Meny

Fildelningssidan Asgaard är nedsläckt efter hot från Rättighetsalliansen

Den danska torrentsidan Asgaard tog emot tusentals nya användare i samband med att två konkurrerande skandinaviska torrenttrackers lagts ner. Men trycket blev tillslut för stort; Asgaard har numera släckts ned för gott som en konsekvens av Rättighetsalliansens påtryckningar.

Såväl danskar som svenskar föredrar privata torrentsidor framför publika alternativ, likt The Pirate Bay. Det faktumet har även Rättighetsalliansen blivit varse om, och de har under de senaste månaderna legat på offensiven.

Läs mer: De 50 bästa nerladdnings- och torrentsidorna år 2020

Efter att Nordicbits samt Danishbits stängts ner för cirka en månad sedan lämnades ett stort tomrum, som Asgaard fyllde tack vare att de öppnade dörrarna för alla fildelare som lämnats ute i kylan.

asgaard_banner

Glädjen blev dock kortvarig. Den danska grenen av Rättighetsalliansen hade nämligen haft Asgaard under bevakning, och det stora inflödet av nya medlemmar togs inte emot med ett glädjeskutt.

Torrentfreak har pratat med en av de administratörer som ansvarat för driften av Asgaard och denne berättar att Rättighetsalliansen tagit kontakt med administratörerna, och meddelat dem om att torrentsidan inte längre skulle få finnas kvar.

Om de stretade emot skulle arresteringar samt en rättegång vara att vänta för de inblandade, och det var en risk som sidans moderatorer inte ville ta.

I avskedsmeddelandet skrev moderatorerna följande:

”Detta projekt kan inte längre drivas på ett avslappnat och roligt sätt då polisen kan komma och knacka på när som helst. Vi vill inte utsätta såväl oss själva som er för den risken. Vi har därför beslutat oss för att stänga ner ASGAARD för gott.”

asgaard-msg

Torrentsidan skulle enligt avskedsmeddelandet ha stängts ner strax efter nyår, men nedsläckningen verkställdes istället den 23 december.

asgrd

Asgaard är därmed inte längre nåbar, och nu återstår det att se huruvida befintliga nordiska torrentsidor släpper in de forna Asgaard-medlemmarna eller inte.

3 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN