Meny

Spelutvecklare har lackat ur på G2A – ser hellre att vi piratkopierar

Onlinebutiker som säljer spelnycklar har ökat stadigt under de senaste åren, vilket inte enbart är positivt. Nu menar ett flertal utvecklare att en av de största nyckelåterförsäljarna, G2A, bör ses som tjuvar och därmed ett riktigt skräckexempel inom branschen.

g2a-populära-speltitaler

G2A köper in nycklar till digitala kopior för att sedan sälja dessa vidare i den egna webbutiken. Butiken har ett flertal tillfällen kritiserats för att de inte tar reda på var nycklarna kommer ifrån, dvs. om de exempelvis är stulna. Nu har även en spelutvecklare vid namn Mike Rose valt att kritisera butiken via Twitter:

När samma kille sökt efter sina egna speltitlar på Google har G2A-resultaten alltid synts först, vilket innebär att han själv inte får några intäkter överhuvudtaget. Han ser därför hellre att vi piratkopierar materialet.

Ett flertal spelstudior, likt Gearbox, Ragesquid och Tinybuild, har stämt in i klagosången och menar att försäljningen av spelnycklar skadar dem på två sätt. Dels genom att de förlorar sin försäljningsinkomst samt för att de lurendrejare som stulit kreditkort för att kunna köpa och sälja vidare nycklarna kan begära en återbetalning av pengarna innan kortbedrägeriet uppmärksammats, och då måste pengarna tas från spelstudiornas egna fickor.

G2A har flera gånger lovat att deras rutiner ska förändras, men någon sådan förändring lyser med sin frånvaro menar utvecklaren Paul Kilduff-Taylor från spelstudion Mode 7.

Piratkopieringen av PC-titlar är fortfarande omfattande, och detta faktum lär inte ändras förrän det finns bättre metoder än så här när det kommer till att köpa nya speltitlar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN