Meny

Studie: Piratkopieringen ökar om fler lagliga streamingplattformar lanseras

Brittiska Broadband Genie har publicerat en studie som pekar på att piratkopieringen ökar om antalet lagliga streamingplattformar gör detsamma. De ökade kostnaderna sägs vara den största anledningen till att så blir fallet – och mer specifikt menar samma gäng att antalet nätpirater kommer att dubbleras om mediebolagens affärsmodeller inte förändras.

Som ni ser på bilden nedan ses även tvånget att behöva använda sig av ett stort antal appar som ett rejält problem. De ökade svårigheterna att hitta rätt material beskrivs även det som problematiskt.

2019-09-27-16_04_08-flood-of-new-streaming-video-services-could-turn-viewers-toward-piracy-broadba

När Disney för några år sedan meddelade att de skulle svarva ihop en egen streamingtjänst noterade många med mig att det kunde leda till negativa konsekvenser, och nu är det snart öppningsdags. Den 12 november släpps Disney+ i ett antal länder (det är oklart om Sverige inkluderas från start), vilket innebär att en redan fragmenterad mediemarknad blir än mer uppdelad.

Om vi tar oss tillbaka till undersökningen menar samma källa att VPN-användningen kan komma att öka. Mer än hälften (60%) av de tillfrågade meddelade att de kommer att teckna sig för en VPN-tjänst (topplistan) för att kunna hålla diverse copyright-troll samt kravbrevsskickande advokatbyråer på behörigt avstånd.

fler-kommer-att-köpa-vpn

Om vi sammanfattar studiens resultat är det knappast konsumenternas betalningsförmåga som felar. Tillgängligheten ses inte heller som något problem. De största bovarna i dramat sägs det högre prisläget samt den minskade bekvämligheten stå för.

Som en potentiell lösning på problematiken föreslår de att mediebolagen bakar ihop samtliga appar i ett och samma gränssnitt, och dessutom sänker priserna en aning. Men om det skulle ske pekar studiens resultat på att deras intäkter riskerar att minska, åtminstone sett till ett kortare perspektiv.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN