Meny

ExpressVPN förinstalleras i alla HP Spectre x360-datorer

ExpressVPN(recension) och HP har tydligen blivit goda vänner. Detta då ett VPN-paket från det företag som precis nämndes kommer att finnas förinstallerat i samtliga av HP:s senaste Spectre x360-modeller.

Det blir dock inte frågan om något längre abonnemang, utan en gratis 30-dagars prova på-variant. Med detta sagt återstår det att se hur kunderna tar emot beskedet. Detta då HP och i princip alla andra datorleverantörer är ganska duktiga på att packa in så kallad bloatware i sina nyproducerade burkar för att tjäna lite extra stålar.

Datorföretagen hävdar i sin tur att dessa typer av program förbättrar användarupplevelsen, men de avslöjar samtidigt inte hur mycket programvarutillverkarna betalat för att få synas i X antal nyproducerade datorer.

hp-spectre-360
De nya HP Spectre 360-modellerna..

Men hur är det i ExpressVPN-fallet då? Nja, det kan vara, och är förmodligen ett seriöst försök att få VPN-tekniken mer accepterad hos vanliga datoranvändare. Detta då VPN-mjukvaran ska vara ”smidigt integrerad” (HP:s egna ord) i hela systemet.

Men men, alla ser inte ExpressVPN som ett förstahandsval, även om de presterar utmärkt, som ni ser på topplistan. Allt som allt blir det svårare att välja, och i synnerhet att byta VPN-leverantör, vilket kan ses som lite problematiskt.

Nåväl. Samarbetet ska dessutom fördjupas än mer enligt Technadu, och vad det nu innebär får framtiden utvisa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN