Meny

Microsoft stänger ner Minecraft-klon som kan spelas via webbläsaren

År 2014 sålde Markus Perssons Minecraft till teknikjätten Microsoft. Sedan dess har populariteten för spelet knappast avtagit, tvärtom, speltiteln är mer populär än någonsin. Minecraft går dock inte att lira direkt i webbläsaren, vilket en taiwanesisk student bestämde sig för att ändra på.

Minecraft-klonen som låter oss göra just detta finns att hitta på Classic.Minecraft.net, och enligt utvecklarens numera nerlagda Github-sida var fler extrafunktioner på ingång. Utvecklaren har alltid hållit fast vid att huvudmålet med spelet varit att förbättra sina egna Javascript-kunskaper, samma person poängterar även att spelet inte liknar Minecraft på långa vägar.

minecraft1

Detta hjälpte dock inte. Upphovsrättsorganisationen AppDetex, som har ett tätt samarbete med Microsoft, var kvicka med att stänga ner hela projektet. I sitt copyrightanslag menar de att utvecklaren använder drösvis med bilder och texturer som tillhör Minecraft, och i sin tur Microsoft. Utvecklaren ska ha kontaktats av Torrentfreak, men har än så länge valt att inte kommentera händelsen.

Projektet lär vara stendött inom kort, men än så länge går det fortfarande att provlira via länken som ni hittar ovan.

minecraft3

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN