Meny

Microsoft lämnar antipirat-gruppen CreativeFuture efter infekterat bråk

Upphovsrättslobbyn, eller det Bahnhof-myntade uttrycket upphovsrättsmaffian – består av ett stort antal aktörer. CreativeFuture är med sina 550+ medlemsorganisationer en av de största, och kanske även en av de mest aggressiva antipirat-grupperna.

De kör de med mantrat: Nätpirater ska brinna i helvetets eldar, och om en torrent slinker igenom Googles filter ska sökjätten piskas gul och blå. Och det är just här de skiljer sig från mängden – de gillar inte teknikjättarna.

Microsoft var länge det enda större teknikföretaget som fanns med i medlemslistan, men det var innan CreativeFuture valde att attackera EFF och dess ordförande Pamela Samuelson. I en debattartikel hävdar de att Samuelson ska ha försvarat Microsoft i samband med att företaget blivit stämda av teleoperatören AT&T år 2005. Under samma period ska Microsoft dessutom ha skänkt omkring en miljon dollar till Samuelsons advokatbyrå, Samuelson Law, Technology & Public Policy Clinic.

Som grädde på moset har Microsoft även fått ta emot ett mail med överskriften: ”Au Revoir, Microsoft – We Thought We Knew Ye”. Väl där kritiseras de för samröret med Samuelson, som beskrivs som en form a självsabotage.

creativefuture-brev

Men men, Microsoft lär kunna hanka sig fram utan CreativeFuture, som nu kan lägga all energi på att banka på precis varje teknikföretag de hittar – istället för att samarbeta med dem.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN