Meny

Färre torrenter släpps efter den stora piratrazzian

Förra veckan utfördes räder mot ”The Scene”, eller scenen. Releasegruppen SPARKS var huvudmålet, men även andra grupper drabbades av EU:s och USA:s gemensamma antipirat-räder. Nu, när lite mer än en vecka passerat, laddas rekordfå nya torrenter upp.

Lejonparten av alla filmer, tv-serier, spel och e-böcker laddas upp av The Scene, som består av cirka 10 till 15 mindre releasegrupper. De personer som ingår i scenen är i regel tystlåtna av sig, då långa fängelsestraff kan vara att vänta om de åker fast.

SPARKS-räderna

Förra veckans tillslag ledde till att ett flertal torrentsidor togs offline, och utöver det har tre av de personer som tros ha ingått i SPARKS åtalats.

Torrentfreak tar upp den vanliga liknelsen med en hydra; då ett huvud huggs av växer två nya tillbaka. Men detta scenario är inte applicerbart i det här fallet menar de, och pratar istället om en akilleshäl, som scenen ska ha utgjort.

Få scenreleaser släpps

Många personer som ingår i scenen håller sig fortfarande undan från myndigheterna, och väljer därför att ligga lågt. Detta märks inte minst på det antal nya scenreleaser som släpps.

Den mest populära torrentkategorin, ”TVX64”, minskade rejält efter att räderna utförts:

rader-tv-serier

Exakt samma mönster kan urskiljas för e-boks- och speluppladdningar:

rader-spel

MP3-uppladdningarna verkar dock ha återhämtat sig, som ni ser nedan:

mp-uppladdnignar-fran-scenen

Det återstår fortfarande att se huruvida scenen kommer att återhämta sig helt, men mycket tyder på att så blir fallet, även om somliga releasegrupper, likt TRUMP, har försvunnit helt sedan räderna utfördes.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN