Meny

Kodi-utvecklarna har tröttnat på alla pirat-appar

Utvecklarna bakom Kodi, dvs. en av världens mest populära medie-appar, verkar ha tröttnat på en del av de tredjepartstillägg som erbjuds vid sidan av deras officiella källa. Men något förbud mot dessa lär det aldrig bli tal om, vilket vi snackar mer om nedan.

Kodi-utvecklarna arbetar helt på ideell basis. Den enda inkomstkällan står donationerna för – som i sin tur möjliggör att de tex. kan anordna konferenser samt täcka de administrativa kostnaderna.

Det finns ett antal anledningar till varför Kodi-utveclarna surnat till på tredjeparts-apparna, och den största av dessa är att de ofta förknippas med piratkopiering. Och som en följd av detta särbehandlas de negativt av Google, som tex. inte visar upp Kodi-resultat vid autocomplete-sökningar. Kodi har dessutom blivit bannlysta från Amazons appbutik av exakt samma anledning.

kodi-appar

Men även om Kodis ganska dåliga rykte plågar utvecklarna är de inte arga på de som väljer att använda sig av tredjepartstilläggen. Darren Hill, en Kodi-utvecklare som snackat loss med Torrentfreak, menar att han och alla andra utvecklare inte vill betraktas som några buttra innehållspoliser. Han påpekar också att Kodi är, och alltid kommer att vara ett helt öppet ekosystem där alla typer av utvecklare välkomnas.

Mer specifikt kommer Kodi-utvecklarna aldrig ge sig på de som utvecklar och driver diverse tredjepartstillägg som landar någonstans i den lagliga gråzonen. De ska istället lägga all sin kraft på att förbättra mjukvaran samt den officiella Kodi-källan, som följer med på köpet i samtliga Kodi-installationer.

Med detta sagt har inte heller jag några moraliska problem att rekommendera dessa typer av tillägg. De större mediebolagen har haft ett antal år på sig att förbättra sina föråldrade samt ineffektiva affärsmodeller. Och när de vägrar förändra sig, eller ens samarbeta på ett effektivt sätt, ska vanliga Kodi-användare knappast behöva straffas för att så är fallet.

Läs mer: Allt om Kodi: tillägg, tips, guider och mycket mer.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN