Meny

Diskussionsforumet Flashback tar numera emot donationer

Det inte helt okända diskussionsforumet Flashback har länge klarat sig utmärkt tack vare de annonsintäkter som sajten kunnat håva in, men på grund av annonsblockerare samt ändrade internetvanor har kassakistan börjat sina. Som en konsekvens av detta öppnar sajten nu upp för donationer.

En högt uppsatt medlem från admingruppen förklarar situationen på följande sätt:

”Flashback har ingen betalvägg. Att vara medlem är gratis. Så kommer det alltid att vara. Vi vill samtidigt göra mycket mer. Vi tänker fortsätta att erbjuda en fri samhällsdebatt, utan yttre påverkan, som är öppen och tillgänglig för alla. Samtidigt så har vi mängder av idéer. Vi tror att vi skulle kunna bli så enormt mycket bättre. Men för att detta ska bli verklighet krävs större intäkter.

Det har på senare tid blivit allt svårare att finansiera verksamheten enbart genom annonsintäkter. Men med frivilliga donationer kan allt bli verklighet. Orsaken att vi inte erbjudit donationer innan är mitt fel. Ni medlemmar har föreslagit denna möjlighet i närmare 15 års tid.”

flashback-börjar-ta-emot-donationer

Många av medlemmarna i den diskussionstråd som tar upp möjligheten att donera pengar till Flashbacks verksamhet är positiva till ledningens beslut. Det höjdes även röster för att Flashback-gruppen skulle börja ta emot pengar via Patreon, men detta avvisades av admin:

”Patreon tillåter inte vissa av ämnena som diskuteras på Flashback.
https://www.patreon.com/policy/guidelines

En annan medlem ville att diskussionsforumet skulle öppna upp för Swish-betalningar, men även detta avslogs då Swish fortfarande kan användas för sabotage. Sydsvenskans artikel med ”Skänk en krona – så kostar det mottagaren två” i ingressen förklarar det mesta i det fallet.

Avslutningsvis – även om somliga medlemmar bjussade på dängor såsom: ”Så som FB är idag med skitnödiga Mod´s kommer jag inte lägga en spänn till detta forum.” så verkar det som att insatsen har gett resultat. Två medlemmar, ”borta_med_vinde” samt ”beskadroppar” valde enligt egen utsago att donera 1.000 respektive 300 kronor, och dessa donationer är förmodligen bara toppen på ett ganska så stort isberg.

Flashback tar emot donationer via organisationens bankgirokonto, 211-4106, och det är fortfarande okänt hur mycket pengar sajten har lyckats skramla ihop.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN