Meny

Nitro IPTV stäms av upphovsrättslobbyn

Renodlade streamingsajter, såsom Dreamfilm och Swefilmer, har länge varit en tagg i baken för upphovsrättsivrarna – och exakt samma sak gäller för de många torrentsajter som fortfarande är uppe och tickar.

De olicensierade IPTV-lösningarna är lite mer nytillkomna, och även de ett stort hot för upphovsrättslobbyn. Mer specifikt erbjuder dessa lösningar alla tänkbara nordiska kanaler, men även on demand-innehåll – som bör kunna konkurrera med det som Netflix och HBO Nordic erbjuder.

Nitro TV, som lockat upphovsrättslobbyns intresse den här gången – är en av världens största pirat-IPTV-leverantörer. Närmare bestämt har ägaren, Alejandro Galindo – stämts till rätten, tillsammans med 20 återförsäljare.

De mediebolag som ligger bakom stämningen, dvs. Columbia, Amazon, Disney, Paramount, Warner, Universal och många fler – har hittat följande filmer på Nitro IPTV-plattformen:

filmer-på-nitro-tv

Samma bolag verkar även synnerligen irriterande på alla 24/7-kanaler som erbjuds av samma IPTV-tjänst. Dessa typer av kanaler visar ofta populära tv-serier, såsom Peaky Blinders och Spider-Man, dygnet runt.

Upphovsrättslobbyn vill nu ha 150.000 dollar per upphovsrättsskyddat verk, medan Nitro IPTV menar att de är oskyldiga – då allt material hämtas från servrar som någon helt annan aktör ligger bakom. Det blir med andra ord mediebolagens uppgift att försöka påtala för rätten att Nitro IPTV ska straffas lik förbaskat, och den manövern lär de lyckas med. Historiskt sett har många streamingsajter och IPTV-lösningar tillämpat exakt samma försvarstaktik – och förlorat kampen nästan varenda gång.

Tills att vi har fått ett beslut från den kaliforniska domstolen trallar Nitro IPTV på precis som vanligt, men om de väl förlorar kan vi räkna med att domänen beslagtas, samt att rejäla skadestånd blir aktuella – både för kunder och gänget bakom IPTV-tjänsten.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN