Meny

Mannen som driver RomUniverse vill att Nintendos stämningsansökan ogiltigförklaras

Förra månaden valde Nintendo att stämma RomUniverse då det går att hitta en större mängd Nintendo-Roms på samma sajt. Den japanska speljätten menar att hundratusentals Nintendospel laddats ner från sajten ifråga, samt att ägaren tjänar stora summor pengar på att bryta mot upphovsrättslagen.

Mannen som driver RomUniverse, dvs. amerikanen Matthew Storman, har valt att representera sig själv i den kommande rättegången. Och i väntan på att denna ska påbörjas har han valt att försöka få målet slängt i närmsta papperskorg.

Storman menar att de som laddar upp spelen också äger dem, och därför ska sajten ifråga inte bryta mot några lagar. Och då amerikanska konsumenter har rätt att sälja, förstöra eller ge bort sina spel ska inte heller användarna kunna straffas. Han menar också att torrentsajten bör ses som en tjänst, samt att han är en enkel tjänsteleverantör, som inte har ett dugg med materialet på sidan att göra.

Huruvida hans argument håller i rätten får framtiden utvisa. Men då han representerar sig själv i ett svårvunnet fall, mot en gigantisk speljätte dessutom – är chansen stor att Nintendos advokatarmé sliter honom i stycken när de väl får chansen.

Stormans argument finns samlade här (PDF).

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN