Meny

Streamingsajten Pelispedia läggs ner efter att ägarna gripits

Uruguayanska myndigheter och den amerikanska upphovsrättsmaff.. förlåt, upphovsrättslobbyn, har stormat Pelispedias lokaler tillsammans med Interpol. Paret som nu har gripits är beskyllda för upphovsrättsintrång samt pengatvätt, rapporterar Torrentfreak.

Med sina strax över miljonen dagliga besökare var Pelispedia en av Latinamerikas största streamingsajter. Sidan hade varit uppe ett bra tag och det var inte förrän en amerikansk handelsdelegat samt MPAA kritiserat streamingsajten som saker och ting började hända.

Paret kommer att hållas häktade i minst 30 dagar till och det uruguayanska rättsväsendet har dessutom slagit på den stora trumman då de anklagar paret för att ha bedrivit en organiserad brottslighet. Detta enligt den domstol som utreder fallet.

Paret ska ha tjänat omkring 50.000 kronor i månaden och hade inga jobb vid sidan av streamingsajten. I samband med husrannsakan beslagtogs även två bilar: En Peugeot från 2008 och en Volkswagen-kärra av 2014 års modell. Med andra ord var det knappast tal om något extremt överflöd.

MPAA:s ordförande Charles Rivkin menar att dessa typer av insatser kommer att bli vanligare och är ett bra sätt för att stävja den organiserade piratkopiering av filmer och tv-serier som han anser pågår i dagsläget.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN