Meny

Fejkad VPN-sajt sprider trojaner och kryptovirus

En opålitlig VPN-sajt används för att sprida VPN-tjänsten ”Inter VPN”, som är fylld till bredden med diverse virus och andra otrevligheter. Samma VPN-tjänst sprids även via forum, och bedragarna visar ofta upp ett gäng fejkade användarrecensioner som ska få deras tilltänkta offer att nappa på erbjudandet.

kryptovirus-vpn-sajt
Inter VPN passerar knappast Virustotals lupp..

Mer specifikt är Inter VPN en modifierad version av gratistjänsten ProVPN, och när appen väl installeras kommer antingen ”Vidar” eller ”CryptBot” på besök, som båda räknas in som trojaner. Det är för övrigt helt upp till cyberbrottslingarna ifråga att avgöra vilken av dessa två alternativ som infekterar offrets enhet.

När trojanerna väl fått fotfäste försöker de lägga beslag på krypterade webbläsar-lösenord. De klarar också av att scanna av dokument för att luska ut lösenord, som senare (oftast) används för att göra inbrott i diverse kryptoplånböcker.

intervpn-pro
Bedragarnas webbsida..

Med detta sagt: Se till att teckna er för seriösa VPN-tjänster, och om ni har laddat ner Inter VPN – scanna hela systemet via Virustotal för att försäkra er om att allt står rätt till.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN