Meny

DVDSCR-kopior av ”Green Book” och ”Ralph Breaks the Internet” har letat sig ut på nätet

Två screenerkopior har letat sig ut på nätet och därmed hamnat på diverse piratsidor. De två första titlarna som har läckts är ”Green Book” och ”Ralph Breaks the Internet”. Releasegruppen Hive-CM8 har uttalat sig och menar att det är svårare än någonsin att komma över de så kallade screenerkopiorna.

I slutet av varje år är det högsäsong för många releasegrupper som gör allt för att komma över de senaste storfilmerna. Detta då filmbolagen skickar ut kopior av sina mest populära filmer som i sin tur ska betygsättas av diverse jurymedlemmar och kritiker som bland annat arbetar för Oscarsgalan och en mängd andra galor.

Detta året har vi fått vänta extra länge, men nu är jakten igång. Hive-CM8 har kommit över screenern för Green Book, som hade biopremiär i Sverige för bara någon vecka sedan.

Hive-CM8 har följande att säga till Torrentfreak:

”Året går mot sitt slut och nu är tidpunkten vi alla väntat på äntligen här, screenersäsongen har sparkats igång! Och precis som alltid delar vi med oss av filmerna till jordens alla hörn”

Hive-CM8 fick ta emot en hel del kritik för tre år sedan då de släppte ett gäng screeners innan filmerna ens kommit ut på bio, men nuförtiden är tajmingen bättre. Green Book har redan spelat ihop mer pengar än vad filmbolaget investerat, och i samband med detta tyckte gänget bakom releasegruppen att tillfället var rätt för att släppa filmen.

Gruppen har blivit av med sin officiella webbsida som även innehöll kontaktlistor som nu försvunnit helt då ingen backup fanns tillgänglig. Det är för närvarande bara releasegruppen själva som vet hur många filmer de förfogar över, och de är alltid sugna på att knyta nya kontakter. Hive-CM8 igen:

”Eftersom vi blev av med vår sajt och alla mejladresser måste vi börja om från noll igen. Vi behöver eran hjälp mer än någonsin. Om du har tillgång till en screener tar vi gärna emot den, men överlämningen måste vara säker för alla parter, även om det tar lite extra tid.”

Ralph breaks internet e1546132470837

Releasegruppen EVO blev tvåa på bollen och släppte strax därefter en screenerversion av Ralph Breaks the Internet. Enligt EVO själva har de haft tillgång till screenern under ett antal veckor, men släppet drog ut på tiden på grund av tekniskt strul.

Det är väldigt sällan läckorna identifieras, även om FBI gör sitt bästa för att hänga med i svängarna. År 2015 åkte en före detta filmarbetare dit då han läckte en screenerkopia av The Revenant, men sedan dess har det varit tyst.

Alla releasegrupper gör vad de kan för att skydda sina källor. Den här gången var det “MrSpy” som tackades då han enligt EVO ”riskerat sina bollar” för att göra filmen tillgänglig för alla.

En representant från EVO menar vidare:

”DVDSCR-säsongen handlar inte om att skada diverse filmstudior ekonomiskt. Det handlar om att ge alla chansen att ta del av filmer som kanske inte visas hos just dem”.

Hollywood har nog en annan åsikt, men då de två första DVDSCR-rullarna redan har letat sig ut på nätet och fler titlar lär släppas inom kort, spelar det förmodligen ingen roll vad de tycker.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN