Meny

Tusentals fildelare laddar ner fejkad ”Tenet”-torrent

Storfilmen Tenet har precis haft biopremiär, och i samband med det har fejkade Tenet-torrenter laddats upp på flertalet torrentsidor. Förutom fildelare har även filmbolaget Warner Bros lagt märke till att filmen (eller närmare bestämt en tomt skal av filmen) letat sig ut på nätet.

Den 26 augusti hade Christopher Nolans sci-fi-thriller Tenet premiär i svenska biografer. Warner Bros skulle egentligen ha premiärvisat filmen i juli, men Coronavirus-pandemin bidrog till att premiärfesten försenades.

Alla stora och efterlängtade filmer laddas upp i torrentform, och somliga av dessa torrenter kan vara skadliga. På The Pirate Bay har oseriösa uppladdare försökt lura fildelare att ladda ner skadliga versioner av Tenet, som du ser nedan.

tpb-fejkad-torrent

I samband med stora filmreleaser letar många ovana nätpirater sig ut på stora torrentsajter, med mål att ladda ner de senaste filmerna. Det faktumet utnyttjar bedragarna, som i regel ser ovana fildelare som lätta offer.

Fildelare som laddar ner skadliga torrenter kan falla offer för malware och virus, men de fejkade Tenet-torrenter som finns tillgängliga på TBP är dock relativt harmlösa.

Mer specifikt visar MKV-filen upp en skylt med ett meddelande likt; ”läs ReadMe-filen för mer information”.

tpb-fejk-torrent-2

Textfilen innehåller en länk som tar dig till en bedräglig webbsida, där du får det tvivelaktiga nöjet att uppge din kreditkortsinformation, för att du ska kunna ladda ner en video-codec som inte existerar.

De bedrägliga torrenterna seedas ofta av bottar, i syfte att få den fejkade torrenten att synas högst upp i listorna. Sen finns det även riktiga fildelare som omedvetet delar med sig av skadliga torrenter utan att ha vetskap om det.

Utöver detta har även Warner Bros lagt märke till Tenet-torrenterna, och som en konsekvens av det skickat copyrightanslag mot dessa.

Närmare bestämt lägger Warner Bros inte någon större vikt på huruvida torrenterna är fejkade eller inte, de slår med en bred hammare och skickar nertagningsförfrågningar per automatik.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN