Meny

Studie: Netflix har fått torrenttrafiken att minska

Streaming-giganten Netflix har alltid sett sig själva som det bästa alternativet till piratkopiering, och enligt en studie som den sydafrikanska internetoperatören Mybroadband utfört stämmer det påståendet ganska bra. Åtminstone om vi bara tar hänsyn till den trafikmängd som förbrukas.

Om vi vrider tillbaka klockan omkring tio år stod fildelningstrafiken, dvs. p2p-trafiken, för omkring 20 procent av den totala trafikmängden. Men sedan dess har det svängt rejält, och Netflix slukar numera 20 gånger mer bandbredd jämfört med fildelningstrafiken.

Mycket tyder dock på att fildelningen återigen riskerar att öka om de lagliga streamingalternativen blir allt fler, och utbudet därmed delas upp ytterligare. Samma ökning kan även komma att gynna diverse illegala streamingsajter, som beskrevs som minst lika populära enligt studien.

netflix-piratkopiering

Nåväl, hur sammanfattar vi läget? Streamingtjänsterna har fått den illegala fildelningen att stanna av, det kan vi knappast komma ifrån. Men om samma trend ska kunna hålla i sig måste de lagliga streamingtjänsterna vara lättillgängliga, rätt prissatta, och utöver detta måste även utbudet hålla måttet.

Det återstår dock att se om Netflix och gänget lyssnar på de goda råden. Och om de inte gör så vet i alla fall vi vad som riskerar att hända.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN