Meny

Miljontals upphovsrättsanslag måste skickas om pga. TPB:s ändrade URL-struktur

The Pirate Bay är tillbaka efter några veckors nertid, och förändringarna är ganska många till antalet. För det första fungerar sajten dåligt (i värsta tall inte alls) tillsammans med annonsblockerare.

Frasen: ”Your adblock may block important javascript components, check that main.js is loaded or the webpage won’t work” är på plats för samtliga annonsblockerare. Och jepp – en vitlistning löser den problematiken.

annonsblockerare-tpb

Utöver det har sajtens design förändrats marginellt. Listorna ser annorlunda ut, och sökfunktionerna är inte lika väl uttalade som förut – vilket har lett till protester på TPB-forumet.

Läs mer: MalwareBytes: The Pirate Bay innehåller kryptominers

Även URL-strukturen har förändrats. Tidigare visades torrenter likt ”thepiratebay.org/torrent/12345”, och numera är det thepiratebay.org/description.php?id=12345 som gäller. Exakt samma förändring är på plats för topplistan. Nuförtiden listas den som ”thepiratebay.org/search.php?q=top100:all”, istället för som tidigare; ”thepiratebay.org/top/all”.

Användarna drabbas inte av att URL-strukturen blivit annorlunda, men för upphovsrättslobbyn är samma förändring problematisk – då de måste skicka om alla miljontals upphovsrättsanslag som TPB fått det tvivelaktiga nöjet att ta emot.

Förändringen har lett till att sidor som tidigare blockerats av Google numera är fullt synliga via samma sökmotor. För att nämna ett exempel är topp 100-fliken, som varit otillgänglig sedan 2012 – fullt synlig via Google.

the-pirate-bay-på-google

Upphovsrättslobbyn är dock i full gång med att skicka in nya upphovsrättsanslag, så The Pirate Bay-gängets andningshål täpps med stor sannolikhet igen inom kort.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN