Meny

Netflix går med i lobbyorganisationen MPAA

Picture Association of America (MPAA) har tidigare meddelat att de är öppna för att ta emot nya medlemmar, och nu har streamingjätten Netflix passat på att hoppa in i lobbygruppen. Detta är första gången en streamingleverantör släpps in i föreningen. Tillsammans med Netflix ingår även Disney, Paramount, Sony, Twentieth Century Fox, Universal och Warner Bros i samma organisation.

Samtliga medlemsbolag betalar årligen en större summa pengar till MPAA, som i sin tur har som främsta uppgift att värna om upphovsrätten. Med tanke på att Twentieth Century Fox snart lämnar gemenskapen (de går ihop med Disney) är Netflix och deras tjocka kassakista säkert mer än välkomna.

Netflix är dock inte helt gröna när det kommer till att bekämpa piratkopiering. År 2017 avslöjades det att Netflix var en av grundarna till Alliance for Creativity and Entertainment  (ACE), en grupp som i sin tur bekämpade piratkopiering både via lobbying och genom lagliga åtgärder.

Torrentfreak menar att Amazon, som även de erbjuder en fullfjädrad streamingtjänst, kan bli nästa större streamingaktör att hoppa in i MPAA-gemenskapen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN