Meny

De 5 bästa programmen för projektledning

Idag är det vanligt att planera och genomföra sina projekt digitalt, och för att kunna göra det på ett effektivt sätt krävs ett digitalt projektplaneringsverktyg. Här berättar vi om de 5 digitala projektplaneringsprogram som vi tycker är bäst.

OBS: Vi får inte pengar från programmen för att vi tipsar om dem.

Lista på 5 projektledningsprogram vi gillar

 1. Hive
 2. Trello
 3. Asana
 4. Basecamp
 5. Nifty

Längre ner i artikeln berättar vi om de program vi precis nämnt i mer detalj.

De 5 bästa programmen för projektledning

1. Hive

Hive plattform

 • Pris: Standardversionen är gratis och premiumversionen kostar från ca. 130 kr/mån

Hive är en plattform där man fokuserar hårt på användarvänlighet. Programmet har ett välbesökt användarforum där alla får tycka till om vad som kan förbättras, och i regel ser personerna bakom Hive till att lösa alla problem som uppstår. De ger förstås även ut funktionsuppdateringar.

Programmet är i sig lätt att använda. Man behöver inte läsa på för att kunna förstå de viktigaste funktionerna, och det är enkelt att samarbeta med andra och få en snabb översikt över sitt projekt.

Några av de största företagen som använder Hive är Google, EA, Starbucks och Toyota.

2. Trello

Skarmavbild fran trello

 • Pris: Standardversionen är gratis och premiumversionen kostar från ca. 100 kr/mån

Trello är ett projektledningsverktyg som passar bäst för små och medelstora projekt. Här ligger ett stort fokus på att allt ska vara enkelt att förstå vilket underlättar för nybörjare.

Det enda negativa med Trello är att programmet inte fungerar särskilt bra för större projekt då mjukvaran lätt känns lite rörigt då.

3. Asana

Asana

 • Pris: Standardversionen är gratis och premiumversionen kostar från ca. 140 kr/mån

Asana fungerar bra för både små och stora projekt. I programmet lägger man enkelt till delmål som andra kan ge feedback på, och du som projektägare kan antingen godkänna eller avvisa förslagen. Den överblick man får över projektet är också lätt att förstå sig på.

4. Basecamp

Basecamp 1

 • Pris: Standardversionen är gratis och premiumversionen kostar från ca. 1 000 kr/mån

Basecamp är en molnbaserad projektledningsplattform som innehåller alla funktioner man förväntar sig. Som projektledare kan du bland annat skapa att-göra-listor, och så även lägga till nya arbetsuppgifter och fördela dem till de olika projektmedlemmarna.

Programmet har även appar för iOS, Android, Mac och Windows, vilket är bra för alla som inte vill använda webbversionen av programvaran.

5. Nifty

Nifty skarmavbild 2

 • Pris: Standardversionen är gratis och premiumversionen kostar från ca. 420 kr/mån

Nifty är ett minimalistiskt projektledningsverktyg som är enkelt att förstå sig på och fungerar med i princip alla projektmodeller såsom Kanban och Gantt. Alla vanliga funktioner finns också såsom milstolpar, planeringsschema och möjlighet att dela ut uppgifter och ge feedback.

Vilka använder projektledningsverktyg?

Vanliga exempel på verksamheter som använder projektledningsverktyg är:

 • Skolor
 • Sjukhus
 • Mjukvaruföretag
 • Tillverkningsindustri
 • Dagligvaruhandel

Det går också att få hjälp med produktutveckling om man önskar det. Företag som specialiserat sig på att genomdriva projekt finns det många av i Sverige.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN