Meny

Piratkopieringen har ökat med 500% på Reddit

Reddit är en av världens mest besökta webbplatser, och består av delforum eller så kallade ”subreddits”. Varje delforum tar upp ett specifikt ämne. För att nämna två exempel behandlar r/sweden svenska bestyr medan r/piracy kretsar kring piratkopiering, logiskt nog.

Då Reddit till stor del består av länkar har upphovsrättslobbyn fått ta del av länkborttagnings-verktyg, som de inte är sena med att använda sig av.

I Reddits senaste transparens-rapport, som publicerades idag, framgår det att 124.247 länkar borstades bort under 2019. Det är en ökning med över 500% sett till året dessförinnan.

reddit-ta-bort-länkar

Förra året stängde plattformen av 283 användare (”repeat infringers”) som laddat upp piratlänkar vid ett flertal tillfällen, och allt som allt skrotades 137 delforum av exakt samma anledning.

I samma rapport kan vi också utläsa att Reddit inte följde upphovsrättslobbyns minsta vink precis varje gång. Mer specifikt motade de bort 46.427, eller närmare bestämt 27% av alla copyright-förfrågningar.

copyrightförfrågan-reddit

Hur vi än vrider och vänder på det har upphovsrättsanslagen mångdubblats på bara ett år. Det kan bero på att piratkopieringen har tagit fart rejält, eller på att upphovsrättslobbyn blivit mer effektiva när det kommer till att sniffa fram skyddat material. Mycket tyder dock på att det rör sig om en kombination av de båda.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN