Meny

Plex ska tillhandahålla lagliga filmer och tv-serier i framtiden

Plex (nybörjarguide) är en framgångsrik medieplattform som bjussar på välsvarvade appar för i princip samtliga enheter. Men programmet är samtidigt tätt sammankopplat med illegal fildelning, även om en försvinnande liten del av användarna konverterar lagligt material istället för att besöka diverse torrentsajter.

I korthet erbjuder Plex ett vansinnigt snyggt gränssnitt som ligger i nivå med det Netflix bjussar på, och det finns i princip ingenting som upphovsrättslobbyn kan göra åt saken. Visst, de har gett sig på användare som säljer gigantiska videobibliotek mot betalning, men längre än så kommer de aldrig. Och just detta, att Plex och upphovsrättsivrarna fortfarande är vänner, är någonting som kan gynna båda parter.

plex-gränssnitt

Nu har det också visat sig att Plex kommer att börja visa lagliga filmer samt tv-serier helt gratis, om vi kan stå ut med lite reklam vill säga. Projektet dras igång tillsammans med ett gäng större filmstudior, inklusive Warner Bros, och en bit in i 2020 ska allt material vara på plats.

Plex-användarnas mottagande har varit relativt blandat. Vissa är nöjda då innehållet breddas, medans andra anser att Plex försöker göra en snabb ”money grab” genom att behandla hela användarbasen som en produkt. Men oavsett vilket läger man befinner sig i är detta en chans för filmbolagen att göra någonting bra för en stor grupp människor som skyr lagliga streamingtjänster som pesten.

Det ska med andra ord bli intressant att följa satsningen där Plex tvingar två ganska polariserade grupper, fildelare och filmbolag, att samsas.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN