Meny

Känt upphovsrättstroll äger numera ett eget spårningsverktyg

För bara några år sedan hade upphovsrättstrollet Strike 3 Holdings inte skickat ut ett enda kravbrev, men den tiden är förbi. Numera är porrföretaget ett notoriskt copyrighttroll, som främst verkar i Sverige, Tyskland och Finland.

Under sommaren 2019 lugnade Strike 3 Holdings sig en gnutta, och somliga misstänkte att de kommit på bättre tankar. Men icke – efter några månader var de igång igen, mer målmedvetna än aldrig förr.

strike-3-holding-i-sverige
Strike 3 Holdings i Sverige..

Nu rapporterar Torrentfreak att Strike 3 utvecklat ett eget spårningsverktyg vid namn VXN Scan, och som en konsekvens av det kapar de sina band med det tyska it-företaget IPP International, som tidigare skött den biten.

vxn-scan
Strike 3:s nya spårningsverktyg..

Bittorrent-verktyget har dock inte grillats av vare sig försvarsadvokater eller domare. Beskrivningen verkar dessutom vara lite lagom luddig. Verktyget klarar inte av att ladda upp Bittorrent-material, det kan endast ladda ner filer. Med det sagt kan verktyget bara klämma åt uppladdare, medan de som laddar ner inte kan spåras överhuvudtaget.

Hur vi än vrider och vänder på det har Strike 3 Holdings automatiserat utpressnings-processen genom att skala bort en mellanhand. Det bör leda till att de kan skicka ut fler kravbrev än förut. 2020 kan mycket väl bli ett rekordår för utpressarna – var så säkra.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN