Meny

TPB-kläder säljs för ganska häftiga priser – men billiga kopior finns

The Pirate Bay har hängt med länge, och mår hur bra som helst. Men likt alla andra webbsidor är de tvungna att få in pengar för att överleva. Under torrentsajtens första år sålde de TPB-märkta kläder för att kunna tjäna en extra hacka, men det var bara en kortsiktig lösning. TPB:s officiella klädbutik är nersläckt sedan ett antal år tillbaka, och numera är det stora modejättar som står för den biten.

Mer specifikt har den schweiziska modekedjan Vetements börjat sälja The Pirate Bay-plagg till allt annat än reapriser. En t-shirt går loss för €550 och för ett par shorts får man pynta €540. Det mest påkostade plagget står hoodie-klänningen för – som i sin tur landar på €980.

Vetements verkar dock vara medvetna om att de tar ut lite väl mycket kosing för sina plagg, men så länge det finns kunder som har råd att betala lär klädkedjan knappast klaga.

2020-01-12-10_56_43-black-overpriced-birthday-hoodie-–-vetements

På grund av de minst sagt höga priserna är behovet för billiga kopior stort, och en replica-butik, Reon District, var inte sena på att leverera.

Deras TPB-hoodies kostar ”bara” omkring €130 (beroende på design), och rent kvalitetsmässigt ska kopiorna hålla en ganska hög nivå, menar redditanvändaren plextor 666, som jämfört plaggens kvalitet. Enligt samma tjomme ska skillnaden vara ganska minimal.

tpb-tröjor

skillnad-tpb-tröja

Chansen är stor att Vetements väljer att stämma Reon Districts, menar Torrentfreak. Men samtidigt – Vetements har knappast frågat The Pirate Bay-gänget huruvida de får ”låna” deras logga eller inte. Läget är minst sagt snurrigt, och den största förloraren är TPB, vars varumärke utnyttjas av stora klädbolag. Men men, The Pirate Bay har säkerligen en ganska avslappnad inställning till just piratkopiering, så klädjättarna behöver förmodligen inte hålla andan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN