Meny

Premier League låg bakom nedstängningen av r/soccerstreams

Ansvariga bakom den engelska förstaligan Premier League har gett sig attan på att lägga näsan i blöt. Enligt en ny rapport menar organisationen att det var dem som var den största nyckelspelaren när det kom till att ta ner Reddit-subforumet r/soccerstreams.

I samma veva skryter de vitt och brett om det senaste årets framgångar. Sammanlagt ska över 210.000 live-strömmar och över 360.000 matchsammanfattningar ha tagits ner under säsongen 2018/2019, och under den nuvarande säsongen ska de vara än mer offensiva i sina blockeringsinsatser.

Som rubriken vittnar om bestod en av de största bedrifterna av att de fick Reddit-underforumet r/soccerstreams på fall. Underforumet hade 460.000 medlemmar i januari 2019 – samma månad som de var tvungna att lägga ner sin verksamhet. Som ni ser på bilden nedan är chansen att något likvärdigt underforum öppnar upp lika med noll – vilket Premier League-gänget förmodligen skrattar gott över.

reddit-soccerstreams-alternativ

Utöver detta har de även fått streamingsajten Ronaldo7.net på fall. Även om sidan fortfarande ligger uppe är den rensad på allt Premier League-material, vilket de själva ser som en stor seger.

Organisationen verkar även offline, och har under det senaste året gjort över 6.000 överrasknings-besök hos diverse pubar för att förhindra illegala matchvisningar. Det vill säga visningar där pubägarna inte betalat en häftig summa pengar till Premier League-organisationen.

IPTV-försäljarna har heller inte haft det lätt. I samma material, ”IP Crime and Enforcement Report”, menar de att organisationens antipirat-arbete har lett till att ett antal personer som sålt illegala IPTV-abonnemang till pubar får skaka galler under en lång tid framöver.

Premier League hoppas på att det senaste årets insatser har lett till en avkylande effekt när det kommer till pirat-streamandet. Men trots detta finns det en hel uppsjö av alternativ för att kika på diverse ”fulstreamat” Premier League-material. Men men, katt och råtta-leken lär fortgå ett bra tag till innan vi kan utse någon egentlig vinnare.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN