Meny

De mest nerladdade swesub-filmerna vecka 43 (2019)

Då var det återigen dags för swesub-topplistan, där de mest populära filmerna med svenska undertexter presenteras.

  • Den data som ligger bakom resultatet hämtas in från The Pirate Bay.
  • Samtliga filmer som listas finns tillgängliga i bra kvalitet, dvs. Web-DL, Webrip, HDRip, BDrip eller DVDrip.
  • Förra veckans placering listas inom parentes.

The Pirate Bay-seglet svajar tyvärr lika ojämnt som det gjorde förra veckan. Torrentsajtens .org-adress ligger för närvarande nere, och har gjort så i strax över en vecka. Det längsta uppehållet, dvs. runt två månader, ägde rum år 2014 i samband med bevissamlandet som ledde fram till TBP-rättegången, som i mina ögon var en stor fars. 

Hur som helst är all statistik hämtad från The Pirate Bays .asia-adress, som fortfarande är uppe och tickar. Denna vecka hittar vi två nykomlingar, The Laundromat och Fractured, som både hamnar ganska långt ner i listan.

#1 Queen of Hearts (1)

queen-of-hearts-film

Ranking förra veckan: 1
IMDB: 7.7
Uppladdare: Justiso

I den svenskdanska dramafilmen Queen Of Hearts får vi se hur det går till när advokathustrun Anne låter hennes styvson komma lite väl nära inpå livet. Styvsonen, som spelas av Gustav Lindh, kan knappast beskrivas som medgörlig och filmen beskrivs i korthet som mycket sevärd av i princip alla kritiker.

#2 Spider-Man: Far From Home (6)

spider-man-far-from-home-poster

Ranking förra veckan: 6
IMDB: 7.7
Uppladdare: Justiso

Spider-Man: Far From Home tar vid där Avengers Endgame slutade, så om ni inte sett den bör ni få det överstökat först. Här är det Tom Holland, dvs. en yngre Spider-Man, som ger sig ut på en liten Europatripp – som blir aningen mer actionspäckad än förväntat.

Jag har sett filmen själv, och enligt mig bör den passa utmärkt för en lite yngre publik. Gubbar och gummor över 30 bör dock passa sig i mitt tycke.

#3 Men in Black: International (3)

men-in-black-international-696x

Ranking förra veckan: 3
IMDB: 5.6
Uppladdare: Justiso

Inte ens Tessa Thompson och Mark Hemsworth kunde rädda denna fortsättning på Men In Black-serien, som enligt många ses som lite av en flopp. Nu är det tydligen en mullvad inom organisationen som ska rensas ut.

#4 Rolling Thunder – A Bob Dylan Story (11+)

rolling-thunder-screenshot

Ranking förra veckan: 11+
IMDB: 7.9
Uppladdare: Justiso

Denna hyllade Bob Dylan-dokumentär har funnits med ett bra tag på topplistan, och med tanke på IMDB-betyget är det inte svårt att gissa varför så är fallet.

#5 Anna (7)

anna-poster

Ranking förra veckan: 7
IMDB: 6.6
Uppladdare: Justiso

Den Luc Besson-regisserade thrillern Anna handlar om en spion med samma namn, som enligt uppgift ska vara lite otrevlig att träffa på i en mörk gränd. Filmen har över lag hyllats för att vara ganska spännande.

#6 The Vanishing (5)

the-vanishing-poster-2

Ranking förra veckan: 5
IMDB: 5.8
Uppladdare: Justiso

Här träffar vi på ett gäng fyrvaktare som hittar en väska med guld. Men likt många historier av den här typen gör de inte det enda logiska valet och köper en ö i Bahamas. Istället väntar avundsjuka och bråk – som förmodligen kan beskrivas som ett betydligt sämre alternativ.

Filmen beskrivs ha ett ganska lågt tempo, men både skådespelarinsatserna samt storyn ska vara solida.

#7 Aladdin (8)

alladin-poster-696x

Ranking förra veckan: 8
IMDB: 7.2
Uppladdare: Justiso

Många trodde att nyinspelningen av Aladdin skulle floppa rejält, men tji fick de. Filmen har faktiskt tagits emot relativt väl, vilket IMDB-betyget på 7.2 vittnar om.

#8 The Laundromat (ny)

the-laundromat

Ranking förra veckan: Ny
IMDB: 6.3
Uppladdare: Justiso

Här träffar vi på Ellen Martin som tecknat taskig försäkring som inte håller måttet. När hon väl får reda på att så är fallet undersöker hon det hela, och upptäcker då att alla spår pekar mot Panama – där ett par vansinnigt korrupta herrar förskingrar pengar till höger och vänster.

Filmen är en fiktiv tolkning av Panama-skandalen som avslöjades år 2016, och som vanligt är kritiken ganska blandad. De som gillar The Laundromat anser att gnällspikarna som klagar inte har någon hjärna, och de som väl kritiserar filmen ifråga tycker oftast att den är intressant – men inte särskilt underhållande.

#9 Fractured (ny)

fractured

Ranking förra veckan: Ny
IMDB: 6.3
Uppladdare: Justiso

I Fractured ska en man, hans fru och hans dotter åka bil från punkt a till punkt b, vilket låter enkelt – men så blir det icke. Utanför ett rastställe skadas hans dotter allvarligt, och sjukhuset som tar emot familjen verkar vara minst sagt ohjälpsamma.

Med tanke på den överhängande spoiler-risken ignorerar vi kritikernas röster den här gången.

#10 Dark Phoenix (11+)

dark-phoenix-poste-696r

Ranking förra veckan: 11+
IMDB: 5.8
Uppladdare: Justiso

Här träffar vi på Jean Grey som blir manipulerad av någon form av utomjordisk kraft, och därmed förvandlas till Dark Phoenix. I korthet får lovordas specialeffekterna, samtidigt som manuset oftast ses som kalkon-artat eller värre.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN