Meny

En närmare titt på Lethean – en VPN-lösning med blockchain-teknologi

Lethean är ett seriöst VPN-projekt som använder sig av blockchain-teknologi (cryptonight). En stor mängd krut läggs på just anonymiteten, och tjänsten fungerar för närvarande på Mac, Windows och Linux. Den största svenska aktören består av Lethernet, men det finns även leverantörer från andra länder såsom USA, Kanada, Tjeckien och Holland.

För att komma igång gäller det först till att ladda ner en kryptoplånbok, och därefter ett webbläsartillägg (Lethean fungerar tillsammans med Chrome, Opera och Firefox). Efter detta gäller det att betala för sig genom att köpa på sig lite Lethean (LTHN) och därefter ska det bara vara att tuta och köra.

Kryptovalutor
Ovanstående marknadsplatser rekommenderas för att köpa Lethean

Lethean har även en välbesökt Discord-kanal för de som vill snacka av sig lite. För närvarande får man även en bunt mynt, bara man kommer och hälsar på en stund.

Det som skiljer Lethernet-projektet från likvärdiga VPN-lösningar är främst decentraliseringen. Om du skulle ha oturen att ansluta dig till en osäker VPN-leverantör (jepp, sådana existerar tyvärr fortfarande) byter du egentligen bara avlyssnare. Istället för att internetoperatörer och myndigheter smygtittar på vad du gör kan istället VPN-leverantören ha samma vakande öga på dig. När Lethean väl släpper sin fullfjädrade VPN-klient ska du kunna slippa detta och därmed vara anonym i alla steg.

Du ska även kunna sälja oanvänd bandbredd för att själv agera slutnod, och för detta får du kryptovaluta som du kan använda för att surfa anonymt. Betalningsmodellen är även lite annorlunda även den. Här betalar du per minut istället för på månads- eller årsbasis, som är vanligt på många andra ställen.

Den fullfjädrade VPN-klienten ska släppas någon gång under årets första kvartal, och det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN