Meny

Snart går det att betala för snabbare BitTorrent-nedladdningar

BitTorrent Inc. har precis meddelat att de ska lansera en form av krypto-pollett som innebär att de som använder sig av BitTorrent-protokollet snart kan välja att betala för att  ladda ner material snabbare. Polletterna ska börja säljas senare under 2019.

Förra året köptes BitTorrent Inc. upp av krypto-startupen TRON, som i sin tur vill skapa ett decentraliserat internet. Detta innebär en rad förändringar. Man ska bland annat bli belönad för att dela med sig, och i samma veva ska man även kunna betala för att ladda ner extra fort.

Intresset för polletten, som för övrigt kallas för BTT, är riktigt svalt. De enda intressenterna som kan höja på ögonbrynen tror Torrentfreak består av eventuella investerare. Funktionen ska lyckligtvis vara helt frivillig och om man inte önskar delta är det bara att bocka av funktionen i din torrentklientens inställningsmeny.

BitTorrent-protokollet fungerar riktigt bra som det är idag, och om detta projektet ska fungera krävs det att fildelare faktiskt använder sig av den nya funktionaliteten.

Många är som väntat negativa till spektaklet och i kommentarsfältet kan man läsa syrliga kommentarer från diverse tvivlare:

”Att få betalt för att seeda är idiotiskt. Hela meningen med Bittorrent-protokollet är att alla ska behandlas lika”

Oavsett hur det går för BTT-polletterna ska det bli spännande att se hur projektet fungerar i praktiken, men någon framgångssaga lär det knappast bli.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN