Meny

Disney kommer att stärka upp sitt antipirat-team – men hjälper det?

Disney har precis släppt Disney+, dvs. företagets nya streamingplattform, i Nordamerika. Den 31 mars släpps samma plattform i ett gäng utvalda europeiska länder (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien), men vi svenskar måste tyvärr vänta bra mycket längre än så.

disney-lansering-i-sverige

Disney+ kan trots detta beskrivas som lite av en succé, då miljontals prenumeranter har strömmat in. Många av de serier som släppts, såsom See och Star Wars-tolkningen The Mandalorian, har dessutom gått hem rejält – i synnerhet på diverse torrentsajter och olicensierade streamingsajter.

Och det är just detta ”problem”, dvs. piratkopieringen – som Disney vill kunna få bukt på. Ett sätt hade kunnat vara att lansera plattformen över hela världen på en och samma gång, samt att anställa duktiga översättare som gör nya serier begripliga för alla – oavsett nationalitet. Samma koncept har ju faktiskt fungerat riktigt bra för både Netflix och HBO.

Men några sådana tankegångar är det inte tal om från Disney-lägret. Istället har en ny position i antipirat-teamet blivit tillgänglig. Enligt jobbportalen ifråga handlar det om en analytisk position, där medarbetaren ifråga ska läsa av det digitala landskapet för att bli varse om vilka trender som uppstått.

disney-platsannons

Enligt Torrentfreak kan Disney använda den information som samlas in för att kunna bedöma vilka prisnivåer som ska gälla för ett specifikt land – samt när Disney+ bör släppas i samma land. Om vi nämner Sverige som ett exempel ser analytikerna kanske (jag spekulerar) att företagets nysläppta serier laddas ner som aldrig förr, samt att medelinkomsten är relativt hög – och kan tack vare detta material besluta huruvida en lansering av Disney+ kan vara aktuell.

mandalorian-på-tpb

Nåväl. Vi får hoppas att antipirat-teamet uppmärksammar att invånare utanför Nordamerika inte lever i ett vakuum, och har förmågan att ladda ner Plex samt ett gäng torrenter – i väntan på att plattformen släpps skarpt vill säga.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN