie baserar sig på filmen med samma namn, regisserad av Quentin Tarantino. Denna gång är det dock Roberto Rodríguez som drar i spakarna och det gör han rätt bra. I serieversionen lär vi känna karaktärerna på djupet samt vilka motiv som driver dem. Serien handlar om de två Gecko-bröderna, Seth och Richard, som ska undkomma FBI-agenten Freddie Gonzalez. Detta efter de har utfört ett bankrån som inte gått som planerat. Under sin flykt ut ur landet träffar de båda bröderna på prästen Jacob Fuller och hans två barn, eller ungdomar rättare sagt. Om de lyckas ta sig över gränsen och vad som eventuellt skulle hända i Mexiko får ni spåna om i all evighet, om ni inte väljer att se serien förstås, vilket ni bör göra. De båda huvudkaraktärerna, det vill säga Gecko-bröderna, spelade av Zane Holt och DJ Cotrona, gör båda mycket bra insatser.

Serien gör sig mycket väl på en inte alltför stor budget. Efter den första delen av serien tar dock handlingen en rätt drastisk vändning och de övernaturliga inslagen tar över på ett sätt som kanske inte passar alla. Hur som helst är serien mycket sevärd och absolut värd en chans, och många kritiker håller med.

Rodríguez lyckas skapa spänning och en serie vars handling alltid går framåt, vilket inte alltid är fallet vid serieadaptioner av filmer. Även karaktärerna sägs vara mycket lika filmversionens diton, om det är så eller inte har jag dock dålig koll på (skämskudde på).

152The Good Cop (2017)

the-good-cop-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Drama/Komedi

Här får vi följa en före detta New York-polis, som fått lämna samma organisation på grund av att han betett sig (minst sagt) illa. Hans son däremot, som han också bor tillsammans med – är även han polis, och en brutalt ärlig sådan. Detta bidrar som förväntat till en hel del problem och ganska roliga situationer.

Om vi tar en kik vad gäller vad kritikerna säger är dessa nästan enbart positiva, och gillar i princip allt. Kemin mellan skådespelarna är hur bra som helst, manuset är genomtänkt, och en spännande atmosfär har kunnat skapas utan att de behövt lägga in några överdrivna våld- samt sexscener.

The Good Cop är för övrigt skapad av samma gäng som svarvade fram den enormt hyllade 90-talsserien Monk, som tyvärr inte finns på Netflix.

153Le Chalet (2017)

le-chalet-på-netflix

IMDB: 7.0
Genre: Drama/Thriller

I Le Chalet träffar vi på ett gäng barndomsvänner som bestämt sig för att återförenas i en ödslig stuga i de franska alperna. Som väntat blir det inget snuttegull – utan en brutal kamp för att överleva som väntar.

Många kritiker anser att serien har en skön, kuslig stämning rakt igenom, och absolut är värd en närmare kik.

154Raising Dion (2019)

raising-dion-netflix-

IMDB: 6.9
Genre: Drama/Barn

Här träffar vi på en ensamstående mamma som precis fått reda på att hennes son har superkrafter, och nu ska han uppfostras på ett bra sätt är det tänkt.

Som lite av en överraskning är kritikerna faktiskt ganska positiva till serien, som beskrivs som både rolig och nyskapande. Allt som allt är det kanske inte ett mästerverk – men serien beskrivs dock som bra nog för lite lättsam underhållning med de eventuella kidsen.

155Drogbaronerna (Drug Lords) (2018)

drug-lords-netflix

IMDB: 6.9
Genre: Dokumentär

I Drogbaronerna får vi ta del av berättelser som behandlar flera av världens farligaste knarklangare samt de poliser som gör allt för att sätta dit dem.

Kritiker och fans reaktioner är rätt ljumna och många beskriver serien som en nedvattnad Narcos. Om du gillar genren kan det dock visa sig vara en rätt intressant bekantskap.

15672 Dangerous Animals: Australia (2014)

netflix-deadliest-animals

IMDB: 6.9
Genre: Naturdokumentär

Du vet det där landet där 98 procent av djuren kan döda dig? Yes, Australien. I denna serie (på en säsong) sammanfattas de 72 farligaste djuren på kontinenten. Vi får även ta del av ett antal intervjuer med vildmarksexperter som i sin tur tipsar om hur man kan överleva ett eventuellt möte med så pass farliga djur.

Då jag själv blir livrädd av vattensnokar bör vi kika på vad kritikerna har att säga. Både kritiker och tittare tycker att dokumentären är underhållande och informativ bortsett från något enstaka faktafel.

157Disjointed (2017)

disjointed-netflix

IMDB: 6.9
Genre: Komedi

I Disjointed följer vi cannabisentusiasten Ruth som i sin tur anställer sin son och några av hans kompisar för att kunna driva en cannabisaffär. Verksamheten går dock inte alltid på räls och Ruth och gänget hamnar bland annat i trubbel med diverse myndigheter samtidigt som huvudkaraktären grubblar över större frågor såsom åldrandet och meningen med livet.

Tittare beskriver Disjointed som en lättsam serie som verkligen tar fart i mitten på den första säsongen. Somliga kritiker klagar dock på att en del karaktärerna känns lite platta. Om serien är någonting att ha eller inte bestämmer bara du själv.

158Dracula (2020)

dracula-netflix

IMDB: 6.8
Genre: Skräck/mystik

Den här Dracula-adaptionen tar från en början plats i Transsylvanien år 1897, där en osedvanligt törstig greve har som mål att smaska på en tillrest advokat. Serien har ett ganska lågt tempo, på gott och ont – och består av tre långfilmslånga avsnitt.

En stor del av kritikerna är mycket nöjda. Den positiva skaran menar att alla avsnitt är snyggt filmade, att stämningen är på topp samt att handlingen är medryckande. De som inte är fullt lika nöjda anser att de sista avsnittet inte håller måttet, samt att avsnitten är lite väl spretiga. Jag har sett hela schabraket, och anser att serien kan vara värd en chans – även om det finns ett antal förbättringsområden.

159Back Street Girls (2018)

back-street-girls-netflix

Betyg: 6.7
Genre: Animerad vuxenkomedi

Tre gängmedlemmar gör bort sig rejält och som straff tvingas de operera om sig till kvinnor. Ett rätt bra straff då de tydligen förvandlas till riktiga superhjältar.

Det är inte särskilt många som uttalat sig om serien, men med ett IMDB-betyg på 6.7 kan den absolut vara värd en chans.

160Iron Fist (2017)

iron-fist

Betyg: 6.6
Genre: Action/Äventyr

I Iron Fist träffar vi New York-bon Danny Rand som försöker att återkoppla med sin familj efter att han varit borta ett antal år. I New York är det inte lugna gatan, där är det diverse kriminella element som styr och ställer, vilka Iron Fist ger sig på med välriktade karatesparkar.

I stort anser de flesta att serien är något långsam i början, men att den tar sig rejält ju längre man tittar. Då det är en Marvel-serie det rör sig om var mångas förväntningar skyhöga och Iron Fist levde förmodligen aldrig upp till hypen, men serien är trots allt långt ifrån tråkig och kan vara väl värd en närmare kik.

Som huvudrollsinnehavare hittar vi Finn Jones, Jessica Henwick samt Jessica Stroup och serien skapades av Scott Buck.

Tillägg: Serien las ner efter att samarbetet mellan Marvel och Netflix rasat samman år 2018.

161Nightmare Tenants – Slum Landlords (2015)

nightmare-tenants-slum-landlords-netflix

Betyg: 6.5
Genre: Dokumentär

I Storbritannien är det tydligen ofta en hög spänning mellan hyresvärdar och hyresgäster, vilket vi verkligen får erfara i denna serie. Vi följer debatten från samtliga sidor och det är enkelt att bli arg på både slarvande och lata hyresvärdar men även hyresgäster, som ofta struntar i att betala hyra över huvud taget, och på så sätt sätter hyresvärdarna i klistret då de inte längre kan betala av på sina amorteringar.

Då serien är relativt okänd finns lite extern kritik att tillgå, dock såg jag själv några avsnitt och tyckte serien var relativt underhållande. Det var intressant att följa det rävspel som skedde på båda sidor och en skön känsla återfanns vid de tillfällen rättvisa blev skipad. Något IMDB-betyg finns inte att tillgå så jag ger mig själv nöjet att sätta betyg. Serien får 6.5 av tio möjliga poäng.

162Dating Around (2015)

dating-around-netflix

Betyg: 6.5
Genre: Reality-TV

I Dating Around följer vi sex singlar som flörtar, kramar och charmas för att kunna få en andra dejt. Serien får bland annat beröm för klippningen och filmarbetet lovordas av nästan alla som luftat sina åsikter.

Somliga tror dock att lite väl många av dejterna är kraftigt manusstyrda och ibland nästan fejkade, men några starka bevis på att så är fallet finns inte. Om man tar serien för vad det är, ett underhållningsprogram, finns det säkert många som kan få några skratt och lite spänning.

163Dogs of Berlin (2018)

IMDB: 6.4
Genre: Actiondrama

Två tyska poliser får i uppgift att utreda ett politiskt laddat mord på en tysk-turkisk fotbollsspelare, och för att göra det hela än mer snurrigt visar det sig att en av de utredande poliserna har kontakter inom den undre världen. I rollistan hittar vi bland annat Felix Kramer, Fahri Yardim och Anna Maria Mühe, men jag kunde nog lika gärna ha skrivit Birger Schlaug då samtliga av dessa är okända för oss svenskar.

Många kritiker menar att serien kan beskrivas som ett mycket annorlunda mordmysterium, och det första avsnittet ska tydligen börja i en väldig fart. Ett mycket bra val om man kan stå ut med lite tyska.

164Black Lightning (2018)

black-lightning-imdb

IMDB: 6.4
Genre: Actiondrama

Black Lightning handlar om rektorn Jefferson Pierce, en pensionerad superhjälte som la ner sitt brottsbekämpande när han såg de negativa effekter detsamma hade på hans egen familj. Ett lokalt gäng kallade ”The 100” börja dock härja fritt och vid samma tillfälle känner Jefferson att det är dags att göra comeback som superhjälte i den fiktiva staden Freeland.

Kritikernas och tittarnas reaktion till serien har varit relativt ljummen. Många, i synnerhet tittarna, tycker att serien innehåller på tok för många klichéer och tveksamma skådespelarinsatser. Men om du är ett fan av superhjälte-serier kan kanske detta ändå vara någonting för dig om du väl bestämmer dig för att ge serien en ärlig chans.

165Dear White People (2017)

dear-white-people-poster

IMDB: 6.3
Genre: Drama

I Netflix originalsatsning Dear White People träffar vi ett gäng mörkhyade studenter som tvingas tampas med olika former av diskriminering.

Om vi ska lyssna på kritikerna är tongångarna ofta ganska negativa. Karaktärerna beskrivs som ganska stereotypiska, och handlingen beskrivs allt som oftast som relativt förutsägbar. Vissa anser även att en av berättelserna, där en mörkhyad kvinna blir tillsammans med en vit kille, känns aningen krystad. Och jepp – även jag har haft det tvivelaktiga nöjet att kika på ett par avsnitt, och även om jag anser att rasism är fel i alla dess former måste det finnas bättre sätt än så här att förebygga de otrevligheterna.

166The Rain (2018)

the-rain-netflix

IMDB: 6.3
Genre: Thriller/Sci-fi

Netflix Danmarks-satsning, The Rain, inleds med att vi introduceras till två danska ungdomar som kämpar för att överleva efter att ett virus utrotat större delarna av Skandinavien. De två syskonen hittar efter en tid även andra överlevare och tillsammans kämpar gruppen för att hålla sig vid liv medans de söker efter hopp i en dystopiskt landskap.

Jag blev positivt överraskad av ett skådespel som var bättre än förväntat och efter några avsnitt tar sig serien ordentligt. Ibland är det enkelt att bli lite arg på de i många fall konstiga val som karaktärerna gör i serien men bortsett från detta är den danska thrillerserien absolut värd att ta sig en närmare titt på.

167The Innocents (2018)

the-innocents-netflix

IMDB: 6.2
Genre: Sci-fi

I The Innocents följer vi två tonåringar som tillsammans rymmer iväg från sina familjer för att kunna vara tillsammans. Utan att avslöja för mycket så visar det sig att de båda huvudkaraktärerna har övernaturliga förmågor, vilket både hjälper till och ibland ställer till det för dem.

Serien kritiserades av somliga för att vara lite långsam vid de inledande avsnitten. De båda huvudskådespelarna gör dock ett väldigt bra jobb och om du orkar dig förbi de första avsnitten visar sig serien enligt många (inklusive mig själv) vara mycket underhållande.

168Who Killed Jam Master Jay? (2018)

who-killed-jam-master-jay-1

IMDB: 6.2
Genre: Dokumentär

DMC:s Jam Master Jay sköts till döds år 2002, och trots att det fanns ett flertal vittnen som såg händelsen är mordet fortfarande olöst. Ett gäng dokumentärfilmare försöker här ta reda på vem som egentligen var skyldig, en gång för alla.

169Neo Yokio (2017)

neo-yokio-netflix

IMDB: 5.8
Genre: Animerat/Komedi

I Neo Yokio följer vi en (enligt han själv) elegant och charmig demonjägare som lever i den fiktiva amerikanska staden Neo Yokio. Trots en stjärnspäckad rollista med bland annat Jude Law, Jaden Smith och Susan Sarandon har inte serien lyckats övertyga. Neo Yokio beskrivs av många som mycket en mycket annorlunda serie, på gott och ont.

Flertalet kritiker har svårt att komma överens om Will Smiths pojke, Jaden, gör ett bra jobb eller inte när han röstskådespelar en av de yngre och lite kaxigare demonjägarna. För att fatta mig kort, om du kan stå ut med Jaden Smith är chansen stor att du gillar Neo Yokio.

170Workin’ Moms (2017)

IMDB: 5.7
Genre: Komedi

Working Moms handlar om ett gäng mammor i 30-årsåldern som försöker balansera sitt familjeliv med vänner och jobb. Identitetskriser, knakande karriärer och oplanerade graviditeter, många käppar sätts i kvinnornas respektive hjul.

De som gillar serien menar att humorn är fräsch och att handlingen någorlunda medryckande. De som inte ställer sig till den positiva skaran hävdar däremot att serien är ”lika rolig som en bilkö” och ”ett drama där ett gäng privilegierade kvinnor snackar om hur svårt allting är”. Som huvudrollsinnehavare hittar vi Catherine Reitman, Dani Kind samt Juno Rinaldi och för regin står Catherine Reitman. I kort, ett osäkert kort som eventuellt kan passa somliga, med andra ord.

171The Comedy Lineup (2018)

the-comedy-lineup-netflix

IMDB: 5.5
Genre: Komedi

I The Comedy Lineup följer vi ett antal drivna komiker som visar upp vad de går för i 15 minuter långa avsnitt.

Serien fick en hel del kritik för att många inte gillade de skämt som presenterades. Även om seriens komiker inte är världsstjärnor kan det säkert vara intressant för många att se lite opolerade karaktärer göra vad de kan för att fånga ditt intresse. De två första avsnitten beskrivs även av många som de roligaste och mest intressanta.

172The Characters (2016)

the-characters-netflix

IMDB: 5.2
Genre: Komedi

The Characters är en komediserie helt utan regler där åtta komiker får en halvtimme var på sig att göra ett gott intryck på tittarna. Kritiken vad gäller denna serie är dock relativt blandad.

Flertalet menar att den humor som presenteras är platt och tråkig, medans nogräknade andra tycker att de åtta nybörjarkomikerna gör ett mycket bra jobb. Om du vill ge dem en chans finns för närvarande åtta avsnitt tillgängliga på Netflix.

173Another Life (2019)

another-life-on-netflix

IMDB: 4.6
Genre: Drama

I Another Life träffar vi på astronauten Niko Breckenridge samt resten av hennes gäng. Tillsammans har de som uppdrag att snappa upp en utomjordisk artefakt, vilket verkar gå lite sisådär.

Serien gick tyvärr sämre en sisådär – den totalfloppade. Många ifrågasätter även varför ett gäng tonåringar skulle skickas ut i rymden på ett så här pass viktigt uppdrag – en befogad fråga i mina ögon.

174Encounters With Evil (2016)

encounters-with-evil-netflix

IMDB: N/A
Genre: Dokumentär

I Encounters With Evil kartläggs och granskas ett stort antal personer som är ansvariga för oerhört avskyvärda brott. Kidnappare, skolskjutare, kannibaler och domedagsprofeter får alla en närmare beskrivning.

Kritiker beskriver dokumentärserien som rå men nyanserad då tittarna själva får chansen att förstå varför de hemska brotten begicks och hur de eventuellt skulle kunna ha förebyggts.

Sammanfattning

Då var denna smått gigantiska lista avklarad, och om ni orkat läsa hela artikeln bör ni ge er själva en klapp på axeln.

Är det någonting ni inte håller med om? Saknas någon Netflix-serie som ni anser är värd en plats på listan – eller har ni några andra typer av frågor? Vid sådana fall – hör gärna av er via kommentarsfältet.

Prenumerera
Notifiera mig
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments