Meny

Karl Pilkington gör reklam för sin tv-serie på ett annorlunda sätt

Den brittiska skådespelaren och producenten Karl Pilkington är bland annat känd för ”An Idiot Abroad”-serien samt för hans samröre med komikern Ricky Gervais – som myntat uttrycket: ”Head like a f*cking orange”. Huruvida Pilkingtons huvud har en apelinliknande form eller inte låter vi vara osagt, men det är åtminstone klart att han kan ha gjort bort sig en aning.

Pilkington är aktuell i en ny serie, Sick of It (trailer), som produceras tillsammans med Sky. Då Karl är aktiv på Facebook märkte han att många fans inte kunde se hans serie, då de befann sig i ”fel” länder. Men detta hade han en ganska smart lösning på. En Vimeo-video bäddades in – och sedan var alla nöjda och belåtna.

Men då videon ifråga gjorts tillgänglig av releasegruppen PLUTONiUM är risken stor att Sky inte uppskattar tilltaget, och inte heller Facebook som i regel stänger av konton som laddar upp piratkopierat material.

pilkington-facebook-page

Tilltaget uppmärksammades även av Reddit, som inte var sena med att se det humoristiska i det hela.

reddit-pilington

Men varför valde Karl att ladda upp ett piratkopierat serieavsnitt? Gratis PR? Ville han kritisera Sky – som i sin tur låser in programmet?

Om ni frågar mig är han bara en genuint snäll kille som vill att alla ska få ta del av hans serie, som han är väldigt stolt över. I mina, och säkert många andras ögon är han förlåten – och med lite tur får han också behålla sitt Facebook-konto – om inte Sky riktar ett copyright-anslag åt hans håll vill säga.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN