Meny

EU: De som anklagas för piratkopiering kan inte längre skylla på anhöriga

För cirka åtta år sedan blev den tyska medborgaren Michael Strotzer anklagad för att ha delat en ljudbok via ett p2p-nätverk. Men Michael hade ett ess i skjortärmen, då han påpekade att hans föräldrar bodde på samma adress, och att det lika gärna kunde ha varit dem som delade med sig av ljudboken.

Då Tyskland har en lag som skyddar familjelivet, behövde han inte ange några fler detaljer, och anklagelserna mot honom las ner. Upphovsrättsförespråkarna som låg bakom anmälan var inte särskilt nöjda och valde att dra fallet vidare till EU-domstolen, och idag kom domen:

EU-domstolen menar att den tyska lagen som skyddar familjernas integritet inte längre gäller, åtminstone inte vid upphovsrättsmål. Detta då upphovsrättsinnehavarna på så sätt aldrig kan vinna några mål.

EU-domen blir dock inte vägledande, och det är upp till varje land att avgöra var gränsen ska gå. För Michel ser det dock lite tråkigare ut, och det finns en stor risk att han kan fällas, när fallet nu återigen tas upp i Tyskland. Om de inte hittar den riktiga fildelaren, det vill säga..

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN