Meny

Trumps Twitterkonto har tagit emot ytterligare ett copyrightanslag

Donald Trump är som många vet en ganska stor anhängare av Twitter, där han skriver av sig om både det ena och det andra. Med detta sagt är det svårt att få samma man tystad – och i detta fallet krävdes det ett copyrightanslag signerat Warner Music för att lyckas med just detta.

Att Trumps Twitterkonto fått smaka på så kallade DMCA-anslag är dock inte särskilt ovanligt. Det senaste anslaget blir det sjunde i ordningen bara under 2019. Tweeten i fråga, eller mer specifikt den inbäddade Nickelback-inspirerade satirvideon i densamma, attackerade den politiska motståndaren Joe Biden.

donald-trump-tweet
Här var det ganska dåligt med fotografier..

Många trodde att det var Nickelback som låg bakom nertagningen, men Torrentfreak lyckades gräva fram att det i själva verket var Warner Music som sagt stopp och belägg. I Lumen Database, dvs. den webbplats där samtliga av Twitters copyrightanslag bor, ser vi att musikbolaget inte var helt nöjda med Trumps tilltag.

Trump Copyrightanslag

För att tillägga hade ett vanligt Twitterkonto blivit utslängt med huvudet före om det tagit emot sju copyrightanslag under ett och samma år, men Trump verkar få ganska bra med svängrum från Twitter-gänget. Att inte förlora en kontoinnehavare med omkring 65 miljoner följare är med andra ord mer viktigt än att tillämpa ett rättvist regelverk.

Här hittar ni samtliga copyrightanslag (i PDF) som Trump fått ta emot via Twitter år 2019: 1,2,3,4,5,6,7.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN