Meny

Musiktjänsten Instaudio läggs ner efter ökad press från upphovsrättslobbyn

Instaudio, en välbesökt fildelningstjänst för musik, ska lägga ner sin verksamhet. Sajten går fortfarande att besöka, men några nya uppladdningar blir det inte tal om, och om bara några veckor släcks sajten ner fullständigt. Enligt webbsidans ägare är det främst ökade kostnader, stökiga användare samt hot från upphovsrättslobbyn som ligger bakom beslutet.

Instaudio slog upp sina dörrar för cirka sex år sedan och drivs av en anonym musiker. Målet med sajten har alltid varit att ge den breda massan ett enkelt sätt att ladda upp musikfiler, men nu är som bekant det roliga slut.

instaudio
Denna funktion har vi tyvärr fått säga hej då till..

Fildelningssajten fungerade utmärkt under ett par år. Ett stort antal besökare trillade in helt utan att ägaren behövde marknadsföra sajten, vilket är unikt. Men efter att sajtens popularitet tagit sig rejält kom problemen som ett brev på posten. Somliga användare valde att ladda upp upphovsrättsskyddade file vilket innebar att upphovsrättslobbyn kom sniffande samt att ett tidsödande arbete med att rensa otillåtna filer blev vardagsmat.

Sajtägaren uppmanade aldrig någon att sprida skyddat material, vilket vi bland annat kan läsa på Twitter:

tweet-instaudio
Twitter-uppmaningen..

Hans vädjan till användarna hjälpte dock inte. Fler och fler av dessa valde att missbruka tjänsten på olika sätt, och tillslut blev läget inte längre hållbart. Ägaren hade följande att säga till Torrentfreak:

“Efter att sajten växt i popularitet har jag fått lägga mer och mer tid på att bara hålla sidan flytande, vilket har lett till att jag inte orkat arbeta på diverse förbättringar. Då kostnaderna och framförallt stressen har ökat är sajten numera bara ett besvär. Jag har andra och mer energiskapande aktiviteter att lägga mina pengar och min tid på.”

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN