Meny

Sony stämmer PS4-säljare för upphovsrättsbrott

Sony är på krigsstigen och har valt att stämma en man i Kalifornien som uppges ha sålt jailbreakade Playstation 4-enheter. Innan försäljningen ska han även ha fyllt konsolerna med piratkopierade spel och samtidigt uppmanat köparna att aldrig mer köpa några Playstation 4-spel.

Sonys mycket populära spelkonsol har funnits ute på marknaden i drygt 5 år, och man trodde länge att ingen skulle klara av att kringgå mjukvaruspärrarna för att kreti och pleti skulle kunna få spela piratkopierade spel. För några månader sedan grusades dock Sonys planer på att hålla spelkonsolen helt fri från piratkopierad mjukvara, detta då de första jailbreaket släpptes och när konsolens kryptering väl är knäckt är det inte mycket kvar för Sony att göra. Företaget kan förgäves försöka släppa nya säkerhetsuppdateringar till konsolen, men chansen är stor att hackarna knäcker version efter version, utan större problem.

Sony har helt enkelt fått acceptera att konsolen blivit upplåst, men när privatpersoner använder sig av säkerhetsluckorna för att sälja piratkopierade spel via Ebay surnade som bekant företaget till. Eric Scales, eller ”Blackcloak13”, kommer med stor sannolikhet få känna på Sonys vrede när han nu stämts till rätten för upphovsbrott.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN